Ιστορική στιγμή η εκπροσώπηση των πολιτών της Δυτικής Αττικής στη Βουλή (ΒΊΝΤΕΟ)



ΛΙΑΚΟΣ Ευάγγελος: Πρώτη ομιλία στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου
      «Ιστορική στιγμή η εκπροσώπηση των πολιτών της Δυτικής Αττικής στη Βουλή»
     «Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Ελευσίνα 2021» θα είναι εθνική επιτυχία»
     «Ελεύθερα & ασφαλή ακαδημαϊκά ιδρύματα χωρίς το φόβο της ωμής βίας»
Ο Ευάγγελος ΛΙΑΚΟΣ, βουλευτής Δυτικής Αττικής με την Νέα Δημοκρατία, πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019, την πρώτη του τοποθέτηση στη Βουλή.
Αρχικά, ευχαρίστησε τους πολίτες της Δυτικής Αττικής, λέγοντας ότι «Για όλους εμάς, η στιγμή είναι ιστορική, καθώς είναι η πρώτη φορά που η περιοχή της Δυτικής Αττικής εκπροσωπείται αυτόνομα στη Βουλή των Ελλήνων».
Όσον αφορά ιδιαίτερα την περιοχή της Δυτικής Αττικής και το θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Ελευσίνα 2021» ζήτησε από το βήμα της Βουλής «να σταθούμε δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις αφού η επιτυχία της, δεν θα είναι μόνο τοπική αλλά εθνική». 
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα», που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και το ακαδημαϊκό άσυλο, έκανε λόγο για «ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας με ασφάλεια σε ελεύθερα πανεπιστήμια, χωρίς τον φόβο της ωμής βίας».
Ως ο νεότερος ηλικιακά βουλευτής, μετέφερε τις εμπειρίες του, έχοντας περάσει ως φοιτητής από τρία ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας: «Η πλειονότητα των φοιτητών, των καθηγητών και των διοικητικών υπαλλήλων δεν αισθάνεται ασφαλής μέσα στα πανεπιστήμια. Οι νέοι που κουράστηκαν για την εισαγωγή τους στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας έρχονται αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη πραγματικότητα.
Εγώ ο ίδιος έχει χρειαστεί να μεταφέρω συμφοιτητή μου, αιμόφυρτο στο νοσοκομείο, έπειτα από επίθεση που δέχτηκε μέσα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Γιατί πολύ απλά θέλησε να υπερασπιστεί το αξιακό δικαίωμα του συνέρχεσθαι, δηλαδή της συνέλευσης των φοιτητών για ζητήματα που αφορούν την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα. Δυστυχώς, αυτός δεν στάθηκε τόσο τυχερός όσο ο κύριος Βαρουφάκης.
Χωρίς αίσθημα ασφάλειας, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ακαδημαϊκή ελευθερία, ενώ ταυτόχρονα υπονομεύεται η εκπαιδευτική διαδικασία».
Όσον αφορά την νομοθετική ρύθμιση για τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Ευάγγελος Λιάκος ανέφερε ότι «Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένας θεσμός που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού διότι είναι ό,τι πιο άμεσο στον πολίτη».
«Προσωπικά, επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο Ευάγγελος Λιάκος, είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι η χώρα θα σταθεί και πάλι όρθια, η λογική θα πρυτανεύσει και η κανονικότητα θα επανέλθει στην καθημερινή ζωή. Και αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά της χώρας που η κυβέρνηση εφαρμόζει περισσότερα από όσα δεσμεύτηκε προεκλογικά και μάλιστα σε διάστημα λίγων εβδομάδων».


το βίντεο της ομιλίας: 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια