Συνάντηση στον ΟΑΣΑ για τη γραμμή 711 ΑΘΗΝΑ-ΖΩΦΡΙΑ του Δήμου Φυλής και του Συλλόγου Ζωφριάς



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση στον ΟΑΣΑ για τη γραμμή 711 ΑΘΗΝΑ-ΖΩΦΡΙΑ του Δήμου Φυλής και του Συλλόγου Ζωφριάς

Τις σοβαρές επιφυλάξεις τους για την πρόθεση του ΟΑΣΑ να μετατρέψει, από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, τη γραμμή 711 (ΑΘΗΝΑ-ΖΩΦΡΙΑ) σε τοπική, εξέφρασαν το πρωί της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος και η Πρόεδρος του Συλλόγου της Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου.
Στη συνάντησή τους με τα στελέχη του ΟΑΣΑ Γιώργος Ποριάζη και Δήμητρα Τσινού τόνισαν ότι η κοινή γνώμη της Ζωφριάς έχει αναστατωθεί, με το σκεπτικό ότι θα υποβαθμιστεί η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της συνοικίας. Επεσήμαναν ότι η γραμμή 711 αποτελεί πολύχρονη κατάκτηση της συνοικίας, διασφαλίζοντας την απευθείας σύνδεσή της με το κέντρο της Αθήνας (Πλατεία Αττικής) και ιδιαίτερα με τα απώτερα σημεία, όπως η Ζωφριά 3.
Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΟΑΣΑ αντέτειναν ότι ο νέος σχεδιασμός θα αναβαθμίσει συγκοινωνιακά τη συνοικία, αφού η μετατροπή του 711 σε τοπική γραμμή συνδέεται με την αύξηση των δρομολογίων της γραμμής Β-12 (ΜΑΡΝΗ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ). Επεσήμαναν ότι η γραμμή Β-12 θα ενισχυθεί με λεωφορεία, ώστε ο μέσος όρος συχνότητας των δρομολογίων να φτάσει τις ώρες αιχμής τα 9 λεπτά,  κάτι που θα την καταστήσει μια από τις καλύτερες στο Λεκανοπέδιο. Τόνισαν, επίσης, ότι η μετατροπή του 711 σε τοπική γραμμή, με συχνότητα δρομολογίων ανά 20 λεπτά, θα βελτιώσει τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της Ζωφριάς και ιδίως στα σημεία που δεν εξυπηρετούνται από τη γραμμή 736 της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Τέλος ανέφεραν ότι η απόφαση του ΟΑΣΑ είναι ειλημμένη, καθώς η σημερινή λειτουργία της γραμμής δεν εξυπηρετεί, λόγω του μεγάλου μήκους της διαδρομής και του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου.
“Η λειτουργία τέτοιων γραμμών, σαν την 711, απηχεί παλιότερες συγκοινωνιακές απόψεις και ως εκ τούτου βρίσκεται εκτός της πολιτικής του ΟΑΣΑ, ο οποίος κινείται, πλέον, στην κατεύθυνση της διασύνδεσης των λεωφορειακών γραμμών με τα μέσα σταθερής τροχιάς κι εν προκειμένω με τον Προαστιακό. Πιστεύουμε ότι το επιβατικό κοινό της Ζωφριάς θα πρέπει να δει την εφαρμογή της νέας λύσης και μετά να βγάλει τα συμπεράσματά του. Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε ανοιχτοί σε σκέψεις και προτάσεις για τη βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης”, τονίζουν.
Από την πλευρά τους ο Αργύρης Αργυρόπουλος και η Ευαγγελία Κωβαίου δήλωσαν ότι εμμένουν στις επιφυλάξεις τους.
“Ο Δήμος Φυλής, θα στηρίξει τις απόψεις του κόσμου, όπως έκανε και στον παρελθόν”, επεσήμανε ο Αργύρης Αργυρόπουλος, ο οποίος παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή το θέμα, σε συνεργασία με τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους της Ζωφριάς και ιδίως τον Παναγιώτη Καμαρινόπουλο, το Νίκο Χατζητρακόσια και τη Δήμητρα Τσιούνη”.
“Θα είμαστε στο δρόμο από το πρώτο λεπτό εφαρμογής του νέου μέτρου κι αν δούμε ότι δεν εξυπηρετείται ο κόσμος θα παρέμβουμε δυναμικά, συγκαλώντας, άμεσα, Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή του ΟΑΣΑ και του Δήμου. Παρόμοιες κινήσεις είχε και στο παρελθόν κάνει ο ΟΑΣΑ, αλλά ο κόσμος τις απέρριψε, επιβάλλοντας τη σημερινή λύση”, τόνισε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Κωβαίου.    

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια