ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 11-3-12


ΕΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ
( Έδρα : Σχολικό κτίριο 3ου ΓΕΛ, Λεωφ. Φυλής 38
τηλ.   6977922678,  6934617981)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συναντήσεις  για θέματα Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  με το Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Αττικής και το νέο Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου  Φυλής

         Η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων, στα πλαίσια των διαρκών ενεργειών της για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ζητημάτων  που αφορούν γονείς και μαθητές των Δημοτικών σχολείων, συναντήθηκε με το Διευθυντή  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής  Αττικής κ. Κωνσταντίνο Αρκιτσέο, καθώς  και το νέο Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής κ. Δημήτριο Πουλιάση.

         Ο κ. Αρκιτσέος ενημερώθηκε από το προεδρείο της Ένωσης για τα θέματα αρμοδιότητας του που απασχολούν στη σχολική μας κοινότητα και ειδικότερα τέθηκαν:

         -  Η  αδιαπραγμάτευτη θέση των γονέων για τη μη συγχώνευση ή κατάργηση οποιασδήποτε σχολικής μονάδας.
         - Η στασιμότητα στη κατασκευή των νεοϊδρυθέντων 8ου και 10ου Δημοτικών  Σχολείων στη Ζωφριά και Δροσούπολη και η αναγκαιότητα από μέρους του εκδήλωσης περαιτέρω υπηρεσιακών  ενεργειών για την αντιμετώπισή του θέματος.
         -  Η τελική καταγραφή των τίτλων βιβλίων  που ακόμη δεν έχουν παραδοθεί,  προκειμένου να προβληθούν και να καλυφθούν οριστικά οι ανάγκες  είτε από το Υπουργείο  Παιδείας, είτε από τη Πρωτοβάθμια   Σχολική  Επιτροπή του  Δήμου  Φυλής.
          - Ο σχεδιασμός, η πρόβλεψη  και ο συντονισμός  της  διδασκαλίας  της δεύτερης ξένης γλώσσας από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, προκειμένου  να εξαλειφθεί η αναντιστοιχία να διδάσκεται π.χ. μαθητής Δημοτικού Σχολείου Γερμανικά και μεταβαίνοντας στο Γυμνάσιο να τα διακόπτει  και να διδάσκεται Γαλλικά.
          - Η ουσιαστική  στήριξη και έλεγχος του διδακτικού έργου των εκπαιδευτικών με την βοήθεια και διαρκή παρουσία των σχολικών συμβούλων.
          - Η  μελέτη ανά σχολική μονάδα για τον ακριβή  καθορισμό των πολεοδομικών ορίων που αφορούν  τις κατοικίες  των μαθητών,  σε συνδυασμό  με τη    περαιτέρω  φοίτηση τους στο Γυμνάσιο.
          - Η ύπαρξη προγράμματος  ενημέρωσης προληπτικής ιατρικής, εμβολιασμών  και υγιεινής για τους  μαθητές. με δεδομένο ότι οι τοπικές υπηρεσίες του Ερυθρού Σταυρού έχουν  σταματήσει να τις παρέχουν.
         -  Η κάλυψη  σε κάθε σχολείο της  αναγκαιότητας  λειτουργίας ειδικής τάξης με την οποία  αντιμετωπίζονται ουσιαστικά τα ιδιαίτερα  προβλήματα  της εκπαίδευσης των μαθητών.
         - Η απόλυτη εφαρμογή των οδηγιών  σχετικά με την ασφάλεια και οργάνωση διεξαγωγής των  εκδρομών, καθώς και  τις διαδικασίες ανάθεσης στα τουριστικά γραφεία, σύμφωνα με τη πρόσφατη  σχετική  εγκύκλιο του  Υπουργείου Παιδείας .

         Ο κ. Αρκιτσέος ανέφερε ότι τα υπόψη ζητήματα  που τέθηκαν είναι όλα σημαντικά και εύλογα απασχολούν τους γονείς και υποσχέθηκε ότι για το καθένα θα ενεργήσει κατά το δυνατό αποτελεσματικότερα με βάση τις υπηρεσιακές του δυνατότητες.

          Επίσης για τα θέματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η Ένωση Γονέων κατά τη  συνάντηση με το κ. Δημήτριο Πουλιάση, με την ουσιαστική ευχή για καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά του  έθεσε τα παρακάτω θέματα:        
           -  Την επίσπευση των ενεργειών για τη  κατασκευή των 8ου και 10ου Δημοτικών  Σχολείων.
           -   Τη θέρμανση και ασφαλή λειτουργία των σχολικών  κτιρίων.
           - Την απευθείας χρηματοδότηση των σχολείων για την  αντιμετώπιση καθημερινών  αναγκών  μέσω  των Διευθυντών και της  ενεργοποίησης  των σχολικών  συμβούλιων.
           -  Τη στήριξη από τη Δημοτική Αρχή στα θέματα της προληπτικής ιατρικής και υγιεινής των μαθητών.
           -  Το καθορισμό διαδικασιών για την ενημέρωση της σχολικής  κοινότητας στη περίπτωση διακοπής  μαθημάτων λόγω δυσμενών  καιρικών  συνθηκών.
            -  Την εξέταση  μείωσης των μισθωμάτων  στα κυλικεία και αντίστοιχη μείωση των τιμών ειδών  πώλησης.
            - Τη συνεργασία με τη  Τεχνική Υπηρεσία  για παρεμβάσεις που  αφορούν την  ασφαλή προσέλευση – αποχώρηση των  μαθητών.
            -  Την ανάπτυξη μαζικού  αθλητισμού και πολιτιστικών  δραστηριοτήτων.
 
         O κ.  Πουλιάσης σχετικά με τα ανωτέρω ανέφερε ότι η προσωρινή κατασκευή του 10ου Δημοτικού Σχολείου  σε αίθουσες βαρέου τύπου θα γίνει με χρήματα και ευθύνη του Δήμου, ενώ για τα μόνιμα κτίρια του 8ου  & 10ου Δημοτικού   η δαπάνη κατασκευής αφορά αποκλειστικά το Υπουργείο  Παιδείας μέσω του ΟΣΚ και  μέχρι  σήμερα δεν έχει διατεθεί καμία πίστωση.

        Ειδικότερα για το θέμα της θέρμανσης τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει σχολείο χωρίς πετρέλαιο και  προτεραιότητα του είναι η αντιμετώπιση των καθημερινών υλικοτεχνικών αναγκών των σχολείων, για το λόγο αυτό έχει συγκροτηθεί μικτό τεχνικό συνεργείο άμεσης αντιμετώπισης προβλημάτων συντήρησης. Επιπλέον έδειξε ιδιαίτερο προβληματισμό για την ανασφάλεια των σχολικών κτιρίων και τα συχνά κρούσματα παραβατικότητας και ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται η συνολική τοποθέτηση συναγερμών.

        Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας  Σχολικής Επιτροπής  έκρινε ουσιαστική τη πρόταση για μείωση των τιμών ειδών πώλησης στα κυλικεία και ανέφερε ότι θα το εξετάσει νομικά και σε συνεργασία με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους, ενώ  ολοκληρώνοντας την ενημέρωσή του κατέληξε ότι στις προθέσεις του  είναι η ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές των Δημοτικών με χρονική έναρξη το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.


Για το Διοικητικό   Συμβούλιο




Χατζητρακόσιας Νικόλαος                                Παπανδρέου Γεωργία
                     Πρόεδρος                                                  Γενική Γραμματέας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια