ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


Όποιος κάτοικος της πόλης επιθυμεί, μπορεί να αποκτήσει το δικό του λαχανόκηπο. Πρασινίζοντας την πόλη, ο δήμος δίνει την ευκαιρία στους δημότες να παράγουν τα δικά τους προϊόντα σε δύσκολους οικονομικά καιρούς.







Η δράση ξεκινά με τη διάθεση περίπου 50 μικρών τεμαχίων γης στους ενδιαφερόμενους κατοίκους.Οι ελεύθεροι χώροι βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ανδρόνικου (συνέχεια Αγίου Κωνσταντίνου), Αυτοκράτορος Ηρακλείου και Δωδεκανήσου (περιοχή Νέο Τέρμα).
Η πρωτοβουλία θα επεκταθεί και σε άλλους ελεύθερους χώρους της πόλης, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των νοικοκυριών, της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και της ενεργοποίησης των πολιτών κόντρα στις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης.

Η δράση έχει παιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Ο καλλιεργητής μυείται στη διαδικασία της φύτευσης, της καλλιέργειας και παραγωγής, εκπαιδεύεται και εκπαιδεύει τους οικείους του, αλλά και εισπράττει τους καρπούς που θα φυτέψει ο ίδιος.
Η κίνηση του δήμου έχει σαν στόχο την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων στο Μαρούσι για τη δημιουργία δημοτικών λαχανόκηπων.Ο καλλιεργητής θα διαθέτει ένα μικρό ποσοστό από την παραγωγή του στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Οι δημότες και κάτοικοι Αμαρουσίου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 στη γραμματεία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας.
Η επιλογή και διάθεση των τεμαχίων θα γίνει βάσει ζήτησης και κοινωνικών κριτηρίων. Το πείραμα των δημοτικών λαχανόκηπων σκέφτονται να υιοθετήσουν κι άλλοι δήμοι, όπως της Λάρισας γιαβιολογικές καλλιέργειες από ανέργους

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια