ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


H ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: ‘’ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ’’
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2011 22:30
alt
Δυναμικό Παρών στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έδωσε η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με κλιμάκιο που αποτελούσαν οι: Σάββας Ι. Σάββας, Φωτεινή Γιαννοπούλου, Σταμάτης Γεώργας και Νίκος Λιόσης.
Θέμα της συνεδρίασης ήταν: ‘’ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ’’

Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η κουβέντα για την διαχείριση των απορριμμάτων η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ανέδειξε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ως μείζον θέμα για την Περιφέρειά μας.
Το φέραμε ως θέμα και πήραμε συγκεκριμένες αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής. Συμμετέχουμε σε όλα τα forum και τις ημερίδες και τις συνεδριάσεις, επαναλαμβάνοντας την ακλόνητη θέση μας πως πλέον:  
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ…
ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ…
Στην συνεδρίαση της Περιφέρειας όμως από ότι φαίνεται, πήγαμε για άλλη μια φορά για την ψυχοθεραπεία μας, έτσι κουβέντα να γίνεται, αφού από ότι φαίνεται από τις εισηγήσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιακόπουλος Ηλίας, οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί, προφανώς αγνοώντας την απόφαση του Δ.Σ. Φυλής που πάρθηκε ομόφωνα μετά από εισήγησή μας  και συζήτηση για περίπου τέσσερις ώρες στην συνεδρίαση της 19ης/04/2011 , παρουσία πλήθους δημοτών και που είναι:
1/ H απαίτηση να μην γίνει κανένα άλλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στον νέο Δήμο Φυλής που διαχειρίζεται εδώ και 4 δεκαετίες και πλέον το 95% των απορριμάτων της Αττικής.
2/ Η Απόριψη της μεθόδους της καύσης , της βιοξήρανσης και οποιασδήποτε άλλης μορφής διαχείρισης απορριμμάτων για τον νέο Δήμο Φυλής.
3/Tο μόνο που προκρίνει το Δ.Σ. Φυλής είναι η ανακύκλωση στην πηγή για τα παραγόμενα απορρίμματα του Δήμου Φυλής και ΜΟΝΟ.
Αξίζει να σημειώσουμε πως στην ομιλία του ο ΣΑΒΒΑΣ Ι. ΣΑΒΒΑΣ, άλλα είχε ετοιμάσει να πει αλλά βλέποντας την μεθόδευση στο να μην μιλήσουν οι Σύλλογοι της Περιοχής παρά λίγα λεπτά πριν το τέλος σε άδεια έδρανα, ανέβηκε στο βήμα και έβαλε ερωτήματα στο σώμα της Περιφέρειας Αττικής με τα λόγια:
‘’Σήμερα λόγοι Πολιτικού Πολιτισμού, τους 29 Συλλόγους από τον Δήμο Φυλής οφείλατε να τους αφουγκραστείτε, για να ακούσετε κάποια στιγμή τον Λαό για τον Λαό. Τώρα που άδειασαν τα θεωρεία λίγο πριν το τέλος, με τι προτάσεις και σκέψεις θα φύγετε από εδώ όταν δεν τολμήσατε να ακούσετε αυτούς που έχουν το πρόβλημα…’’
Δείτε ολόκληρο το βίντεο της τοποθέτησης του ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ εδώ…http://www.youtube.com/watch?v=K15OnTLCGHs
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ελάχιστοι από τους 66 Δημάρχους της Αττικής παρόλο που το πρόβλημα τους αφορά άμεσα, ενώ η θυελλώδης συνεδρίαση, που πολλές φορές διακόπηκε από την αγανάκτηση των κατοίκων της Κερατέας και της Φυλής που παρακολουθούσαν από τα θεωρεία, κράτησε πάνω από 6 ώρες.
Ακολουθεί δήλωση του Επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ
‘’Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών διαπίστωναν το πρόβλημα των σκουπιδιών, όμως δεν το άγγιζαν ουσιαστικά. Απλά έστελναν τα σκουπίδια στην Φυλή με την σύμφωνη γνώμη των τοπικών Αρχών. Αδιαφορώντας για την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος, επέλεγαν τη «μη λύση» αλλά την σίγουρη κατάληξη, ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΛΑ, ΣΤΑ ΛΙΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΗ…
Αυτή η ελλειπής και πλημμελής προσέγγιση, καθώς και η σημερινή κακή κατάσταση του χρεωμένου Δήμου Άνω Λιοσίων, αφήνει να υφέρπουν στην σκέψη των πολιτών υπόνοιες για κακοδιαχείριση ή ακόμη και για  σκοτεινή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και για διασπάθισή του σε γνωστούς και ημέτερους.
Από την άλλη όμως και αυτός ο καμουφλαρισμένος με το προσωπείο της Δημοκρατίας, πολιτικός πρωτογονισμός, η αδιαφορία, οι μεθοδεύσεις και η επιμονή στον ξεπερασμένο πλέον ΠΕΣΔΑ που δείχνουν οι υπεύθυνοι, με τα καθυστερημένα ανακλαστικά, κάνουν την Αττική να μοιάζει με τριτοκοσμική περιφέρεια  και όχι με περιφέρεια της Ευρώπης.
Δεν στενεύει απλώς ο πολιτικός χρόνος, αλλά ο χρόνος της ίδιας της βιωσιμότητας, η ίδια η διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.
Γιατί την ώρα, που στις πόλεις της Αττικής σωρεύονται τόνοι απορριμμάτων, οι Δήμαρχοί τους ούτε καν βρέθηκαν στον χώρο που συζητείται το θέμα, ούτε πατούν σε τέτοιου είδους ημερίδες…. Γιατί; Αναρωτήθηκε ο κ. Λιακόπουλος η κάποιος αρμόδιος της Κυβέρνησης πιο πάνω η πολύ πιο παραπάνω από τον κ. Λιακόπουλο;
Ίσως γιατί έχουν λύσει το θέμα; Αισθάνονται πως το έχουν αφήσει σε σίγουρα χέρια;
Η ευκαιριακή αυτή στόχευση, να κερδίσουμε δηλαδή λίγο πολιτικό χρόνο, να δημιουργήσουμε ψευδείς εντυπώσεις, πως δήθεν συζητούμε το θέμα, ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ, δε συνάδει με την κρισιμότητα των στιγμών, που απαιτούν σοβαρότητα, σύνεση και εντιμότητα.
Απόδειξη πως δεν άφησαν σήμερα τους πολλούς συλλόγους της περιοχής μας που ήρθαν να ακούσουν, αλλά κυρίως να ακουστούν και να προβληματίσουν εκείνους που αύριο, θα κληθούν να αποφασίσουν τον σωστό τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων.
Η Νέα Αιρετή Περιφέρεια, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, δεν θα θελήσει να εκφράσει τέτοιες νοοτροπίες, που είναι αντίθετες στα συμβόλαια αλήθειας και ρεαλισμού που έχουμε υπογράψει όσοι θελήσαμε να υπηρετούμε ΜΕ ΤΙΜΗ τους συμπολίτες μας. 
Η δική μας η στόχευση ως ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΥΛΗΣ είναι ξεκάθαρη και πλέον είναι και απόφαση του Δ.Σ. ΦΥΛΗΣ.
1/ Είναι η απαίτηση να μην γίνει κανένα άλλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στον νέο Δήμο Φυλής που διαχειρίζεται εδώ και 4 δεκαετίες και πλέον το 95% των απορριμάτων της Αττικής.
2/ Η Απόριψη της μεθόδους της καύσης , της βιοξήρανσης και οποιασδήποτε άλλης μορφής διαχείρισης απορριμμάτων για τον νέο Δήμο Φυλής.
3/ Το μόνο που προκρίνει το Δ.Σ. Φυλής είναι η ανακύκλωση στην πηγή για τα παραγόμενα απορρίμματα του Δήμου Φυλής και ΜΟΝΟ.
Σε αυτόν τον στόχο, αποφασίσαμε να έχουμε και την μεγάλη ευθύνη.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερα από το κλείσιμο της Χωματερής.
Ζητήσαμε από τους συμπολίτες μας την ψήφο τους  και θέλουμε να μπορούμε να τους κοιτάξουμε αύριο όλους στα μάτια.’’
 ΠΗΓΗ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια