Προτάσεις ,επισημάνσεις και παρατηρήσεις


Προτάσεις ,επισημάνσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό   του έτους 2012 του Δήμου Φυλής.
Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που έγινε την Πέμπτη 8/3/2012 τέθηκαν από τον Μαυροειδάκο Ιωάννη ,μέλος της Δ.Ε.Δ. τα παρακάτω:    


1.Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα αν δεν έχει ήδη γίνει στη μείωση ενοικίων στα ενοικιαζόμενα κτίρια του δήμου και να επανεξετάσουμε αν μας είναι όλα απαραίτητα.
2.Είναι απαραίτητη η πρόβλεψη αποζημίωσης κοινόχρηστων χώρων , πλατειών κ.α., γιατί πολλά κινδυνεύουν να χαθούν.
3.Να αξιοποιηθεί το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Ζεφυρίου το μοναδικό όχι στο Δήμο Φυλής αλλά και στη
Δυτική Αττική, και ένα από τα ελάχιστα σε όλη την Ελλάδα.
4.Η επιχορήγηση στις  Σχολικές Επιτροπές Άνω Λιοσίων με 150.000 ευρώ και η  επιχορήγηση στις  σχολικές  επιτροπές Φυλής με ποσό 50.000 ευρώ είναι πολύ λίγα και θα πρέπει να αυξηθούν. 
5.Η επιχορήγηση του Αθλητικού Οργανισμού   Φυλής με ποσό 1.000.000 ευρώ και η επιχορήγηση του ΝΠ∆∆ του Αθλητικού Κέντρου Άνω Λιοσίων με ποσό 500.000 ευρώ είναι τεράστιο ποσό σε σχέση με την  επιχορήγηση του Αθλητικού Οργανισμού  Ζεφυρίου ποσού 50.000 ευρώ, ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Δ.Α.Σ που τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, όπως δηλώνει και ο πρόεδρος του.
6.Επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, και ειδικότερα στα Α.Μ.Ε.Α. 
7.Να δημιουργηθεί άμεσα Κοινωνικό Παντοπωλείο
8.Να δημιουργηθεί με τη συνεργασία του Δήμου και των Εκπαιδευτικών Κοινωνικό Φροντιστήριο για τους μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε στα ιδιωτικά φροντιστήρια. 
9.Δημιουργία Έντυπης και Ηλεκτρονικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης .
10. Ελεύθερο και δωρεάν internet και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Φυλής.
12.Να βρεθεί τρόπος να λειτουργήσει οπωσδήποτε το αναψυκτήριο  στο Πάρκο Πόλις
 Κ. Λιάρος που βρίσκετε στη Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου.
13.Να αυξηθεί το Κονδύλη για της ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που η κρίση τα τελευταία χρόνια τους έχει φέρει σε πολύ άσχημη καταστάση και να υπάρξει πρόβλεψη για τους  άστεγους που τυχόν υπάρξουν.
14.Να αξιοποιηθούν τα προγράμματα τοποθέτησης φωτοβολταικών στα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια.
Πριν την αναφορά σε όλα τα παραπάνω αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι κανένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν θα έπρεπε να κοιμάται ήσυχος όταν υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι οι οποίοι μάλιστα μετά και τις τελευταίες περικοπές περιμένουν να πάρουν δεκαπενθήμερα που ξεκινάνε από 50 έως 350ευρώ,και παρόλα αυτά συντάσσουν προϋπολογισμούς , τεχνικό πρόγραμμα και πρόγραμμα ενιαίων προμηθειών τα οποία είναι απαραίτητα και αναγκαία για τη λειτουργία του Δήμου.
  

                                                            Μαυροειδάκος Ιωάννης 
                                    Μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Φυλής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια