ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ...ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



    
ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ...ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Άρθρο του Δημοσιογράφου Λεωνίδα Καπερναράκου  Άραγε ποιος ήταν ο σκοπός του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου; Για να μην παρεξηγηθώ, ξεκαθαρίζω ότι μπήκα στην αίθουσα 9 παρά τέταρτο και έφυγα 10 και τέταρτο διότι δεν ήθελα να ακούσω άλλα....

Άραγε ποιος ήταν ο σκοπός του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου; Για να μην παρεξηγηθώ, ξεκαθαρίζω ότι μπήκα στην αίθουσα 9 παρά τέταρτο και έφυγα 10 και τέταρτο διότι δεν ήθελα να ακούσω άλλα.... Άκουγα όσον αφορά την εγκληματικότητα κάτι για ντουβάρια, για τοίχους, για τούβλα, για μετεστεγάσεις και δεν καταλάβαινα μετά από τόσα χρόνια διαπιστευμένος συντάκτης εάν είμαι σε συζήτηση για εγκληματικότητα ή την πολεοδομία.
Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:
Στην αίθουσα βρίσκονταν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και ένας εκπρόσωπος του Αρχηγείου. Οι παρεμβάσεις τους περιορίστηκαν στις γενικότερες δράσεις της Αστυνομίας, παραδέχθηκαν ότι υπάρχει εγκληματικότητα, είπαν ότι κάνουν ότι μπορούν και ζήτησαν τη βοήθεια του πολίτη και των Μέσων Ενημέρωσης για την προβολή του έργου. Κάπου στο ενδιάμεσο μίλησαν και για τη διαφθορά στην Αστυνομία.
Κύριοι, άλλα ήθελε να ακούσει ο κάτοικος των Αχαρνών.
Ερώτημα προς τον εκπρόσωπο του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ: Πείτε μου το όνομα ενός και μόνο προσώπου μέσα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που πιστεύει ότι η περιοχή μπορεί να “καθαρίσει” και δεν λέει απλά: “Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη”.
Κύριε εκπρόσωπε από το γραφείο του Υπουργού, σας χωρίζει ένας όροφος. Ρωτήστε τον που βλέπει την ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην πόλη; Ξέρει στο χάρτη που “πέφτουν” οι Αχαρνές; Σας το επιβεβαίωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Οκονόμου, ενώ υπάρχει και ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ, Γιώργου Βλάχου.
Όχι μόνο δεν ξέρει που βρισκόμαστε αλλά ούτε καν ότι υπάρχουμε!
Για τους αξιωματικούς θα πω απλά ότι οι γενικές τοποθετήσεις όχι μόνο δεν βοηθούν την ασφάλεια του πολίτη αλλλά τον τρομοκρατούν περισσότερο. Κύριοι, σε προηγούμενη συνεδρίαση, μία γυναίκα είπε ότι βαρέθηκε να μετρά πτώματα....Δεν σας λέει τίποτε;
Τα παιδιά του λαού ανατρίχιασαν και οργίστηκαν με αυτή τη φράση. Εσείς;
Για πρώτη φορά χθες το βράδυ είδα ομάδες ΔΙΑΣ να κυκλοφορούν στους δρόμους τόσο μα τόσο μαζικά. Γιατί κύριοι; Επειδή είσασταν στο Δημοτικό Συμβούλιο; Να δείξουμε “πρόσωπο”;
Γνωρίζουμε όλοι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία. Τα είδαμε πριν λίγες ημέρες ακόμη και με τα καύσιμα και ξέρουμε ότι ο αστυνομικός είναι και αυτός παιδί του λαού. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τις γενικολογίες που ακούστηκαν.
Όσον αφορά τη Δημαρχιακή Ηγεσία, δεν κατάλαβα το θέμα για το οποίο αναφερόταν. Μιλούσε για κάποια ντουβάρια, κάποια μετεστέγαση, κάποια τούβλα που πρέπει να γκρεμιστούν για να πάει το ΙΚΑ και άλλα....το αφήνω ασχολίαστο. Εκτός τόπου και χρόνου.
Φτιάξτε λοιπόν μία επιτροπή που θα πάει στον αρμόδιο Υπουργό, τον αρμοδιότατο Υπουργό μας, (διότι το καλάθι των αχρήστων είναι άδειο) και διαβιβάστε του ένα χαρτί που θα λέει ότι τα πράγματα στην πόλη δεν είναι και τόσο άριστα. Μόνο προσέξτε την ημέρα, διότι προτεραιότητα για τον αρμοδιότατο Υπουργό μας έχει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες και οι ώρες του είναι περιορισμένες. Φαίνεται λοιπόν ότι θα πρέπει να αναφέρουμε πια ίναι η κατάσταση στην πόλη μας.
Τα ναρκωτικά σαρώνουν, πέντε στάσεις - καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο - στην Λ. Δημοκρατίας γεμίζουν από τοξικομανείς. Δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις, δολοφονίες, εμπρησμοί, απειλές. Πέφτουν στα γόνατα, λιποθυμούν. Τα παιδιά μας ρωτούν. Παρτίδες ναρκωτικών που πωλούνται σε κάθε στενό στη Λ. Δημοκρατίας και με τη Δίωξη Ναρκωτικών κάπου – κάπου να κάνει εφόδους και να βρίσκει μικροποσότητες. Το κακό δεν είναι μόνον εκεί. Είναι και στον σταθμό του τραίνου, είναι παντού πλέον. Τη βολεύει την πολιτεία.
Πριν από περίπου τρία χρόνια είχα ρωτήσει τον κ. Χρυσοχοϊδη (μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος): Εάν το 2003 είχε πάρει την απόφαση να μην μπαίνει περιπολικό στους “επικίνδυνους” δρόμους των Αχαρνών και του Ζεφυρίου με πρόσχημα την ασφάλεια του πληρώματος. Μάλιστα του είπα ότι κάτι τέτοιο λένε οι κάτοικοι που βλέπουν μετά από τρεις ή τέσσερις ημέρες με συνοδεία λεωφορείων να κάνει εφόδους η Αστυνομία. Μου είπε “όχι” απλά “στο μυαλό μας προέχει πάντα η ασφάλεια του αστυνομικού”.
Η κατάσταση όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το έχουμε καταλάβει όλοι.
Θα πω μόνον αυτό: Η μικρή μου εμπειρία μου έχει διδάξει κάτι: Ο αστυνομικός που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο αστυνομεύει, οι υπόλοιποι απλά κάνουν πολιτική!
Μετά τιμής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια