7 Απρίλη : Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία



Σπάμε Τη Σιωπή! Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή!
Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα!
Λήψη μέτρων για την προστασία και τη στήριξη του λαού της πόλης μας
Τα σωματεία και οι Φορείς του Δήμου Φυλής στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων στα νοσοκομεία αλλά και όσων είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτή τη στιγμή. Στηρίζουμε τα αιτήματά τους και καλούμε την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα να τα υλοποιήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ! Οι ελλείψεις  στο σύστημα υγείας σε προσωπικό, σε αναλώσιμα, σε είδη ατομικής προστασίας των εργαζομένων είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που ακολουθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που θυσιάζει το δικαίωμα των οικογενειών μας στη δημόσια και δωρεάν Υγεία στο θεό της εμπορευματοποίησης  και  ιδιωτικοποίησης, της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, της διασφάλισης των ματωμένων πλεονασμάτων. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που μας υποχρεώνει να ψάχνουμε μόνοι μας να βρούμε μάσκες και αντισηπτικά, να τα πληρώνουμε αδρά για να φουσκώνουν οι τσέπες των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων.
Η πρόληψη δεν μπορεί να περιορίζεται, όπως προβάλλει η κυβέρνηση, στην ‘’ατομική ευθύνη’’  και την απομόνωση, που είναι αναγκαία για τη μη διασπορά του ιού. Την ίδια στιγμή που παίρνονται αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις, μεγάλοι χώροι δουλειάς λειτουργούν χωρίς μέσα προστασίας. Ενώ ο χρόνος που «αγοράσαμε» όπως λέει η κυβέρνηση, αντί να αξιοποιείτε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και για νέες ΜΕΘ, η κυβέρνηση συνεχίζει να «ταΐζει» με ζεστό χρήμα τις ιδιωτικές κλινικές. ‘’Μένουμε σπίτι’’ αλλά το σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο.
Ειδικότερα για το Δήμο Φυλής, τα μέτρα πρωτοβάθμιας υγείας είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες.                    
Το υποκατάστημα του πρώην ΙΚΑ στα Άνω Λιόσια υπολειτουργεί, με ελάχιστους γιατρούς που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου μας, με αποτέλεσμα την παραπέρα υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και μεγάλες καθυστερήσεις στα ραντεβού. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο ΙΚΑ μία παιδίατρος για τόσο πληθυσμό, μία καρδιολόγος, ένας ψυχίατρος, 2 παθολόγοι και 2 ορθοπεδικοί, 2 ωτορινολαρυγγολόγοι, ενώ δεν υπάρχει καθόλου γυναικολόγος και οφθαλμίατρος. Επίσης δεν υπάρχει και ούτε υπήρχε ποτέ ενδοκρινολόγος και πνευμονολόγος, ειδικότητα απαραίτητη ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες.
Και συζητάμε για μια περιοχή επιβαρυμένη από την λειτουργία εδώ και 55 χρόνια, της καρκινογόνου χωματερής. Ενώ βγήκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα μελέτες στις οποίες αποτυπώνεται η απειλή για την ανθρώπινη υγεία από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στη Φυλή, όχι μόνο δεν παίρνουν μέτρα για τις αυξημένες ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας αλλά ετοιμάζουν στα «μουλωχτά» εν μέσο πανδημίας να φτιάξουν νέα χωματερή.
Δε ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας την επιδημία. Απαιτούμε:
      Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
      Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
      Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
Άμεση και πλήρης στελέχωση με το απαραίτητο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό όλων των δομών  δημόσιας υγείας στο Δήμο μας  και κυρίως του πρώην ΙΚΑ Άνω Λιοσίων, ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε 24ωρη βάση και να παρέχει όλες τις υπηρεσίες στους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής.
      Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
      Με κυβερνητική απόφαση να διασφαλιστούν πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε όσους εργαζόμενους: νοσούν, αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης, καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειάς τους ή παραμένουν με τα παιδιά τους στο σπίτι εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.
        Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.
        Το συνολικό κόστος πρέπει να το αναλάβει το ίδιο το κράτος, οι διάφοροι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή οι αυτοαπασχολούμενοι στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο.
        Απαιτούμε να κλείσει  τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής! Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε σκέψη για το νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή!
Συμμετέχουμε από κοινού με τους φορείς και τα σωματεία της περιοχής μας στην ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, στις 7 Απρίλη, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Η Υγεία είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα! Στις 7 Απρίλη η φωνή των μάχιμων υγειονομικών γίνεται φωνή όλων μας. Είναι η μέγιστη έκφραση ευγνωμοσύνης προς αυτούς που δίνουν τη μάχη να κρατήσουν ζωντανούς τους συνανθρώπους μας! Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της Υγείας, του λαού!

Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων (Μέλος ΟΓΕ)
Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου (Μέλος ΟΓΕ)
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Φυλής
Σωματείο Οικοδόμων (Παράρτημα Μενιδίου – Φυλής)
Ένωση ΕΒΕ Άνω Λιοσίων -Ζεφυρίου
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια