ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- «Νέα Εποχή»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                                            23-11-2011

Με την υπ. αριθμ. 53380/10-11-2011 αίτησή μας η δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή» σε συνεργασία με την «Ενότητα Πολιτών» ζήτησε τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Αντιμετώπιση του χαρατσιού μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ στους Δημότες».Το αίτημά μας συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δ. Σ στις 22-11-2011.
Συγκεκριμένα με το ως άνω αίτημα ζητούμε:

  1. Λήψη πρωτοβουλιών από τη Δημοτική Αρχή για την νομική στήριξη των δημοτών που δεν μπορούν ή αρνούνται να πληρώσουν το κοινωνικά άδικο χαράτσι, καθώς και για την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε περίπτωση που η ΔΕΗ προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης ακινήτων.
  2. Αποστολή εξωδίκου στη ΔΕΗ με το οποίο θα την καλούμε να μην προβεί σε καμία διακοπή ρεύματος και παράλληλη πίεση της κεντρικής Διοίκησης μέσω και των συλλογικών μας οργάνων για απόσυρση του χαρατσιού.
  3. Λειτουργία γραφείου εξυπηρέτησης δημότη για το θέμα του χαρατσιού με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών για την πληρωμή Μόνο του Ρεύματος μέσω ΑΤΜ και την συλλογή δικαιολογητικών για ομαδική προσφυγή.
  4. Εξαίρεση από την καταβολή δημοτικών τελών των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων με εισόδημα μικρότερο των 8.000 ευρώ ετησίως, των τρίτεκνων και των μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και των ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.
  5. Κοινοποίηση της σχετικής απόφασης στον Πρωθυπουργό, στους επικεφαλείς των κομμάτων, στους Βουλευτές και σε όλα τα ΜΜΕ.
Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας μπροστά στην οικονομική και φορολογική λαίλαπα που έχει ως αποτέλεσμά να σχετίζεται το χαράτσι με ένα κοινωνικό αγαθό όπως το ρεύμα.  Ευελπιστούμε ότι ο Δήμος Φυλής θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου όλοι μαζί να αποτρέψουμε την πληρωμή του άδικου για τους πολίτες χαρατσιού.  

Η αδικία είναι κοινή για όλους

Χωρίς διακρίσεις, Χωρίς να χωρίζουμε τους κατοίκους του δήμου σε κατηγορίες

«Δεν Χρωστάμε - Δεν Πληρώνουμε». Αυτή είναι η θέση όλων μας 


Για τη Δημοτική Παράταξη
Νέα Εποχή

Οι Υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Χρήστος Παππούς, Θανάσης Σχίζας, Δημήτρης Καμπόλης, Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, Κωνσταντίνος Κοκκόριας, Μιχάλης Οικονομακής, Δημήτρης Πανάγος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια