Νίκος Χατζητρακόσιας: Έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων από την ΚΤΥΠ ΑΕ ζήτησε ο Δήμος Φυλής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Τον έλεγχο της καταλληλότητας των διδακτηρίων όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Φυλής,  ζήτησε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ανώνυμης Εταιρίας Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ ΑΕ), ο αναπλ. Δήμαρχος Πολεοδομίας και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας.
 Πρόκειται για τον φορέα στον οποίο περιήλθαν οι αρμοδιότητες του καταργηθέντος Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (πρώην ΟΣΚ), τα στελέχη του οποίου διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία και εμπειρία για την εκτίμηση της κατάστασης των σχολικών κτιρίων, μετά το σεισμό της Παρασκευής 19-07-2019. Σημειωτέον ότι, στους καταστατικούς σκοπούς της ΚΤΥΠ ΑΕ περιλαμβάνεται και η παροχή τεχνικών συμβουλών και τεχνικής βοήθειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κι άλλωστε το σύνολο των διδακτηρίων του Δήμου Φυλής έχουν κατασκευαστεί από τον πρώην ΟΣΚ.
 Στόχος του Δήμου Φυλής είναι να ολοκληρωθεί, το ταχύτερο δυνατόν, ο έλεγχος καταλληλότητας, ώστε, με βάση τις υποδείξεις των μηχανικών της ΚΤΥΠ ΑΕ, να συνταχθούν οι μελέτες αποκατάστασης των ζημιών και να αρχίσουν αμέσως οι επισκευές, για να είναι απολύτως έτοιμα τα σχολικά κτίρια κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Για το λόγο αυτό ο Νίκος Χατζητρακόσιας ανέφερε στο σχετικό έγγραφό του προς την ΚΤΥΠ ΑΕ, ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Φυλής είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τα κλιμάκια ελέγχου της ΚΤΥΠ ΑΕ με προσωπικό και οχήματα.
 Αξίζει να αναφερθεί ότι αμέσως μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς είχαν αρχίσει οι καθιερωμένες εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού των σχολείων, οι οποίες διακόπηκαν λόγω του σεισμού κι αναμένεται να επαναληφθούν, άμεσα, στα σχολεία που δεν θα χρειαστούν επισκευές για αποκατάσταση των ζημιών λόγω του σεισμού.
  “Ο μηχανισμός του Δήμου Φυλής, με επικεφαλής το Δήμαρχο Χρήστο Παππού θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να είναι ασφαλή και κατάλληλα, από κάθε άποψη, τα σχολικά κτίρια στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς. Στόχος όλων μας είναι να υποδεχτούν, με τις καλύτερες προϋποθέσεις, τη σχολική κοινότητα για μια ακόμα πετυχημένη σχολική χρονιά”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χατζητρακόσιας.
Επισυνάπτεται το έγγραφο του Δήμου Φυλής προς την ΚΤΥΠ ΑΕ.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια