Χρέη και οργή στα ύψη, για 58 δήμους



Έντυπη Έκδοση 

ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Θυμωμένοι, απολογητικοί, με συναίνεση ή πρόδηλη αντιπολιτευτική διάθεση, με επιχειρήματα «χτισμένα» ή χύμα, οι δήμαρχοι που εντάσσονται στο Μνημόνιο του υπουργείου Εσωτερικών λόγω μεγάλων οικονομικών χρεών σε σχέση με τα έσοδά τους.
Τρύπα 280 εκατ. η ολυμπιακή κληρονομιά για τον Δήμο ΑμαρουσίουΤρύπα 280 εκατ. η ολυμπιακή κληρονομιά για τον Δήμο ΑμαρουσίουΑπαντούν με ένα ερώτημα: «Και ποιος θα προσφέρει το κοινωνικό έργο των δήμων εάν τεθούν περιορισμοί στα δημοτικά έργα και τις προσλήψεις; Το κράτος;»...
Φυλή
Ο δεύτερος στη λίστα των «υπερχρεωμένων» αποτελεί ένα ακόμη παράδοξο. Πρόκειται για τον «καλλικρατικό» Δήμο Φυλής, προϊόν συνένωσης τριών δήμων (Α. Λιοσίων, Φυλής, Ζεφυρίου), οι οποίοι, λόγω της φιλοξενίας των πιο οχλουσών χρήσεων του Λεκανοπεδίου (ΧΥΤΑ, αμαξοστάσια, υπερτοπικές δραστηριότητες κ.λπ.), πριμοδοτούνται με αντισταθμιστικά οφέλη συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ ετησίως.
Ο δήμαρχος Δ. Μπουραΐμης (στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ) είναι κατηγορηματικός: «Ο δήμος μας, όχι μόνο δεν χρωστά, αλλά του χρωστούν». Αρνείται να μπει σε λεπτομέρειες, αλλά αφήνει σαφείς αιχμές για τη μη καταβολή αντισταθμιστικών οφειλών για όλες τις οχλούσες-υπερτοπικές χρήσεις: «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εξυπηρετούμε απολύτως τα δάνειά μας. Από τα αντισταθμιστικά των 40 εκατ., τα 10 πηγαίνουν σε αυτόν το σκοπό και σε λίγα χρόνια δεν θα οφείλουμε τίποτε. Δεν είναι "στο κόκκινο" ένας δήμος που πληρώνει με συνέπεια».
Για όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή του συγκεκριμένου δήμου, ο κ. Μπουραΐμης δηλώνει ότι βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης ενός «μνημονίου συνεννόησης» με την κυβέρνηση, ένα χρονοδιάγραμμα για τις χρήσεις που αποχωρούν: «Αυτό το μνημόνιο γνωρίζω εγώ. Τώρα ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί ο κατάλογος με τα χρέη θα το δούμε στην πορεία. Αναρωτιέμαι πώς θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, εάν απαγορευθούν οι προσλήψεις. Πώς θα γίνει η καθαριότητα στην οποία δεν διαθέτουμε προσωπικό; Εάν θέλουν να ακυρώσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους...»
και για άλλους δήμους πατήστε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια