ΠΟΛΥΩΡΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΓΥΦΤΩΝ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ!


26/2/12


ΠΟΛΥΩΡΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΓΥΦΤΩΝ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΥΚΟ!

ΕΙΧΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ...

Ένας τραυματίας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ της άμεσης δράσης και η σύλληψη ενός αθίγγανου από τον καταυλισμό της περιοχής Φυλής, είναι το αποτέλεσμα πολύωρης και επικίνδυνης καταδίωξης έξι αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που κατεδίωκαν κλεμμένο μαύρο Cayenne το οποίο απασχολούσε την αστυνομία εδώ και καιρό.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στα διόδια Σχηματαρίου το μαύρο όχημα που οδηγούσε αθίγγανος και όταν του έκαναν σήμα να σταματήσει αυτός έσπασε τις μπάρες των διοδίων, ανέπτυξε ταχύτητα με κατεύθυνση την

Αθήνα επί της Αθηνών – Λαμίας.

Στα διόδια της Αττικής Οδού, στην έξοδο οκτώ κινήθηκε προς την Ελευσίνα σπάζοντας για δεύτερη φορά μπάρες των διοδίων. Οι έξι αστυνομικοί συνέχισαν να καταδιώκουν το μαύρο αυτοκίνητο το οποίο κινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα ενώ ο οδηγός του έκανε επικίνδυνους ελιγμούς.

Τελικά το μαύρο οχήμα με τον αθίγγανο οδηγό έφτασε στον καταυλισμό στην περιοχή της Φυλής από την οποία σε συμπαράσταση του καταδιωκόμενου, βγήκε ένα δεύτερο ημιφορτηγό με οδηγό αθίγγανο, ο οποίος εμβόλισε μια από τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ τραυματίζοντας σοβαρά έναν αστυνομικό.

Την ίδια στιγμή ομάδα αθίγγανων βγήκε από τον καταυλισμό της φυλής και άρχισε να πετάει πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

Ο οδηγός που επέβαινε στο μαύρο όχημα το εγκατέλειψε και παρά την καταδίωξη χάθηκε στον καταυλισμό ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον οδηγό του ημιφορτηγού. Προκαλεί ιδιαίτερη απορία, το γεγονός ότι το κέντρο της άμεσης δράσης, αν και λάμβανε συνεχώς ενημέρωση από τους αστυνομικούς για την καταδίωξη την οποία επιχειρούσαν δεν τους συνέδραμε με άλλες δυνάμεις γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των έξι αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται ότι με ανάλογο τρόπο το κέντρο της Άμεσης Δράσης είχε αντιμετωπίσει και το περιστατικό με την καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών την 1η Μαρτίου του 2011 στου Ρέντη όπου έχασαν τη ζωή τους δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Από τις αρχές ασφαλείας διαπιστώθηκε ότι το Cayenne που κυνήγησε η ομάδα ΔΙΑΣ και κατασχέθηκε έξω από τον καταυλισμό ανήκει σε γνωστό αθίγγανο κακοποιό και είχε χρησιμοποιηθεί στη ληστεία σε βάρος κοσμηματοπωλείου στη Νέα Πέραμο την περασμένη εβδομάδα όπου οι δράστες έχοντας επίσης κι ένα Hummer αφού λήστεψαν το κοσμηματοπωλείο, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά στην κοιλιακή χώρα αρχιφύλακα του αστυνομικού σταθμού Νέας Περάμου που προσπάθησε να τους κυνηγήσει ενώ τραυμάτισαν ελαφρά στα πόδια διερχόμενο πολίτη έξω από το κοσμηματοπωλείο όπου έγινε η ληστεία. Επίσης, κατά την καταδίωξη που ξεκίνησε στις πέντε και μισή το απόγευμα ο άγνωστος κακοποιός που επέβαινε στο Cayenne εμβόλισε δεκάδες αυτοκίνητα στην ξέφρενη διαδρομή του προκαλώντας αναστάτωση και πανικό τόσο στον εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας όσο και στην Αττική Οδό στην προσπάθεια του να διαφύγει.

πηγή:http://www.stoxos.gr/2012/02/blog-post_3055.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια