Αθίγγανοι Άνω Λιοσίων και λοιπής Ελλάδος



Τσιγγάνοι, αθίγγανοι ή γύφτοι.
Εγκατεστημένοι από εκατοντάδες χρόνια στην χώρα μας, Ιδιόμορφη φυλετική ομάδα που διαβιώνει ανα την ελληνική επικράτεια με ραγδαία πληθυσμιακή ανάπτυξη.  Από κοινωνική οργάνωση και συμπεριφορά λειτουργεί με συνθήκες που παραπέμπουν σε εποχές του χαλκού. Πολύ λίγες μεμονωμένες οικογένειες έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο.
Κατά την προσωπική μου εκτίμηση στα επόμενα χρόνια που έρχονται θα είναι η μεγαλύτερη μάστιγα της ελληνικής κοινωνίας. Σε πολλές περιοχές της χώρας ήδη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις τοπικές κοινωνίες με τα γκέτο που δημιουργούνται.
Και τα γκέτο αυτά αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο σε όλη την επικράτεια της χώρας.
Το πρόβλημα ενσωμάτωσης των τσιγγάνων στην κοινωνία μας είναι πολύ δυσκολότερο από εκείνο της ένταξης των μεταναστών, χρονίζει επί αιώνες, από την εποχή του Ιουστινιανού.
Η ομάδα αυτή των Ελλήνων υπηκόων συνειδητά δεν εντάσσεται στους νόμους και τους κανόνες της ελληνικής κοινωνίας. Δεν γνωρίζουν αλλά και ούτε διάθεση έχουν να προσαρμοσθούν σε στοιχειώδης κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης και αλίμονο στους υπόλοιπους  κατοίκους της περιοχής που είχαν την μεγίστη ατυχία να τους έχουν γείτονες.  

Δυστυχώς ούτε οι οργανωμένοι καταυλισμοί είναι λύση.
Αφ' ενός τους ρημάζουν, αφ' ετέρου γίνονται γκέτο και κέντρα λαθρεμπορίου, ναρκωτικών κλπ.
Φυσικά αποτελούν άβατο για την Ελληνική Αστυνομία η οποία δεν τολμάει ούτε απ' έξω να περάσει. Κάτι σαν το άσυλο του Πολυτεχνείου ένα πράγμα... Όποιοι μένουν κοντά σε παρόμοιους καταυλισμούς στο Μενίδι, στο Ζεφύρι, στα Μέγαρα στα Άνω Λιόσια κλπ. το γνωρίζουν πολύ καλά. Έχουν κάποια χαρακτηριστικά που δεν έχουν αλλάξει εδώ και αιώνες.
Δεν αλλάζουν τον τρόπο ζωής τους.
Δεν θέλουν να αλλάξουν.
Δεν εντάσσονται σε καμιά κοινωνία διαφορετική από τη δική τους.
Δεν σκέφτονται όπως εμείς.
Δεν δέχονται τους δικούς μας κανόνες και νόμους, γι΄αυτό και οι περισσότεροι παρουσιάζουν αυξημένη παραβατική συμπεριφορά.
Διαφορετικός τρόπος σκέψης.
Οι αθίγγανοι δεν τρέφουν κανέναν απολύτως σεβασμό για την ζωή των κανονικών κατοίκων αυτής της χώρας, όχι εννοώντας την αισθητική μας, την στοιχειώδη υγιεινή μας, ή τους κοινωνικούς μας κανόνες, αλλά ομιλώ για αυτήν την ίδια την ζωή μας, δεν το χουν σε τίποτα να την αφαιρέσουν. Αντιθέτως θα έλεγα ότι το έχουν και "κρυφό καμάρι"...
Ο τρόπος ζωής τους προϋποθέτει την ύπαρξη μιας κοινωνίας, για να ζήσουν στις παρυφές της. Και μάλιστα όχι με τρόπο συμβιωτικό. Τα τσιγγανόπουλα κάτω από 10 ετών δεν γνωρίζει πλέον στο ελάχιστο την ελληνική γλώσσα.
Παντρεύονται από ηλικία 10-12 ετών και τα αγόρια και τα κορίτσια, γεννοβολούν δε από τα 12-13.
Οι γάμοι τους είναι κατά 80% μεταξύ πολύ στενών συγγενικών προσώπων, αυτό που ηθικά και κοινωνικά ορίζουμε αιμομιξία.
Παρουσιάζονται στην αρχή σχολικής χρονιάς στο σχολείο για κάποιο επίδομα εγγραφής που έπαιρναν τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα και ακολούθως αφού το πάρουν συνεχίζει κάτι λιγότερο από το 5%.. Πόσοι τελειώνουν την βασική εκπαίδευση;
Ουσιαστικά κανείς.
Μερικά σχολεία για να ξεμπερδεύουν μαζί τους δίνουν απολυτήρια εξπρές.
Εκμυστήρευση ενός κατοίκου από το Ζεφύριο: " Ο γείτονας μου πάντως τα στέλνει στο σχολείο μέχρι να πάρει τα λεφτά και μετά τα στέλνει στη ζητιανιά, η οποία αποδίδει με τα τρία παιδιά που ζητιανεύουν.
Όλοι τους είναι αγράμματοι..
Επίσης παίρνουν ότι επίδομα υπάρχει.
Άπορου, άνεργου, άρρωστου, πολύτεκνου (καλά αυτό το παίρνουν όλοι τους) και επίσης παίρνει ένα επίδομα για το ένα παιδί του ότι δήθεν έχει βαριά διανοητική καθυστέρηση.
Ενώ δεν έχει τίποτα απολύτως. Με πλαστά έγγραφα έχουν το θράσος να διεκδικούν ότι επίδομα υπάρχει
. ... αν και κάποιος γιατρός έχει γνωματεύσει και έχει βάλει την υπογραφή του.
Δείτε τι κάνει ο γύφτος δίπλα μου.
Όλη μέρα καθαρίζει το φορτηγάκι του το οποίο αστράφτει και τα παιδιά του είναι μες στην βρώμα και ξυπόλυτα.
Δεν παίζονται οι άνθρωποι.
Ποιο σχολείο και ποια ένταξη.
Με τίποτα δεν αλλάζουν. 
"
Πρώτιστο μέλημα τους είναι να γίνουν πολύτεκνοι για τα επιδόματα [τα γνωστά και πηδήματα στην πιάτσα των ταχυδρομικών.]
Ένα σύνολο δηλώνει και ψευδή στοιχεία αριθμού παιδιών για να παίρνουν μεγαλύτερα επιδόματα.
Η πρακτική είναι τα ανύπαρκτα δηλωμένα τέκνα είναι γένους θηλυκού, ώστε να αποφύγουν τον σκόπελο του στρατιωτικού με μεγαλύτερη ευκολία..
Στο σύνολο τους οι άρρενες αθίγγανοι έχουν πάρει απολυτήριο στρατού λόγω ψυχολογικών προβλημάτων (τρελοχαρτα), και ελάχιστοι στην κυριολεξία έχουν υπηρετήσει την πατρίδα. [Υπήρχε φάμπρικα που εκδίδει τα παραπάνω πιστοποιητικά.]
Διπλώματα οδήγησης συνήθως είναι από συγκεκριμένες νομαρχίες και ο νοών νοείτω.
Σύνηθες είναι το καθημερινό φαινόμενο να οδηγούν στους δρόμους του δήμου μας άλλα και των όμορων δήμων μέχρι και δωδεκάχρονα που από πολύ νωρίς εκπαιδεύονται στις παραβατικες πράξεις τους.
Ασχολούνται κατά το μεγαλύτερο μέρος με το εμπόριο (κατά κύριο λόγο με το παραεμπόριο) και με την συλλογή παλαιών.[Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η κλοπή φρεατίων των ομβρίων υδάτων στην Δημοτική Κοινότητα των Άνω Λιοσίων. Για το θράσος αυτών των ανεγκέφαλων που θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την περιουσία αλλά κυρίως την σωματική ακεραιότητα των δημοτών δεν χρειάζεται να πούμε το παραμικρό, αφού όλοι μας καταλαβαίνουμε…Και γερές μπίζνες κρύβονται πίσω από την θρασύτητα και την αθλιότητα των ομάδων τσιγγάνων που κλέβουν καλώδια χαλκού και τα καίνε σχεδόν καθημερινά στην πόλη μας, πνίγοντας σε τοξικό καπνό χιλιάδες κατοίκους στην περιοχή.]
Εκεί που οι αθίγγανοι έχουν αναπτύξει την κλοπή σε επιστήμη είναι με την κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. Εάν δεν κλέβουν ηλεκτρική ενέργεια απευθείας από τις κολώνες της ΔΕΗ, αλλά έχουν σύνδεση ΔΕΗ με μετρητή αυτός έχει γίνει παράκαμψη στο σύνολο των παροχών που τους αφορούν και οι μετρητές έχουν αδρανοποιηθεί. Πρώτο μέλημα του καλού και αγαθού αυτού πολίτη όταν αγοράζει οικία η όταν κάνει σύνδεση στο δίκτυο είναι να φέρει το κατάλληλο πρόσωπο που κυκλοφορεί στη πιάτσα της περιοχής και να παρακάμψουν τον μετρητή της ΔΕΗ. Χιλιάδες ηλεκτρικοί λαμπτήρες στις οικίες της οδού Φυλής και καθέτων δρόμων στα Άνω Λιόσια που ανήκουν στους αθίγγανους φωτίζουν το περιβάλλον μέρα και νύκτα.
Ποιος πληρώνει άραγε;
Τώρα θα μου πείτε ότι υπάρχει και το άρθρο 372 του ποινικού κώδικα…..
Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους κοινωνικά ανένταχτους εδώ και αιώνες.
Όσο για τις αρχές και τους εισαγγελείς.
Αυτά ισχύουν μόνο για τους νομοταγείς πολίτες.
Καθημερινά η τοπική κοινωνία των Άνω Λιοσίων βιώνει την πιο άγρια Δύση κατά μήκος της οδού Φυλής και των γύρω δρόμων με την καθημερινή παραβατικότητα και την βαριά εγκληματικότητα από τη νέα γενιά των αθίγγανων (Ρομα).
Εκτός από τους μόνιμα εγκατεστημένους αθίγγανους (Ρομά), κατά καιρούς, στα ευρύτερα όρια του δήμου, καταλύει και σημαντικός αριθμός σκηνιτών.
Κατά τη διάρκεια των χρόνων δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, σε διαφορετικές εφημερίδες, έκαναν εκτενή αναφορά στην περιοχή των Άνω Λιοσίων και ιδιαίτερα στους εκεί Ρομά.
Αναφέρονται στα γκέτο και καταυλισμούς που οι Τσιγγάνοι εμπορεύονται και διακινούν ναρκωτικά, όπλα, πλαστά χαρτονομίσματα και ρευστοποιούν τις λείες από τις ληστείες.
Ο προορισμός των πολυτίμων χρυσαφικών και κοσμημάτων από τις ληστείες είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος η γειτονική Τουρκία.
Ειδικότερα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία επικαλούνταν μαρτυρίες λοιπών κατοίκων και ανώνυμων αστυνομικών που έκαναν λόγο για οπλοφορία των περισσοτέρων Ρομά. Η εφημερίδα "Απογευματινή" ανέφερε ότι ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξεως θεωρούσε τουςκαταυλισμούς "άβατο για την αστυνομία" και μια απέραντη αγορά ναρκωτικών και όπλων όπου" όλοι πουλούν, μέχρι και οκτάχρονα παιδιά". "Τα Νέα"  ανέφεραν ότι ορισμένοι, μόνιμα εγκατεστημένοι στην περιοχή Ρομά, ζητούσαν από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεση δράση προκειμένου να εκδιωχθούν από την περιοχή όλοι εκείνοι οι Ρομά που δημιουργούσαν προβλήματα, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έπαιρναν οι ίδιοι το νόμο στα χέρια τους.
Ανάμεσά τους υπάρχουν και εξαιρετικοί άνθρωποι, αλλά δυστυχώς είναι η ελάχιστη μειοψηφία. Εδώ αξίζει να σημειώσω ότι πολλοί από αυτούς, ίσως οι περισσότεροι, ίσως όλοι, πήραν αρκετά χρήματα ως επιδότηση από την Ε.Ε. για να προσαρμοστούν στις κοινωνίες που ζούνε. 
Αρκετά εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια διατέθηκαν για την ένταξη των Τσιγγάνων αλλά η καθημερινότητά τους δεν άλλαξε.Παρατηρήστε τελικά τις περιοχές που ζούνε και θα καταλάβετε εύκολα ότι αυτή η επιδότηση πήγε χαμένη, διότι ίσως δεν χειρίστηκαν οι κρατούντες το θέμα σωστά, με έλεγχο και αξιοκρατία, αλλά μάλλον πελατειακά και ψηφοθηρικά....πράγμα μάλλον λυπηρό για το κοινωνικό σύνολο που σίγουρα θα περίμενε πολλά περισσότερα.

Κ' ένα πρόσφατο μικρο δείγμα από το τοπικό αστυνομικό δελτίο. 
Ημ/νία: 13/01/11
Συνελήφθησαν, ύστερα από ανθρωποκυνηγητό που πραγματοποίησαν οι Αρχές, σε Άνω Λιόσια και Ζεφύριο, οι βιαστές της άτυχης 78χρονης γυναίκας. Η ηλικιωμένη πριν λίγες ημέρες είχε πέσει θύμα βιασμού και ληστείας μέσα στο ίδιο της το σπίτι, όπου την έδεσαν, την φίμωσαν, πήραν ότι χρήματα βρήκαν κι έπειτα οι 3 εκ των 4 την βίασαν. Η Αστυνομία κατάφερε να βρει τους τρεις δράστες που οι ηλικίες τους πραγματικά σοκάρουν! 13, 18 και 26 ετών είναι οι συλληφθέντες, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 15χρονος. Τον βιασμό της άτυχης γυναίκας που βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ, πραγματοποίησαν οι μικρότεροι σε ηλικία (13,15,18) σύμφωνα με τις καταθέσεις τους στις αστυνομικές αρχές. Σίγουρα οι ηλικίες των ρομά προκαλούν τεράστια ερωτηματικά με κύριο το «που πάμε», αν από παιδιά μετατρέπονται σε τέρατα σε τι κοινωνία ζούμε;

Αδυνατώ να χωρέσω στο μυαλό μου πως είναι δυνατόν όχι απλά να ανεχόμαστε, αλλά να θεωρούμε και δεδομένο το ότι μια ολόκληρη ομάδα συμπολιτών μας μπορεί να ζει έξω από τα όρια του νόμου δίχως κανείς να την αγγίζει.
Και επειδή όπως πάντα υπάρχουν και "οι υπερασπιστές της διαφορετικότητας" έχω να πω ότι κανείς δεν τους εμποδίζει να μιλάνε τη γλώσσα τους και να ασκούν τα έθιμά τους. Αλλά όταν η βρωμιά, η παρανομία, και η εκμετάλλευση λογίζονται ως "κουλτούρα" έχουμε χάσει τη λογική. 
Σε κάθε περίπτωση για να έχεις δικαιώματα στην κοινωνία πρέπει να εκπληρείς και τις υποχρεώσεις σου προς αυτήν.

Αφιερωμένο στον μοναδικό δήμαρχο που αντιστάθηκε στην σύγχρονη  αυτή λαίλαπα του δήμου Άνω Λιοσίων τον πρώην
Δήμαρχο Άνω Λιοσίων (Ν. Παπαδήμας).

Υ.Γ: Φυσικά τα δημοκρατικά ένστικτα των προοδευτικών της Ελλάδας μπορούν να ενδιαφέρονται για τους τσιγγάνους πολίτες της Ευρώπης και τα δικαιώματα τους όσο θέλουν, αρκεί να με πείσουν πως ενδιαφέρονται με τις ενέργειες τους και για τους υπόλοιπους Έλληνες αυτών των περιοχών. 
Και αρκεί φυσικά αυτοί οι τσιγγάνοι να μην μένουν δίπλα στα σπίτια των δήθεν προοδευτικών. Θεωρίες από μακριά είναι πολύ εύκολο να λένε... Νομίζω ο Κ. Τσίπρας στην Εκάλη μένει ε; Δεν έχει Ρομά εκεί τριγύρω από το σπίτι του.
Και να ήμουνα και δεξιός, θα με δικαιολογούσα...... Αλλά όπως πάει, θα γίνω... και ακροδεξιός μου φαίνεται.....  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια