Header Ads

ΔΗΜΟΙ: ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;-Και αν το κόψει(Η ΔΕΗ το ρεύμα); Τι θα κάνει ο Νίκος Ζενέτος;(Δήμαρχος Ιλιου)
Θα κάνω εθελοντική ομάδα για να επανασυνδέω το ρεύμα. Δεν μπορώ να δώσω αυτήν την εντολή σε μια υπηρεσία του δήμου γιατί είναι παράνομο, ωστόσο μπορώ να το πω σε έναν εθελοντή να το κάνει.

10/11/2011 00:15


Μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα το κύμα αντίδρασης δήμων της χώρας ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με τους δημάρχους να επισημαίνουν τονάδικο χαρακτήρα του μέτρου, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι άποροι, και να ζητείται ειδική μέριμνααπό το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών ή «στάση» αναμονής από την Επιχείρηση, να μην κόψει δηλαδή το ρεύμα, ώσπου να εκδικαστεί η προσφυγή κατά της συνταγματικότητας του μέτρου, την οποία έχει καταθέσει ο ΔΣΑ στο
ΣτΕ.
Ο Νίκος Σαράντης
Μετά τη χθεσινή σύσκεψη των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ στην Αττική, όπου αποφασίστηκε να μεσολαβήσουν οι δήμοι σε ΔΕΗ και Πολιτεία υπέρ μιας λύσης για τους πραγματικά άπορους, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, με επιστολή του προς τους δημότες του, αφού απευθύνει έκκληση σε υπουργείο Οικονομικών και ΔΕΗ να μεριμνήσουν υπέρ των ευπαθών ομάδων, σημειώνει:
«Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους συμπολίτες μας, επειδή αδυνατούν για αντικειμενικά αποδεικνυόμενους λόγους να πληρώσουν το ειδικό τέλος,επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν. Στους συμπολίτες μας αυτούς θα παράσχουμε νομική υποστήριξηεφόσον τη ζητήσουν, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών».
Ο Νίκος Χαρδαλιάς
Πιο επιθετικός όσον αφορά στο μέτρο είναι ο δήμαρχος ΒύρωναΝίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος απειλεί με εξώδικο τη ΔΕΗ, εάν επιχειρήσει να κόψει το ρεύμα στους δημότες του που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. «Κατανοώντας το πρόβλημα, είμαστε δίπλα στους συνδημότες μας και εργαζόμαστε μεθοδικά για να βρεθεί μία ουσιαστική λύση»υπογραμμίζει.
Ωστόσο, σημειώνει πως «η προτροπή στη μη πληρωμή, δεν είναι υπεύθυνη επιλογή, καθώς οι πολίτες δεν καλύπτονται νομικά».
Σε ανάλογη κίνηση έχει προχωρήσει και ο δήμαρχος ΠεριστερίουΑνδρέας Παχατουρίδης.
Ο Γιώργος Ιωακειμίδης
«Δεν πληρώνω» το χαράτσι της ΔΕΗ και από το δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, μιας «εργατούπολης», ο οποίος μάλιστα, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, διοργανώνει σχετική συζήτηση τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10). Στο ισόγειο του δημαρχείου, δε, παρέχει πληροφορίες στους πολίτες για το πώς δε θα πληρώσουν το χαράτσι μέσω ΑΤΜ, αλλά και μαζεύει δικαιολογητικά για μαζική προσφυγή.
Ο Παναγιώτης Κατσούλης
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, από την πλευρά του, καλεί με επιστολή του τη ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα στους πολίτες και να περιμένει να ληφθεί η οριστική δικαστική απόφαση.
Ο Δημήτρης Φωκιανός
Στο πλευρό των αναξιοπαθούντων δημοτών του δηλώνει πως θα σταθεί, όσον αφορά στο χαράτσι για τα ακίνητα και όχι μόνον, και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός. Όπως υπογραμμίζει, «δε θα αφήσουμε μόνους τους συμπολίτες μας και θα συντονίσουμε τη δράση μας και με άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Ο Γιώργος Πατούλης
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δηλώνει πως θα θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και προειδοποιεί τη ΔΕΗ με μηνύσεις, εάν δεν «απόσχει από κάθε αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης τουλάχιστον μέχρι τα ανώτατα δικαστήρια».
Αθήνα-Ανοιχτή Πόλη
Η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» στο ΔΣ Αθηναίων Ελένη Πορτάλιου, με επιστολή της στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον καλεί να κινητοποιηθεί και να αναλάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία, «ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κατοίκους της Αθήνας που αδυνατούν να πληρώσουν το φορολογικό χαράτσι. Μια προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει αρκετές δημοτικές αρχές και συναντά ευρύτερη απήχηση».
«Θεωρούμε ότι σε αυτή την προσπάθεια η δημοτική πλειοψηφία οφείλει να ανταποκριθεί, δείχνοντας επιτέλους στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία. Η "Ανοιχτή Πόλη" θα συμμετέχει και θα στηρίξει έμπρακτα την δημιουργία επιτροπών κατοίκων σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, για να αποκρουστεί κάθε προσπάθεια να κοπεί το ρεύμα στα νοικοκυριά που δομικάζονται από τη σημερινή "μνημονιακή" πολιτική», υπογραμμίζει η Ελένη Πορτάλιου.
Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα
Παρά τη δήλωση της δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-ΧαλκηδόναςΕυτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη, η οποία περιμένει την απόφαση του ΣΤΕ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο ζητεί «να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απόκρουση αυτής της ληστρικής φοροεπιδρομής ενάντια στους πολίτες του δήμου μας, αναλαμβάνοντας την πολιτική και νομική ευθύνη για όσους αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.
»Να συμπαραταχθεί και να συντονίσει της ενέργειές του με το αυτοδιοικητικό κίνημα που αναπτύσσεται ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ με άξονα τους δήμους Νέας ΙωνίαςΕλληνικού-ΑργυρούποληςΣαρωνικούΚορυδαλλούΠεριστερίου καιΙλίου».
Το «σμίξιμο»
Το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, αλλά και η γενικότερη οικονομική κρίση έφεραν κοντά τους «εν διαστάσει» Αλέξη Τσίπρα και Αλέκο Αλαβάνο, που μέσω των παρατάξεών τους στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής κατέθεσαν πρόταση για δυναμικές αντιδράσεις, ώστε «να αποτύχει στην πράξη και να μην εφαρμοστεί το παράνομο και κοινωνικά βάρβαρο μέτρο των χαρατσιών που επιβάλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ».

Για το εξώδικο που έστειλε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στηΔΕΗ για το χαράτσι, κλικ εδώ.
Για το «Δεν πληρώνω» του χαράτσι από το Δ. Χαϊδαρίου, πατήστε εδώ.
Για το εξώδικο του δημάρχου Χαλκίδας στη ΔΕΗ, κλικ εδώ.
Για τη ρητή και κατηγορηματική στάση του δημάρχου Αμφιλοχίας Απόστολου Κοιμήσηπου δηλώνει ενάντιος στο «Δεν πληρώνω» των δημάρχων, κλικ εδώ.
Για να διαβάσετε τι λέει ο δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης, που κινείται στο ίδιο πλαίσιο με αυτό του δημάρχου Αμφιλοχίας, κλικ εδώ.
Για την εκ διαμέτρου αντίθετη στάση του δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου, που θα επανασυνδέει το ρεύμα, όπως λέει στηνaftodioikisi.gr, πατήστε εδώ.
ΠΗΓΗ:
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/15558
Bookmark and Share

2 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.
    ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ
    ΚΟΙΜΑΤΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραπονιάρη έχεις δίκιο, έχεις ακούσει καμιά κίνηση από απλούς πολίτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.