Μετά τον παθολόγο τώρα τα μέλη του ΚΑΠΗ Φυλής αποκτούν και το δικό τους ΩΡΛ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Μια ακόμη ιατρική παροχή προστέθηκε στο Α΄ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, με στόχο την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του. Την Τετάρτη 22 Μάϊου ο καταξιωμένος ωτορινολαρυγγολόγος - χειρουργός Δρ. Αντώνης Καλαφάτης – Ματθαίος προσήλθε μετά από συνεννόηση με Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον Πρόεδρο των ΚΑΠΗ Γιώργο Αδάκτυλο και εξέτασε εθελοντικά 20 ηλικιωμένους.
Ο Δρ. Αντώνης Καλαφάτης – Ματθαίος προσφέρθηκε και έγινε αποδεκτό να εξετάζει στο εξής εθελοντικά, μια φορά την εβδομάδα, τα μέλη του ΚΑΠΗ. Η εξέταση θα γίνεται στο Α΄ ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων. Οι ηλικιωμένοι σε συνεννόηση με την υπεύθυνη των ΚΑΠΗ θα κλείνουν ραντεβού.  Η επόμενη επίσκεψη του κ. Καλαφάτη στο ΚΑΠΗ θα είναι τη Δευτέρα 27 Μαΐου.
 «Η επαφή μου με τους ηλικιωμένους ήταν συγκινητική. Ξέρουμε όλοι ότι ο ηλικιωμένος δύσκολα πάει για προληπτικούς λόγους στον ΩΡΛ. Διαπίστωσα ότι υπάρχουν προβλήματα βαρηκοΐας που δεν έχουν αντιμετωπιστεί και αυτό δυσκολεύει ιδιαίτερα τη ζωή του ηλικιωμένου αλλά και του περιβάλλοντός του καθώς η ακουστική απομόνωση μπορεί να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα ακόμα και φαινόμενα κατάθλιψης» υπογράμμισε  ο Δρ. Αντώνης Καλαφάτης – Ματθαίος.
Ο Δρ. Αντώνης Καλαφάτης- Ματθαίος είναι επιστημονικός συνεργάτης του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ,  διατηρεί τρία ιατρεία ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην Λεωφόρο Φυλής 191 στα Άνω Λιόσια και είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ και τους ιατρούς ΠΕΔΥ.
Είναι γνωστός στην επιστημονική οικογένεια, ως ο γιατρός της προσφοράς, γιατί παρά το βαρύ πρόγραμμά του, δεν υπάρχει ούτε μια μέρα στην καριέρα του που να μην προσέφερε υπηρεσίες εθελοντικά. Έχει ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά του και σπεύδει να προσφέρει όπου υπάρχει ανάγκη. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, ευγενικός και ζεστός έχει ένα μοναδικό τρόπο επικοινωνίας με τους ασθενείς του γιατί δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επικοινωνία και στη σχέση ασθενή - γιατρού.
Ο Προέδρος των ΚΑΠΗ Γιώργος Αδάκτυλος υπογράμμισε: «Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τους ηλικιωμένους στα ΚΑΠΗ του Δήμου. Χαιρόμαστε κάθε φορά που εθελοντές από το Δήμο μας στέκονται στο πλευρό μας. Κάθε εθελοντική και ανιδιοτελής προσφορά είναι καλοδεχούμενη από εμάς. Είναι μια επιπλέον υπηρεσία στην πληθώρα των υπηρεσιών που προσφέρουμε και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους ηλικιωμένους».
Ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ ευχαρίστησε τον Δρ. Αντώνη Καλαφάτη - Ματθαίο για την ευγενική του χειρονομία και ευχήθηκε καλή αρχή. Ο Γιώργος Αδάκτυλος υπογράμμισε με αφορμή την εθελοντική προσφορά του κ. Καλαφάτη : «Μέσα στο Μάϊο είχαμε τη στήριξη της «Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας» και του ιατρού πνευμονολόγου και  Διευθυντή του ΕΣΥ Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου οι οποίοι έκαναν δωρεάν σπιρομέτρηση και έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας στα μέλη μας. Παράλληλα αυτό το μήνα είχαμε και τη στήριξη του τμήματος κομμωτικής των ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων που επισκέφθηκαν τα ΚΑΠΗ του Δήμου και προσέφεραν δωρεάν υπηρεσίες κουρέματος και καλλωπισμού στους ηλικιωμένους. Τους ευχαριστώ όλους θερμά για την αγάπη, την προσφορά και τη στήριξή τους στα μέλη μας. Τους ευχαριστώ που στηρίζουν τις δομές μας δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη μας να εισπράξουν επιπλέον αγάπη και σεβασμό από την κοινωνία. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι συγκινητικές και μας βρίσκουν θετικούς γιατί δείχνουν τη συνοχή της κοινωνίας μας» κατέληξε ο Γιώργος Αδάκτυλος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια