Με ελεύθερη είσοδο η προβολή της ταινίας «Οι Ισοβίτες» στο Δημοτικό Ωδείο



 Η Ομάδα Δράσης & Πολιτισμού «Τέχνης… ΔΡΩμενα» σας προσκαλεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 7.30μμ στο Δημοτικό Ωδείο στα Άνω Λιόσια (Δημαρχείου 6) στην εκδήλωσή της.
Θα γίνει προβολή της ταινίας «Οι Ισοβίτες» του βραβευμένου σκηνοθέτη Θεόδωρου Μαραγκού («Μάθε παιδί μου γράμματα», «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι», «Από πού πάνε για την χαβούζα», «Black Μπεε», κ.α), μιας κωμωδίας που μιλά για την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας . 
Ο ίδιος ο δημιουργός μας αναφέρει:
«Το χιούμορ χωρίζει την Ελλάδα στα δύο. Σε αυτούς που έχουν χιούμορ και σε αυτούς που δεν έχουν. Η εξουσία, η κυβέρνηση, οι πολιτικοί, η εκκλησία, οι παπάδες, οι παντός είδους δογματικοί, η αστυνομία, τα ματ, δεν έχουν ίχνος χιούμορ. Αγέλαστοι, με βλοσυρό ύφος, αντιμετωπίζουν με βία και καταστολή την εξεγερμένη νεολαία που αγωνίζεται για τα οράματά της, για τον πολιτισμό, για μια καλύτερη ζωή. Τα νέα παιδιά, η άλλη πλευρά, διαδηλώνουν με τραγούδια, γελάνε, φωνάζουν εμπνευσμένα χιουμοριστικά συνθήματα, σατιρίζουν τους αγέλαστους και δίνουν τριαντάφυλλα στους αστυνομικούς που κοιτάζουν αυτά τα παιδιά, με φονικό μίσος, πριν τα ψεκάσουν με χημικά και τα χτυπήσουν αδίστακτα.
Για μένα το χιούμορ είναι ότι πιο υγιές και επαναστατικό υπάρχει σήμερα, σε αυτήν την άθλια χώρα που ζούμε. Γελοιοποιεί την εξουσία, γι’ αυτό και είναι υπό διωγμών. Όλες μου τις ταινίες τις διαπερνάει το χιούμορ. Σ’ αυτήν την ταινία μου, τους Ισοβίτες, το χιούμορ δεν αποτελεί μόνο στοιχείο διασκέδασης, αλλά είναι η ουσία και το νόημα του έργου. Στην ταινία αυτή καταπιάνομαι με την ελευθερία του ανθρώπου και την προσωπική ευθύνη του καθενός μας, απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Το χιούμορ εδώ είναι άρρηκτα δεμένο με το περιεχόμενο της ελευθερίας που αναζητούν οι ήρωες μου.»                                                     
Στην προβολή θα παρευρεθεί και ο  σκηνοθέτης της ταινίας Θεόδωρος Μαραγκός και θα ακολουθήσει συζήτηση μαζί του.
Κι όπως πάντα κερνάμε καφέ και κρασάκι.
Την εκδήλωση στηρίζει η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια