Απαντήσεις αλλά και νέα ερωτήματα από την ημερίδα της ΕΛ.ΑΣ.


  Στο πλαίσιο ενημερωτικής εκστρατείας  η Ελληνική Αστυνομία  παρουσιάζει  ημερίδα με θέμα:“Την απρόσκοπτη κίνηση στις πόλεις και θέματα ασφαλείας πολιτών”, σε όλους τους δήμους της Αττικής. Το απόγευμα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου ήταν η σειρά του Δήμου Φυλής για να γίνει η παρουσίαση της εν λόγω ημερίδας. 
   Αν και το δεύτερο σκέλος της ημερίδας που αφορούσε τα θέματα ασφάλειας των πολιτών,  που λέγεται πως είναι  ένα από τα δύο  βασικά προβλήματα της περιοχής μας, μήπως τελικά δεν είναι τόσο βασικά για μερικούς; Οι "επαναστάτες" του διαδικτύου, που τόσο μελάνι έχουν χύσει για αυτό το θέμα, για  ακόμη μία φορά προτίμησαν την ασφάλεια του πληκτρολογίου αντί να θέσουν τις ερωτήσεις τους απευθείας στους καθ΄ύλη αρμόδιους.
   Όπως ήταν αναμενόμενο για αυτούς που παραβρέθηκαν, το βασικό ήταν η συζήτηση που θα ακολουθούσε μετά το τέλος της ημερίδας. Έτσι, με την ολοκλήρωση της παρουσίασης από την υπεύθυνη της ημερίδας, στο βήμα βρέθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Άνω Λιοσίων για να απαντήσει σε ερωτήματα αιρετών και πολιτών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρυσούλα Κουράση, Γιάννης Μαυροειδάκος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης , η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου Ταξιαρχία Λαθουράκη, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος έθεσαν τα ερωτήματα που βρίσκονται στα χείλη των περισσότερων  κατοίκων της περιοχής. Αλλά και από την πλευρά τους οι κάτοικοι έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα που απασχολούν όμως πολλούς συνδημότες μας. 
  Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος απάντησε σε όλα αυτά τα ερωτήματα που του τέθηκαν . Έκανε  αναφορά για  στη δουλειά που γίνεται  από τα αστυνομικά τμήματα , τα τμήματα ασφαλείας της περιοχής  καθώς και από τις ομάδες ΟΠΚΕ που δρουν στην περιοχή, ξεχωρίζοντας τις αρμοδιότητες και τους στόχους της κάθε μίας από τις παραπάνω  υπηρεσίες. 
   Οι απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαν να κάνουν με το λεγόμενο άβατο της αστυνομίας σε ορισμένες περιοχές, τη διακίνηση ναρκωτικών, την ηχορύπανση, το περιβόητο νόμο Παρασκευόπουλου, τα ποσοστά εγκληματικότητας και την παραβατικότητα ξεκαθάρισαν αρκετές μυθοπλασίες που κυκλοφορούν. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα ερωτήματα τέθηκαν  ήταν με φρασεολογία που έδειχνε ότι κάποιοι δημότες έχουν φτάσει στα όριά τους. Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση του κυρίου Αργυρόπουλου προς στον αστυνομικό διευθυντή, ύστερα από την ιδιόμορφη παρέμβαση  του Σωτήρη Γκόγκου, που δείχνει τα προβλήματα που προκύπτουν από τη "μηδενική εγκληματικότητα" που λέει η υπηρεσία ότι υπάρχει στην περιοχή. Αντίθετα θα πρέπει η αστυνομία να χαρτογραφήσει τα κόκκινα σημεία της περιοχής για να έχει ορατά αποτελέσματα η εφαρμογή του προγράμματος "ΑΣΠΙΔΑ", όταν και άμα η πολιτεία αποφασίσει να το θέσει σε λειτουργία.  
   Ελπίζουμε σύντομα να γίνει η παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων που ανέφερε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος των Άνω Λιοσίων και τότε να είναι παρώντα και στελέχη από την αντιπολίτευση ώστε να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει και όχι ό,τι φαντάζονται.
  Επειδή από ότι καταλαβαίνουμε, τα δύσκολα στο θέμα της εξάπλωσης της γνωστής ομάδας, έρχονται με την έλευση του καινούργιου χρόνου, κάλο θα είναι οι "επαναστάτες του πληκτρολογίου" να φροντίσουν να μη διευκολύνουν  τα όνειρά ορισμένων, που θα γίνουν εφιάλτες για τους περισσότερους,  να γίνουν πραγματικότητα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια