Επιλέγει την απομόνωση και την εσωστρέφεια, διαιωνίζοντας το γνωστό παραμύθι!


Δήμος Φυλής: Επιλέγει την απομόνωση και την εσωστρέφεια, διαιωνίζοντας το γνωστό παραμύθι!

…Φαίνεται ότι ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του νέου Καλλικράτειου Δήμου Φυλής θα ολοκηρωθεί με μια μάλλον αρνητική αξιολόγηση.
Ο νέος Δήμος (ως τοπικό πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης)  διακρίνεται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
1. ΔΕΝ μοιάζει και δεν λειτουργεί ως ένας ενιαίος Δήμος….μάλλον πρόκειται για ένα συνονθύλευμα- κακέκτυπο των τριών προηγούμενων Δήμων….αυτό αντανακλάται και στην έλλειψη ενιαίας στρατηγικής αντίληψης . Πχ. ακόμα δεν έχει καταρτιστεί εσωτερικός οργανισμός του νέου Δήμου!
2. ΔΕΝ ενδιαφέρεται για την λογοδοσία, την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Αδυναμία εκλογής Συμπαραστάτη των Δημοτών, μη λειτουργία της Επιτροπής Δαβούλευσης, χρήση της ιστοσελίδας ως πίνακα αναρτήσεων, αδιαφάνεια στη διαχείριση των κοινωνικών πόρων (πχ. έλλειψη κριτηρίων για πρόσβαση σε κοινωνικά βοηθήματα και παιδικούς σταθμούς), έλλειψη στρατηγικής στα θέματα προϋπολογισμού, τεχνικού προγράμματος και επιχειρησιακού προγραμματισμού….
3. ΔΕΝ ασχολείτα με σημαντικά τοπικά προβλήματα, όπως η παραβατικότητα και η έλλειχη ασφαλών συνδέσεων μεταξύ σημείων παροχής υπηρεσιών και αναψυχής του νέου Δήμου…..οι σχετικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες εξαντλούνται στην ψυχική εκτόνωση, την διαιώνιση στερεοτύπων και την δημιουργία αποδιοπομπαίων τράγων….εκτός από κάποιες συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει υλοποιηθεί καμία ουσιαστική παρέμβαση….παρά μόνο η καταδίκη όλων των άλλων εμπλεκόμενων (πχ. Αστυνομία, Ρομά, προηγούμενες δημοτικές αρχές) για τα χάλια της πόλης και την περιθεωριοποίηση συγκεκριμένων τμημάτων της…
4. ΔΕΝ ενδιαφέρεται να μελετήσει και πολύ περισσότερο να αξιοποίήσει όλα τα διαθέσιμα ερενητικά δεδομένα που αφορούν σημαντικά προβλήματα της πόλης, όπως η παραβατικότητα και η περιβαλλοντική υποβάθμιση. Δεν έχει γίνει καμία αξιοποίηση της έρευνας της ΤΕΔΚΝΑ για την νομικά και ανθρωπιστικά βέλτιση πολιτική εγκατάστασης των νομαδικών πληθυσμών σε συγκεκριμένους χώρους της Αττικής, δεν έχει γίνει καμία αξιοποίηση των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας για τον έλεγχο της περιβαλλοντικής (και της σχετιζόμενης με αυτήν κοινωνικής) υποβάθμισης……
5. ΔΕΝ ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε διαδημοτικούς φορείς για την μελέτη προβλημάτων με τοπικό χαρακτήρα και την αξιοποίησή τους για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας…..
6. ΔΕΝ ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την αναβάθμιση της τοπικής δημοκρατίας….αφού αρκείται στην τυπική διεκπεραίωση των εργασιών του ΔΣ ως απάντηση  στις απαιτήσεις για ανοικτή και συμμετοχική τοπική διακυβέρνηση…..
7. Επιμένει στο παραμύθι ότι για ολα τα τοπικά δεινά μας, φταίνε οι κακοί Τσιγγάνοι, οι διεφθαρμένοι αστυνομικοί και η κακιά Κεντρική Διοίκηση!!! 
Βέβαια, όσο υπαρχουν πολλοί που γοητεύονται από τέτοιου είδους παραμύθια, η στάση αυτή του τοπικού πολιτικού συστήματος αποδεικνύεται εκλογικά συμφέρουσα…..καταλήγει όμως τραγικά αναποτελεσματική για την ποιότητα ζωής όσων κατοικούμε ή εργαζόμαστε στο Δήμο Φυλής!!!

ΠΗΓΗ: ΒΙΩΣΙΜΟ ΖΕΦΥΡΙ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια