Αναπλάθει τις περιοχές η διευθέτηση του ρέματος της Εσχατιάς


Το ρέμα της Εσχατιάς  αποτελεί αποδέκτη μιας λεκάνης απορροής 90 τετραγωνικών χιλιομέτρων, συγκεκριμένα αποτελεί βασικό αποδέκτη ομβρίων της λεκάνης απορροής έξη δήμων της Δυτικής Αττικής και κύριο αποδέκτη τριών άλλων δήμων της ιδίας περιοχής.


Η κάλυψη του ρέματος αυτού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, και η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός νέου πάρκου στην καρδιά της Δυτικής Αττικής έκτασης 100 στρεμμάτων.

Τα πρώτα σχέδια της ανάπλασης περιλαμβάνουν διάδρομο πεζοπορίας, ποδηλατόδρομο, καθιστικούς και αθλητικούς χώρους και πρόβλεψη τόσο για την άρδευση του νέου υπό σύσταση πάρκου, όσο και του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαιασθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Σε δημοπράτηση είναι το αντιπλημμυρικό έργο για τη διευθέτηση του Ρέματος Εσχατιάς στο τμήμα από την συμβολή αγωγού Ευπυριδών έως Λεωφόρο Πάρνηθος. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών.

Πρόκειται για έργο κόστους 86,2εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 69,51εκατ.ευρώ). Τα έργα θα κατασκευαστούν σε περιοχές του ανάντη τμήματος τού ρέματος της Εσχατιάς, στους Δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Φυλής.

Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου. Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Με πρόχειρους υπολογισμούς, αν το έργο ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι τότε θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2023 (χωρίς να συνυπολογίζονται τυχόν καθυστερήσεις κατά την κατασκευαστική περίοδο). Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Τα έργα διευθέτησης προβλέπουν την κατασκευή ορθογωνικού οχετού από οπλισμένο σκυρόδεμα, διαστάσεων από 6,00×4,00 μ. έως 8,00×4,00 μ. και δίδυμου 3,50X3,50 μ, έως 4,00X4,00 μ.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται και τα παρακάτω επιμέρους έργα:
-έργα διευθέτησης του ρέματος Αγίου Γεωργίου, μήκους 170 m., ανάντη της εκβολής του στο ρέμα Εσχατιάς, στο ύψος της οδού Αγίου Πέτρου, στον Δήμο Αχαρνών. Η διευθέτηση προβλέπει την κατασκευή ορθογωνικού οχετού από οπλισμένο σκυρόδεμα, διαστάσεων 4,00×2,50 μ,

-έργα διευθέτησης του ρέματος Πικροδαφνέζα, σε μήκος περί τα 1.500 m, μεταξύ των οδών Αναπαύσεως και Εθνικής Αντιστάσεως στον Δήμο Αχαρνών. Η διευθέτηση προβλέπει την κατασκευή ορθογωνικού οχετού από οπλισμένο σκυρόδεμα, διαστάσεων 2,50×3,00 μ. Ο αγωγός διευθέτησης προβλέπεται κατά μήκος της οδού Αγίου Διονυσίου και εκβάλλει στο ρέμα Εσχατιάς, στο ύψος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως,

-έργα ανάπλασης χώρου διέλευσης των διευθετούμενων ρεμάτων Εσχατιάς και Αγίου Γεωργίου, με επιφανειακές διαμορφώσεις επί των κλειστών ορθογωνικών οχετών και δημιουργία μικρής επιφανειακής τάφρου, για τη συλλογή των τοπικών ομβρίων.

Πηγή:https://ypodomes.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια