Με εντατικούς ρυθμούς εργάζεται η Τεχνική Υπηρεσία για την αξιολόγηση των ζημιών από το σεισμό



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


   Με εντατικούς  ρυθμούς και υπό τις οδηγίες του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού,  προχωρούν οι έλεγχοι για τις ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό της 19ης Ιουλίου. Μικτά κλιμάκια Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής και του Υπουργείου Υποδομών, πραγματοποιούν καθημερινά μετασεισμικές αυτοψίες σε κατοικίες, καταστήματα και Ιερούς Ναούς του Δήμου.
   Τα μικτά συνεργεία συντονίζουν από κοινού ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών Θανάσης Σχίζας και ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Ηλεκτροφωτισμού  Μαρίνος Σαρλάς, ο οποίος, λόγω της επιστημονικής του ιδιότητας ως πολιτικός μηχανικός, εκτός από το συντονισμό συμμετέχει ενεργά και στις αυτοψίες. Για την εξέλιξη των ελέγχων ενημερώνεται καθημερινά ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ο οποίος παρακολουθεί στενά το θέμα. 
  Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 900 πρωτοβάθμιοι έλεγχοι ενώ συνολικά οι αιτήσεις υπερβαίνουν τις 2.000. «Γίνεται “αγώνας δρόμου” να εξυπηρετηθούν άμεσα οι δημότες. Η Τεχνική Υπηρεσία εργάζεται νυχθημερόν, αφού παράλληλα με τους ελέγχους, ετοιμάζει και τους φακέλους που αποστέλλονται προς τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, για τις ζημιές που έχουν υποστεί ιδιωτικά και δημοτικά κτίρια. Ταυτόχρονα υποδέχεται και τον μεγάλο όγκο των αιτήσεων για τις αποζημιώσεις των δημοτών που επλήγησαν από το σεισμό», υπογραμμίζει  ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας.  
«Οι δημότες πρέπει να επιδείξουν υπομονή. Ο Δήμος είναι από το πρώτο δευτερόλεπτο μετά το σεισμό δίπλα τους και έτσι θα παραμείνει. Καθημερινά επισκεπτόμαστε και ελέγχουμε, με τα κλιμάκια του Υπουργείου, περίπου 70 σπίτια. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και αποδεικνύουν τον εντατικό ρυθμό που ακολουθούμε ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα όλοι οι πληγέντες», υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Ηλεκτροφωτισμού Μαρίνος Σαρλάς, διευκρινίζοντας ότι «ο αριθμός των κλιμακίων που κάνουν τις αυτοψίες εξαρτάται από τον αριθμών των μηχανικών που διαθέτει το Υπουργείο».
Στους ελέγχους κτιρίων συμμετέχει ενεργά και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πολιτικός Μηχανικός στο επάγγελμα, Γιώργος Αβράμης, ο οποίος με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών διέθεσε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο Δήμο, ώστε να επιταχυνθούν οι αυτοψίες. «Στη Δημοτική Ενότητα Φυλής έχουν κατατεθεί  περίπου 250 αιτήσεις. Έχουμε ολοκληρώσει τον πρωτοβάθμιο έλεγχο σε 220 κτίρια και συνεχίζουμε. Είναι σημαντικό πως τα κτίρια που χτίστηκαν μετά το 1999 έδειξαν ανθεκτικότητα. Τώρα αυτό που έχει σημασία είναι να σκύψει η πολιτεία και να στηρίξει όσους έχουν υποστεί ζημιές», υπογραμμίζει ο Γιώργος Αβράμης.
  Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των μηχανικών της ΓΔΑΕΦΚ προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Υποδομών Θανάση Σχίζα, μετά τις 19 Αυγούστου παράλληλα με τους πρωτοβάθμιους ελέγχους αναμένεται να ξεκινήσουν και οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στα κτίρια που έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια