Ενεργειακή αυτάρκεια για τα κτήρια του δήμου Φυλής

 
 Ενεργειακή αυτάρκεια θα έχουν σε λίγες μέρες  τα δημοτικά κτήρια και σχολεία μετά την ολοκλήρωση την εγκατάσταση και σύνδεση των φωτοβολταϊκών συστημάτων που τοποθετούνται στις οροφές τους.
  Ο δήμος Φυλής αξιοποιώντας τη δυνατότητα του Net-metering  «Αυτοπαραγωγή με Ενεργειακό Συμψηφισμό» είναι η δυνατότητα να παράγει ο ίδιος, με χρήση φωτοβολταϊκού συστήματος, την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει, ενώ ταυτόχρονα παραμένει συνδεδεμένος στο δίκτυο, το οποίο χρησιμοποιείτε ως "αποθήκη" ενέργειας.
  Η Τεχνική Υπηρεσία μέσω της σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης (προμήθεια-εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων) τα κτήρια του Δημαρχείου, Τεχνικής Υπηρεσίας-Πολεοδομίας -Περιβάλλοντος καθώς και τα σχολεία 1ο Γυμνάσιο και 1ο  ΓΕΛ Άνω Λιοσίων, θα παράγουν πλέον την ηλεκτρική που καταναλώνουν. Το συνολικό οικονομικό όφελος του δήμου Φυλής από τη χρήση των ανωτέρων συστημάτων θα είναι τουλάχιστον 132.000€, ενώ ανεκτίμητο είναι το περιβαντολλογικό  όφελος που προσφέρουν. 
  Τα ανωτέρω συστήματα έρχονται και σαν οδηγός για το φωτοβολταϊκό πάρκο που θα δημιουργηθεί στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων στο πλαίσιο της αποκατάστασης του. Το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο Νοέμβριο και θα είναι χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
  Δεν ήταν τυχαίο που η greenpeace  το 2018 χαρακτήρισε το δήμο Φυλής  πρωτοπόρο στην Ελλάδα μιας και ανέλαβε δράση να αξιοποιήσει τα κτήρια του για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προς όφελος του περιβάλλοντος και των κατοίκων.













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια