ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ

 17-6-11















Πολύ συμβολική η μετακίνηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο
 ...ΣΚΟΥΠΙΔΙΏΝ, συγνώμη, Περιβάλλοντος ήθελα να πω, μετά την καρατόμηση
της .."πράσινης" Τίνας...
Καϋμένη Κερατέα, πάλι στους δρόμους θα είσαι...

Καϋμένη Φυλή, συνέχισε να αντιστέκεσαι...
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
 (ΜΑΡΑΘΩΝΑ)... 

Πόπη Σουφλή


12 σχόλια:


Φωτεινή από Κερατέα είπε...
Καλά την είδαμε και την πράσινη Τίνα. Σε κάθε συζήτηση ανέβαζε και τις απαιτήσεις σε τόνους για την πρόταση της Λαυρεωτικής. Η Κερατέα όπως διαμορφώνεται η κατάσταση ΠΡΕΠΕΙ να ξαναβγεί στους δρόμους και να κάνει ξεκάθαρο σε "εσωτερικό" και κυβέρνηση ότι ο αγώνας δεν δόθηκε για να γυρίζουμε στα ίδια...Αν και είμαι υπέρμαχη μιας δίκαιης λύσης μιας και δεν με αφορούν συμπεριφορές του στυλ έξω από το σπίτι μου και δεν με ενδιαφέρει που θα τα πάνε, εν τούτοις οι αντιπρόσωποι μας ή πρέπει να βάλουν τις κόκκινες γραμμές εκεί που τους υπέδειξε ο κόσμος με τον αγώνα του, ή να αποσυρθούν από τις διαπραγματεύσεις και να ετοιμαζόμαστε για δευτερο γύρο. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι "αποκεντρωμένοι" παίζουν για άλλη μια φορά με την νοημοσύνη μας και την καλή μας θέληση για δίκαιη λύση. Αλλά δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να παίξουν μαζί μας όπως έπαιξαν με άλλες περιοχές και τις έχουν καταδικάσει να πεθαίνουν από καρκίνο και να μην μπορούν να ζήσουν στο ίδιο τους το σπίτι από τη μόλυνση και την εγληματικότητα.ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕς ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ!!!
Ανώνυμος είπε...
Θάπρεπε καιρό τώρα, νάχουμε ξαναβγει στους δρόμους, Φωτεινή. Το πράγμα, έδειχνε που πάει, ή μάλλον που το πάνε οι άρχοντες μας. Από ποιούς περιμένουμε δίκαιη λύση; Από τους παρατρεχάμενους μιας κυβέρνησης που πρόδωσε τον ελληνικό λαό; Κι επειδή οι άρχοντές μας δεν θα αναλάβουν την ευθύνη τους, ας ετοιμαστούμε να δώσουμε εμείς τη μάχη.
Φωτεινή από Κερατέα είπε...
Ανώνυμε σχολιαστή , σαν κάτοικος Κερατέας και υπέρμαχη σωστής και δίκαιης λύσης πίστευα ότι μετά από όλο αυτο που έγινε στην περιοχή μας τους 4 μήνες, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ "ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ" ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. Αλλά μιας και με τη διαπραγματευτική τους τακτική και αποτελεσματικότητα μάλλον δεν έχουν έρθει τα επιθυμήτα αποτελέσματα, ο χρόνος και η ευκαιρία που είχαν να προωθήσουν μια λύση προς το συμφέρον της περιοχής φαίνεται να τελειώνει. Προσωπικά ήθελα να πιστεύω σε καλές προθέσεις για σωστή λύση, αλλά όταν αυτή δεν διαφαίνεται δεν έχουμε επιλογή από το να αλλάξουμε ρώτα. Όπως προανέφερα, ο καθένας πρέπει να βρεθεί προ των ευθυνών του και να διαλέξει στρατόπεδο. Όλοι τους μας διαβεβαίωναν για τη διασφάλιση μιας λύσης για τα δικά μας απορρίμματα και μαλιστα μιλούσαν για σαλόνια...Αν δεν μπορούν πλεον να το προωθήσουν να πάνε σπίτι τους.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ. Η ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΟΤΑΝ ΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ "ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ".
Ανώνυμος είπε...
Σωστή και δίκαιη λύση, θα μπορούσαν να δώσουν οι σωστοί και οι δίκαιοι, Φωτεινή μου. Και πιστεύω πως αντιλαμβάνεσαι τι εννοω΄. Εαίναι η ώρα να βγούμε στους δρόμους.
Ανώνυμος είπε...
Κόκκινες γραμμές, δεν μπήκαν ποτέ. Μας παραμύθιασαν οι άρχοντες που ανέκαθεν ήθελαν τον ΧΥΤΑ. Πότε θα το καταλάβουμε; Καλά τα γράφουν τα αττικανεα. Ψυφίζουμε σκουπίδια, μας φέρονται σαν σκουπίδια. Πότε θα το αντιληφθούμε; Μόνη λύση, και πάλι στα μπλόκα.
Ανώνυμος είπε...
Αγαπητή Φωτεινή. Για ποιές κόκκινες γραμμές μιλάς. Οι κόκκινες γραμμές ήταν μόνο στα λόγια και μόνο για εμάς τους χωριάτες τους Κερατιώτες. Στα υπουργεία έλεγαν περάστε κόσμε, ό,τι θέλετε θα γίνει, αρκεί να μην μας καταλάβουν και μας λιντζάρουν. Σιγά μην τους ένοιαζε τι θέλει ο κόσμος. Δεν το είδατε αυτό στον πολιτιστικό κέντρο και στο δημοτικό συμβούλιο; Μας εκλέξατε και θα κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς, έτσι μας είπε ο λαλίστατος κατά τα άλλα κος Θηβαίος. Αλλά εμείς οι αρβανίτες δεν καταλαβαίνουμε από τέτοια τερτίπια. Πάλι στα μπλόκα θα βρεθούμε, αλλά αυτή τη φορά με τίμιους αγωνιστές ως ηγέτες και όχι με διπλοπρόσωπους. Δυστυχώς 'εάλω η πόλις'
Ανώνυμος είπε...
Αγαπητή Φωτεινή για ποιές κόκκινες γραμμές μιλάς. Οι κόκκινες γραμμές ήταν μόνο για εμάς τους χωριάτες τους Κερατιώτες. Στα υπουργεία έλεγαν εσείς ό,τι θέλετε, αρκεί να μην το καταλάβει ο κόσμος και μας λιντζάρει. Αλλωστε τα ίδια δεν υπέγραφε και το 2003; Είδατε τι έγινε στο πολιτιστικό κέντρο και στο δημοτικό συμβούλιο. Μας εκλέξατε, μας έλεγε ο λαλίστατος κατά τα άλλα κος Θηβαίος, και θα κάνουμε ό,τι θέλουμε εμείς. Τι τους νοιάζει τι θέλει ο κόσμος. Αυτοί μιλάνε ή μάλλον μιλούσαν. Γιατί οι κάτοικοι της Κερατέας θα ξαναβγούν στους δρόμους και τα μπλόκα. Και αυτή τη φορά με τίμιους ηγέτες ως μπροστάρηδες και όχι με διπρόσωπους.
Ανώνυμος είπε...
Ανώνυμε 12:22, οι σωστοί και δίκαιοι έφαγαν πολλή λάσπη στα μούτρα και δυστυχώς πήγαν σπίτι τους. Να τώρα τα αποτελέσματα. Στερνή μου γνώση να σ΄είχα πρώτα.
Ανώνυμος είπε...
Αγαπητοί Κερατιώτες ο κ. Θηβαίος είπε και άλλα ''χοντρά '' πράγματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως το ότι κανείς δεν έχει να του προσάψει κάτι, αλλά αντίθετα ότι εκείνος έχει πολλά να κατηγορήσει σε πολλούς απο εμάς που βρισκόμασταν μέσα στην αίθουσα. Προφανώς ξεχνάει πολύ εύκολα τον πρωτύτερο βίο του.
Ανώνυμος είπε...
Μιας και όπως διαφαίνεται πάμε για νέα μπλόκα, νομίζω ότι αυτοί που ήθελαν ειλικρινά το καλό της Λαυρεωτικής θα είναι και πάλι κάτω και δεν νομίζω ότι δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι. Δεν είμαστε τοσο αγροίκοι πια...Παραπλανημένοι και ευέξαπτοι το δέχομαι... Όσο για τους υπόλοιπους, τώρα που πέφτουν αρκετές μάσκες, ο κόσμος έχει τους κώδικες του για να τους στείλει για τσάι και θέλω να ελπίζω ότι θα το πράξει.
Ανώνυμος είπε...
'...Ωστόσο η κ. Μπιρμπίλη διαφώνησε σε δύο σημεία: - Εκτίμησε ότι τα 55 στρέμματα δεν επαρκούν για το σύνολο των εγκαταστάσεων. Και αντιπρότεινε, τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων και κομποστοποίησης να κατασκευαστούν επάνω στη θέση της σημερινής χωματερής, που ούτως ή άλλως πρόκειται να αποκατασταθεί οπότε και ο χώρος των 55 στρεμμάτων να διατεθεί ολόκληρος για τον ΧΥΤΥ. - Υποστήριξε ότι ο δήμος δεν μπορεί να δέχεται μόνο 60.000 τόνους ετησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί στα απορρίμματα λιγότερων δήμων της περιοχής και επέμεινε στον περιφερειακό σχεδιασμό, που μιλά για 100.000 τόνους ετησίως. Κατά τα άλλα, η αλλαγή χωροθέτησης κανονικά σημαίνει αναθεώρηση των μελετών και περιβαλλοντικών όρων του έργου, κάτι που -αν δεν βρεθεί άλλη λύση- θα συνεπάγεται μεγάλη καθυστέρηση, ενδεχομένως και απώλεια της κοινοτικής χρηματοδότησης (12,6 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής)' πηγή: http://www.ekathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_1100012_16/06/2011_445891 ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ! ! !
Ανώνυμος είπε...
Θα ήθελα να κάνω δύο επισημάνσεις πρώτον ο κος Θηβαίος μπορεί να ξεχνάει τον προηγούμενο βίο του, εμείς όμως ποτέ και δεύτερον όλοι οι τίμιοι που αγωνίστηκαν, όπως μπορούσε ο καθένας, για το καλό της πόλης μας θα είμαστε εκεί όταν χρειαστεί και θα είμαστε σχεδόν όλοι. Λίγοι θα λείπουν. Αλλά με 30-40 λιγότερους δεν θα γίνει και τίποτα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ λοιπόν για την υγεία των παιδιών μας. Αντε και καλούς αγώνες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια