Στο “Κόκκινο Ποτάμι” η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην ιδιαίτερα καλαίσθητη και δημοφιλή  σειρά εποχής «Το Κόκκινο Ποτάμι» το Μανούσου Μανουσάκη που προβάλλεται κάθε Κυριακή από το  OPEN θα εμφανιστεί η  Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής η οποία συμμετείχε ήδη στα γυρίσματα με απόλυτη επιτυχία.
Τμήμα της Φιλαρμονικής αποτελούμενο μόνο από άντρες μουσικούς καθώς όπως προαναφέρθηκε  πρόκειται για ιστορικό έργο εποχής, με επικεφαλής τον μαέστρο Νίκο Καλομοίρη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου στον καλαίσθητο ιστορικό χώρο στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων στην Πλάκα
Εκεί τους καλωσόρισε ο εμβληματικός Έλληνας σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης που τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία η οποία εν συνεχεία έλαβε σάρκα και οστά μέσα από τα γυρίσματα, του πολυμελούς τηλεοπτικού συνεργείου.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Φιλαρμονική  δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει περήφανο το Δήμο Φυλής καθώς έχει δώσει δείγματα γραφής, εντός κι εκτός τοπικών “συνόρων”. Ενδεικτικά μόνο αξίζει ν’ αναφερθεί πως μέσα στα τελευταία τρία χρόνια έχει εμφανιστεί στο Θέατρο Πεύκης (18 Δεκεμβρίου 2016 Διαδημοτικά Πολιτιστικά Δρώμενα – Βραδιές Μουσικής), στις 6 Μαΐου2018  στο Μέγαρο Μουσικής  (Φεστιβάλ Φιλαρμονικών) ενώ έχει διοργανώσει συναυλίες στις οποίες συμμετείχαν δημοφιλείς ερμηνευτές (Λένα Αλκαίου – Γεράσιμος Ανδρεάτος κ.α)  καθώς και σπουδαίοι ντόπιοι καλλιτέχνες.
Το επεισόδιο της σειράς “Κόκκινο Ποτάμι” στο οποίο συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής, θα προβληθεί το βράδυ της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου. 

Επισυνάπτεται ένα χαρακτηριστικό video από τα γυρίσματα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο επιμελήθηκε με ιδιαίτερο μεράκι η μουσικός της Φιλαρμονικής ΄Εφη Γεωργοπούλου



Λίγα λόγια για τη σειρά:

Ένα πλούσιο καστ ηθοποιών, κοστούμια και γυρίσματα στην ελληνική επαρχία υπό το έμπειρο μάτι του Μανούσου Μανουσάκη πλαισιώνουν την μοναδική νέα σειρά του καναλιού για φέτος, μια παραγωγή στην οποία το OPEN ποντάρει πολλά.

Η ιστορία που διηγείται «Το Κόκκινο Ποτάμι» είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας τον Μάιο του 1895.
Ο τηλεθεατής παρακολουθεί τις ζωές των πρωταγωνιστών από την ημέρα που η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει τον 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου.

Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Οι δυο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Xωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα.
Το θαύμα του έρωτα έρχεται να σταθεί απέναντι σε ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τους Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας γενικότερα, στην αυγή των εκκαθαρίσεων των Νεότουρκων, αλλά και λίγο πριν ξεσπάσουν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι. Κοσμοϊστορικά γεγονότα, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μεγέθη, έρχονται αντιμέτωπα με ζωές φαινομενικά ασήμαντες στη σκιά της ιστορικής συγκυρίας, που ωστόσο έχουν τη θεμελιώδη δύναμη να δώσουν υπόσταση στα μεγάλα και σημαντικά. Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει;

Στο Κόκκινο Ποτάμι πρωταγωνιστούν: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου, Τατιάνα Παπαμόσχου, Δημήτρης Δρόσος, Σωτήρης Χατζάκης, Στέφανος Κυριακίδης, Πέτρος Ξεκούκης, Κώστας Ξυκομηνός, Αργύρης Πανταζάρας, Λάμπρος Κτεναβός, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώργος Τσαμπουράκης, Θοδωρής Φρατζέσκος, Κέλλυ Γιακουμάκη καθώς και πολλοί ακόμα ταλαντούχοι ηθοποιοί..
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μανούσος Μανουσάκης
ΣΕΝΑΡΙΟ: Νίκος Απειρανθίτης, Δώρα Μασκλαβάνου, Μανούσος Μανουσάκης
Φιλική συνεργασία στο ΣΕΝΑΡΙΟ: Σταύρος Αβδούλος, Ειρήνη Ριτσώνη
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Χρήστος Παπαδόπουλος
ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΙΤΛΩΝ: Ελεωνόρα Ζουγανέλη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
ΜΟΝΤΑΖ: Μιχάλης Μινακούλης
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Μαρία Μαγγίρα
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ: Κατερίνα Ζουράρη
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Έλλη Κριαρά
ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ: Αλεξ Πρίφτης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Μανώλης Μανουσάκης
ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΦΕ SFX: Αντώνης Νικολάου
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μαρία Μανουσάκη, Γιώργος Παπαδάτος
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μιχάλης Καραχάλιος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/zoi/manoysos-manoysakis-erhetai-kokkino-potami-open

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια