Οργή για την κατάργηση του 711




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οργή για την κατάργηση του 711 σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων της Ζωφριάς
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Την αγανάκτησή τους για την κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής 711 ΖΩΦΡΙΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ από τον ΟΑΣΑ και τη μετατροπή της σε τοπική, εξέφρασαν, το απόγευμα της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου 2019, οι κάτοικοι της Ζωφριάς.
Πάνω από 300 άτομα έδωσαν δυναμικό “παρών” στο κάλεσμα του Συλλόγου, που είχε στο πλευρό του το Δήμο Φυλής, ο οποίος, από την πρώτη στιγμή, στηρίζει το δίκαιο αίτημά τους. Στο πλευρό της Προέδρου Ευαγγελίας Κωβαίου, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Συλλόγου βρέθηκαν ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, οι αναπλ. Δήμαρχοι Νίκος Χατζητρακόσιας, Γιώργος Κρητικός και Γιώργος Σονίδης και ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος , ενώ από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης παρευρέθηκε και μίλησε ο επικεφαλής και Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Ζαπάντης.
Τόσο οι εκπρόσωποι του Δήμου, όσο και οι κάτοικοι περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση, επισημαίνοντας ότι η συνοικία υποβαθμίστηκε συγκοινωνιακά και ότι τις συνέπειες υφίστανται, κυρίως, οι εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι ηλικιωμένοι. Πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για άδικη συμπεριφορά του ΟΑΣΑ απέναντι στο Δήμο Φυλής ο οποίος φιλοξενεί δύο αμαξοστάσια, μια μονάδα τροφοδοσίας των λεωφορείων με Φυσικό Αέριο και πληρώνει από πόρους του Δήμου τις γραμμές 736 και 737 της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Δεν έλειψαν ακόμα οι προτάσεις για δυναμική διεκδίκηση του αιτήματος με κατάληψη του αμαξοστασίου και του Σταθμού του Προαστιακού, στα Άνω Λιόσια.
Τελικά, οι παρευρεθέντες ενέκριναν ομόφωνο Ψήφισμα, με το οποίο ζητούν να να αποκατασταθεί η απευθείας σύνδεση της Ζωφριάς με την Αθήνα, με επαναδρομολόγηση της λεωφορειακής γραμμής 711 ΖΩΦΡΙΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και ενίσχυση της με λεωφορεία, ώστε ο χρόνος αναμονής να περιοριστεί, τουλάχιστον στη μισή ώρα. Εξουσιοδότησαν ακόμα το ΔΣ του Συλλόγου Ζωφριάς να προχωρήσει στη διοργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο δεν επαναδρομολογήσει τη γραμμή ο ΟΑΣΑ καθώς και να κοινοποιήσει το Ψήφισμα στο Υπουργείο Υποδομών, στους Βουλευτές, στον Περιφερειάρχη Αττικής και στον ΟΑΣΑ.

Ακολουθεί το Ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Στα Άνω Λιόσια Αττικής, στη συνοικία της Ζωφριάς και στα γραφεία του ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΩΦΡΙΑΣ, συνήλθαμε, σήμερα Δευτέρα 11-11-2019, ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 19:00, οι κάτωθι:
1.       Εκπρόσωποι του Δήμου Φυλής
2.       Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ζωφριάς
3.       Μέλη του Συλλόγου Ζωφριάς
4.       Κάτοικοι της συνοικίας Ζωφριά,
με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης «Επαναδρομολόγηση από τον ΟΑΣΑ, της λεωφορειακής γραμμής 711 ΖΩΦΡΙΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ»
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η Πρόεδρος του Συλλόγου Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου εισηγήθηκε την επαναδρομολόγηση της λεωφορειακής γραμμής 711 ΖΩΦΡΙΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ με το σκεπτικό ότι:
  1. Από τη μετατροπή της γραμμής 711 σε τοπική, επικρατεί αναστάτωση στη συνοικία της Ζωφριάς και υπάρχουν συνεχή παράπονα που εκφράστηκαν με συνεχή τηλεφωνήματα στο Δήμο και στο Σύλλογο.
  2. Η γραμμή 711 ΖΩΦΡΙΑ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ έχει καθιερωθεί, ιστορικά, στη συνείδηση των κατοίκων και θεωρούν την κατάργησή της ως υποβάθμιση της συνοικίας, η οποία, σε πληθυσμιακό μέγεθος, ξεπερνάει τις δύο από τις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Φυλής.
  3. Η λειτουργία της γραμμής 711 ως τοπικής επικαλύπτεται από τη γραμμή 736 ΖΩΦΡΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΖΕΦΥΡΙ, το κόστος της οποίας πληρώνει ο Δήμος Φυλής, δυνάμει της σχετικής σύμβασης που έχει συνυπογράψει με τον ΟΑΣΑ.
  4. Η λειτουργία της γραμμής 711 ως τοπικής αφήνει συγκοινωνιακά ακάλυπτο ένα σημαντικό κομμάτι της συνοικίας και συγκεκριμένα από την οδό Ξενοκράτους- Αυλωνίτου  μέχρι την Ηρακλείτου.
Με την άποψη αυτή ταυτίστηκαν και οι εκπρόσωποι του Δήμου, οι οποίοι ανέφεραν ότι από την κατάργησή της είδαν ότι δεν εξυπηρετούνται οι δημότες και ανέφεραν ότι ο Δήμαρχος έχει στείλει έγγραφα στον ΟΑΣΑ κι έχει κάνει αλλεπάλληλα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα.
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον ΟΑΣΑ:
  1. Να επαναδρομολογηθεί, άμεσα η λεωφορειακή γραμμή 711 ΖΩΦΡΙΑ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και να ενισχυθεί με λεωφορεία, ώστε να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής, τουλάχιστον, στη μισή ώρα.
  2. Να εξουσιοδοτηθεί η Πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου Ζωφριάς να προχωρήσουν στην οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων, αν, μετά την παρέλευση δεκαημέρου, ο ΟΑΣΑ επιμείνει στην άρνησή του να δεχτεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Ζωφριάς.
  3. Να σταλεί το παρόν Ψήφισμα στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, στους Βουλευτές της Δυτικής Αττικής, στον Περιφερειάρχη Αττικής και στον ΟΑΣΑ.
Αφού αναγνώσθηκε και εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από τους παρευρεθέντες το παρόν Ψήφισμα, υπογράφεται όπως ακολουθεί.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια