Συνάντηση του Αντιδημάρχου Γιώργου Αβράμη με τους ζωόφιλους για τα αδέσποτα


                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση με ζωόφιλους, είχε, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για τα αδέσποτα ζώα, το απόγευμα της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου 2019, στο Δημαρχείο Φυλής, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ακούσει τις απόψεις των ζωοφίλων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Φυλής.

Ο Γιώργος Αβράμης ανέφερε ότι η βελτίωση της εικόνας του Δήμου και η φιλοζωΐα αποτελούν τις κατευθυντήριες γραμμές που έχει δώσει ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και τόνισε, ότι παρά τις δυσκολίες του προβλήματος, ο ίδιος και οι Υπηρεσία θα κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Από την πλευρά της Υπηρεσίας, ο Διευθυντής Βασίλης Ντάκουρης έδωσε τις παραμέτρους του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και μέσα από ένα εμπεριστατωμένο βίντεο κατέθεσε αριθμητικά στοιχεία και έκανε έναν μικρό απολογισμό της δραστηριότητας της Υπηρεσίας.

Στις πλέον αξιοσημείωτες επισημάνσεις του περιλαμβάνονται η αλματώδης αύξηση των ζώων που περισυνέλεξε ο Δήμος Φυλής από το 2014 και μετά, καθώς, από 46 το 2013 έφτασε τα 255 το 2018. Από τα ζώα που περισυνέλεξε ο Δήμος, τα τραυματισμένα ή άρρωστα θεραπεύτηκαν κι εν συνεχεία σημάνθηκαν ηλεκτρονικά και στειρώθηκαν. Πρόσθεσε ακόμα ότι από το 2009 μέχρι το 2018 έχουν περισυλλεγεί 1229 σκύλοι και 76 γάτες. "Μοναδική λύση για τον έλεγχο της κατάστασης είναι ο περιορισμός του αριθμού των αδέσποτων με συντονισμένο και συνεχιζόμενο πρόγραμμα στειρώσεων", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Βασίλης Ντάκουρης ανέφερε ότι ο Δήμος Φυλής συνεργάζεται με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΗΚΕΠΑΖ), όπως οι περισσότεροι Δήμοι του Λεκανοπεδίου κι ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Φυλής, λειτουργεί, με τη συνεργασία των ζωοφίλων, Δίκτυο Προστασίας των Αδέσποτων Ζώων. Επεσήμανε τέλος την ανάγκη ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου μέσω διαφημιστικών εκστρατειών και έδωσε έμφαση στην ενημέρωση των νέων και κυρίως των μαθητών.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας οι ζωόφιλοι κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, τις οποίες κατέγραψε ο Γιώργος Αβράμης. Κλείνοντας, ο Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι με τις περισσότερες προτάσεις συμφωνεί κι ότι θα κινηθεί για την υλοποίησή τους. Επεσήμανε, όμως, ότι κάποιες από αυτές, αν και χρήσιμες, δεν μπορούν να εφαρμοστούν, εφ' όσον βρίσκονται εκτός νομικού πλαισίου. Τέλος δεσμεύτηκε ότι θα διατηρεί διαρκή επικοινωνία με τους ζωοφίλους, ώστε να γίνεται από κοινού η αξιολόγηση της δραστηριότητας για τη διαχείριση των αδέσποτων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Ελένη Λιάκου, ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος και στελέχη της Υπηρεσίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια