ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Παρουσίαση θέσεων και προτάσεων


Την Τρίτη 12.11.2019, σε αίθουσα του δημαρχείου Ιλίου, το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ παρουσίασε τις θέσεις του για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής και για τις επείγουσες δράσεις και υποδομές, που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση της αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στην προδιαλογή και ανάκτηση υλικών. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία κρίθηκε επιβεβλημένη για τρεις λόγους:
·       Επειδή η –υποτιθέμενη- συνειδητοποίηση της κατάστασης κρίσης, δε συνοδεύεται από αντίστοιχες δράσεις. Εξακολουθεί να κυριαρχεί ο εφησυχασμός, η αναβλητικότητα και η απουσία συγκεκριμένου σχεδίου για την έξοδο από την κρίση.
·       Επειδή κυριαρχεί η διατύπωση γενικών αρχών, η γενικολογία και η αοριστία. Κανείς δεν παίρνει την πρωτοβουλία να περιγράψει με απλό και κατανοητό τρόπο αυτό που διακηρύσσει.
·       Επειδή και τα κινήματα πρέπει –κάποτε- να εκφραστούν ενιαία και επιθετικά, ανακτώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και αφήνοντας πίσω την ηττοπάθεια, τα φοβικά σύνδρομα και τη λογική της ανάθεσης του μέλλοντός μας στο κράτος και στα οικονομικά συμφέροντα.

Ακολουθούν οι θέσεις του Δυτικού Μετώπου για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής καθώς και η πρόταση του για την έξοδο από την κρίση των σκουπιδιών της Αττικής:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια