Αναμένονται οι υπογραφές για το κλειστό Ανω Λιοσίων


    Οι τελευταίες μέρες είναι πολύ έντονες στη χώρα. Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών έφεραν νέα δεδομένα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προκηρύσσει εθνικές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουλίου. Τούτο σημαίνει πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ… καυτό, οι εξελίξεις στη χώρα θα είναι καταιγιστικές. Τα όσα συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό, ωστόσο, δεν επηρεάζουν το πλάνο της ΑΕΚ για το γήπεδο στα Ανω Λιόσια. Η υπόθεση βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο. Και σε αυτό έχουν συμβάλλει δύο στοιχεία.
Το πρώτο είναι η κατ’ αρχήν συμφωνία του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλου, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Μια συμφωνία η οποία -στην παρούσα φάση- είναι σε προφορικό επίπεδο, κάτι που δείχνει και την διάθεση της Πολιτείας απέναντι στην «Ενωση».
Το δεύτερο -εξίσου σημαντικό- στοιχείο σχετίζεται με την κυριότητα του γηπέδου. Αυτή πέρασε, από τα χέρια της ΕΤΑΔ στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Κάτι που σημαίνει πως όποιες επαφές πρέπει να γίνουν για να ολοκληρωθεί το μεγάλο deal θα γίνουν με την Πολιτεία και πιο συγκεκριμένα με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το κλειστό του Γαλατσίου, προ ετών, καθώς ο Μάκης Αγγελόπουλος έπρεπε να τα βρει με το ΤΑΫΠΕΔ, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ και έτσι εγκαταλείφθηκε η ιδέα της άλλοτε «κιτρινόμαυρης» έδρας.
Τώρα, όμως τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Το… όνειρο, για τους φίλους της ΑΕΚ, αλλά και για όλο τον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό είναι πάρα πολύ κοντά κι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες οριστικών εξελίξεων. Ο Μάκης Αγγελόπουλος θα έχει συνάντηση κορυφής με αξιωματούχους της Κυβέρνησης, με θέμα συζήτησης φυσικά το πλαίσιο της συμφωνίας του γηπέδου. Η υπόθεση έχει προχωρήσει στο τελικό στάδιό της, σε σημείο που τις επόμενες μέρες αναμένεται να μπουν οι υπογραφές. Τούτο φυσικά, σημαίνει πως μόλις μπουν οι υπογραφές η ΑΕΚ θα έχει στα χέρια της τα κλειδιά για το κλειστό των Ανω Λιοσίων και θα μπορέσει να ξεκινήσει τα έργα την αμέσως επόμενη στιγμή. Στην «Ενωση» όλο αυτό το διάστημα είχαν φροντίσει να κρατήσουν σιγή ιχθύος γύρω από τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου. Πλέον όμως τα πράγματα είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο.
Το ερχόμενο Σάββατο, πέραν του αγώνα της ΑΕΚ με τον Προμηθέα, στην Πάτρα, για τα πλέι οφ, αναμένεται να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την οριστική συμφωνία της «Ενωσης» με την Πολιτεία. Και έτσι η ΑΕΚ να έχει το δικό της «σπίτι» για τα επόμενα -πολλά- χρόνια. Η 7η Ιουλίου είναι μέρα σημαντική για τη χώρα, καθώς θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη να φιλοδοξεί να γίνει αυτή το κυβερνών κόμμα για την επόμενη τετραετία. Και στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, βλέπουν με πολύ θετικό μάτι την επένδυση που θέλει να κάνει η ΑΕΚ στην περιοχή των Ανω Λιοσίων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, είχε τοποθετηθεί με ξεκάθαρο τρόπο για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως «στηρίζουμε την προσπάθειά της ΑΕΚ να πάει να παίξει στα Λιόσια». Αυτό έγινε ξεκάθαρο και στη συνάντηση που έγινε προ ημερών ανάμεσα σε Μάκη Αγγελόπουλο και Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε για το πλάνο του μεγαλομετόχου της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ και έδειξε πολύ θετικός με την όλη κίνηση. Συν τοις άλλοις, η ΑΕΚ έχει στο πλευρό της και τον Δήμο Φυλής. Ο Χρήστος Παππούς, που είναι ένας εκ των πιο… θερμών υποστηρικτών του πρότζεκτ της ΑΕΚ, εκλέχτηκε για μία ακόμα φορά Δήμαρχος Φυλής, από την πρώτη Κυριακή των εκλογών και έτσι μόλις υπάρξει το οριστικό deal η «Ενωση» θα είναι σε θέση να βάλει… μπρος τις μηχανές για τα έργα, χωρίς να την εμποδίζει τίποτα. Εξάλλου, ο Δήμος Φυλής έχει εκπονήσει το πρότζεκτ «Φυλή 2021», με το γήπεδο της ΑΕΚ να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά έργα του όλου εγχειρήματος, το οποίο έχει σαν στόχο την ανάπτυξη της περιοχής, σε όλα τα επίπεδα. Τι σημαίνει αυτό; Πως το όνειρο για το γήπεδο-παλάτι της ΑΕΚ απέχει -σχεδόν- μια… ανάσα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια