Προτάσεις ουσίας για το Τεχνικό Πρόγραμμα από το Νίκο Λιόση και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων



   Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου ήταν η  πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων με βασικό θέμα: "προτάσεις  για την σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Φυλής".
    Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης καθώς και τα μέλη που απαρτίζουν το συμβούλιο έφεραν προτάσεις ουσίας και χωρίς δεύτερη σκέψη όλες ψηφίστηκαν ομόφωνα . Οι προτάσεις αυτές αναβαθμίζουν την περιοχή των Άνω Λιοσίων καθώς και ταυτόχρονα του δήμου Φυλής ή λύνουν προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή. 
 Ας δούμε παρακάτω τις προτάσεις αυτές:
    Ο Πρόεδρος της Δ.Κ  Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης πρότεινε την αξιοποίηση του δρόμου του Μόρνου  με την κατάλληλη ανάπλαση μπορεί να δημιουργηθεί ένα μονοπάτι περιπάτου. Η διαδρομή αυτή θα έχει μήκος 3,5χιλ  που θα ξεκινάει  από τις Εργατικές Κατοικίες (Γεννηματά Ι ) και θα τερματίζει στα όρια του δήμου Φυλής με  δήμο Αχαρνών. Μέσω αυτής της διαδρομής οι περιπατητές θα μπορούν να απολαμβάνουν τη θεά της πόλης και ταυτόχρονα θα αναβαθμιστούν και θα προστατευθούν οι πρόποδες της Πάρνηθας. 
     Το μεγάλο πρόβλημα με τα δεκάδες αδέσποτα που βρίσκονται στην περιοχή θα μπορούσε να λυθεί μέσα από την πρόταση του Χρήστου Αποστολόπουλου, που πρότεινε τη δημιουργία καταφυγίου και φιλοξενίας τους.
     Η ανάπτυξη της περιοχής που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια καθώς και η συνένωση των τριών  δήμων έχει κάνει επιτακτική τη δημιουργία ενός πολυχώρου. Αυτό έρχεται να λυθεί μέσα από την πρόταση του Μιχάλη Ζουρίδη, που πρότεινε τη δημιουργία ενός Πολιτιστικού Κέντρου-Θεάτρου, τονίζοντας μάλιστα ότι ένας δήμος σαν το δικό μας είναι αδιανόητο να μην έχει ένα χώρο για τις Τέχνες.
    Η Ειρήνη  Γκαρκγάσουλα  πρότεινε να ολοκληρωθεί η πλατεία στην περιοχή του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην οδό Καζαντζάκη και Δοξαρά.
   Η  Δήμητρα Τσιούνη  πρότεινε την ανάπλαση των παλιών γραμμών του ΟΣΕ για να δημιουργηθεί ένας χώρος αθλητισμού και περιπάτου στη Ζωφριά αντίστοιχα με ότι έχουν κάνει και άλλοι δήμοι. Επίσης την ολοκλήρωση της πλατείας Ιλιάδος στη Ζωφριά ΙΙ.
   Από την πλευρά του ο Δημήτρης Λιόσης πρότεινε να ολοκληρωθεί ο Πολεοδομικός Σχεδιασμός 
σε όλα τα διαμερίσματα για να μπορέσουν να προταθούν και άλλα έργα. Η δημιουργίας του πολιτιστικού κέντρου πρότεινε να γίνει στο Ο.Τ 946 μιας και είχε προβλεφθεί παλαιότερα. 
    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Δ.Κ Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης απάντησε στα ερωτήματα που του τέθηκαν για τη χωματερή αλλά και για τα αντιπλημμυρικά στη περιοχή της Λίμνης. Για το θέμα του ΧΥΤΑ ανάφερε ότι από πουθενά δε προκύπτει επέκταση πέρα από τα όρια που υπάρχουν αντίθετα γίνεται αναφορά για αποκατάσταση του χώρου ενώ οσονούπω δημοπρατείται το μεγάλο έργο για τη δημιουργία του Ενεργειακού Πάρκου στο χώρο του ΧΥΤΑ. Όσο αφορά το αντιπλημμυρικό της Λίμνης ήδη μηχανήματα είναι στην περιοχή και προετοιμάζουν τις υποδομές για τον αγωγό επί της Αιγαίου Πελάγους που θα λύσει, με την ολοκλήρωσή του, τα όποια πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.
   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια