Μήνυμα του Δημάρχου στους Επιτυχόντες Υποψηφίους του Δήμου Φυλής



Μήνυμα του Δημάρχου Φυλής
Δημήτρη Μπουραΐμη
στους Επιτυχόντες Υποψηφίους του Δήμου Φυλής
στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές.
Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση τόσο ως δήμαρχος όσο και ως γονέας,  να συγχαρώ τα παιδιά μας, τους επιτυχόντες στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Τους Ηρακλειδείς,  που για μια ακόμα χρονιά, παρά τις δυσκολίες και τις διαμορφούμενες καταστάσεις σε κοινωνικό επίπεδο, κατάφεραν να μας κάνουν όλους υπερήφανους ακολουθώντας μια μακρά παράδοση που θέλει τους νέους του τόπου μας να ξεχωρίζουν και να αριστεύουν σε εθνικό επίπεδο, τόσο στα γράμματα όσο και στις τέχνες και τον αθλητισμό.
Τα παιδιά μας, που έχοντας άοκνους  συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους από την πρώτη ανάσα τους,  τους γονείς τους, έφτασαν τον πρώτο τους μα καθοριστικό για το μέλλον τους στόχο.
Σίγουρα  ο στόχος αυτός,  δεν είναι το τέλος της επίπονης και επίμονης
προσπάθειας τους αλλά, τα ισχυρά θεμέλια  μιας νέας πολλά υποσχόμενης αρχής  για τη ζωή τους.
Η νέα ζωή που  ανοίγεται  τους δίνει ένα  κλειδί για την  επιτυχίας, μένει σ΄αυτούς η δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν μέσα από σκληρή δουλειά και σε συνδυασμό με τις υψηλές ανθρώπινες  αξίες,  με τον καλύτερο τρόπο τόσο για του ιδίους όσο και για την κοινωνία μας.
Για τον Δήμο Φυλής οι επιτυχίες των παιδιών μας δεν αποτελούν ένα απλό γεγονός, αλλά την ελπίδα ότι οι νέοι αυτοί επιστήμονες θα εργαστούν για το καλό του τόπου μας, ενισχύοντας την καθημερινή μας προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιοχής που μέσα από την δημιουργία μιας ισχυρής υπερτοπικής συλλογικότητας, θα μπορέσει και οφείλει να παίξει κομβικό ρόλο για την συνολική αλλαγή της εικόνας της χώρας μας.
Αν πραγματικά θέλουμε και πιστεύουμε στην δημιουργία της νέας Ελλάδας πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία, τόσο εμείς στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και το κεντρικό κράτος που δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να θυσιάσει στο βωμό της οικονομικής κρίσης την ποιότητα της εκπαίδευσης, αναλογιζόμενο την περίφημη φράση του αρχαίου μας Δασκάλου Σωκράτη που είχε πει: «Η παιδεία, σαν την πλούσια χώρα, παράγει όλα τα αγαθά».
Θα ήθελα να τονίσω στα νέα παιδιά ότι ο Δήμος μας και εγώ προσωπικά θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν σε αυτό το καθοριστικό σημείο για τη ζωή τους, κλείνοντας, με την ευχή η ακαδημαϊκή τους πορεία να τους οδηγήσει όπου πραγματικά έχουν ονειρευτεί.
Δημήτριος Σ.  Μπουραΐμης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια