Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων Φυλής 2019




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων Φυλής 2019



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος, με την απονομή των κυπέλλων και επαίνων προς τους αθλητές, το Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων Φυλής 2019, που συνδιοργάνωσαν το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η Πάρνηθα» και ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος «Εύνικος».
Η «αυλαία» για το Τουρνουά, που διοργανώθηκε φέτος για 27η χρονιά, έπεσε την Κυριακή 19 Μαΐου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ζωφριάς, με τους τελικούς αγώνες και την απονομή των κυπέλλων και επαίνων συμμετοχής στους αθλητές των 13 Δημοτικών Σχολείων που έλαβαν μέρος. Νικητές του Τουρνουά αναδείχθηκαν στα αγόρια το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων και στα κορίτσια το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φυλής, κατακτώντας την πρώτη θέση αντίστοιχα.
Τα παιδιά που συμμετείχαν στο Τουρνουά και τους γονείς τους επειδή ωθούν τα παιδιά στον αθλητισμό, συνεχάρη ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Η Πάρνηθα» Γιώργος Μαυροειδής και ευχαρίστησε τους εθελοντές, τον «Εύνικο» και όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του Τουρνουά. «Είναι ένας θεσμός που χρόνο με τον χρόνο γίνεται καλύτερος» είπε ο Γιώργος Μαυροειδής.
Στην ιστορία του Συλλόγου αναφέρθηκε συνοπτικά ο Πρόεδρος του «Εύνικου» Χρήστος Κ. Παππούς, υπογραμμίζοντας ότι από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος έχει πετύχει να αναδείξει σημαντικούς αθλητές και αθλήτριες αλλά και προπονητές, κι έχει καταφέρει σημαντικές επιτυχίες, ειδικά στο γυναικείο τμήμα.
Σε ένδειξη αναγνώρισης, μάλιστα, η διοργάνωση βράβευσε τέσσερις παλιές αθλήτριες που ως κορασίδες είχαν καταφέρει η ομάδα να κατακτήσει την 1η θέση στην Αττική και την 4η στην Ελλάδα και να αναδειχθεί από την 4η Κατηγορία στην Α’ ΕΣΚΑ, ενώ συνέχισαν την πορεία τους και αγωνίστηκαν ακόμη και στα «σαλόνια» της Α’ Εθνικής, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα, δυο Κύπελλα Ελλάδος και την 4η θέση στην Ευρώπη. «Ο κάθε σύλλογος, όπως και ο κάθε λαός, πρέπει να σέβεται την ιστορία του και γι’ αυτό τιμούμε τα κορίτσια αυτά που ήταν η “μαγιά”», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του «Εύνικου».
Στο Τουρνουά, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην αθλητική ανταλλακτική βιβλιοθήκη του Εύνικου, «Δώσε πάσα ένα βιβλίο», συμμετείχαν 20 ομάδες 13 Δημοτικών Σχολείων και από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φυλής. Συγκεκριμένα συμμετείχαν το 1ο Δημοτικό Φυλής με δύο ομάδες (αγόρια και κορίτσια), το 1ο Δημοτικό Ζεφυρίου με δύο ομάδες, το 2ο Δημοτικό Ζεφυρίου (αγόρια), το 4ο Δημοτικό Ζεφυρίου (αγόρια), το 1ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων με δύο ομάδες, το 2ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων (αγόρια), το 3ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων με δύο ομάδες, το 4ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων με δύο ομάδες, το 5ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων με δύο ομάδες, το 6ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων (αγόρια), το 7ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων με δύο ομάδες, το 9ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων (αγόρια) και το 10ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων (αγόρια).
Αναμνηστικό Συμμετοχής έλαβαν και οι εθελοντές και εθελόντριες που συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση του Τουρνουά.

Ακολουθεί  video του χαιρετισμού του Γιώργου Μαυροειδή:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια