Ο Ζωγράφος, ο Καψούρης και ο Νορμάλ!



Τσάκωσαν σπείρα Ρομά που παρίσταναν υπαλλήλους της ΔΕΗ και ξάφριζαν σπίτια ηλικιωμένων στη δυτική Ελλάδα
Αριστα είχαν μάθει τους ρόλους τους ο «Γιώργος ο Νορμάλ», ο «Μάκης ο Zωγράφος», ο «Βασίλης ο Καψούρης» και άλλοι Ρομά, μέλη σπείρας που όργωναν επί έξι μήνες τη δυτική Ελλάδα με νοικιασμένο αυτοκίνητο, «ψάρευαν» θύματα και προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους που τους άνοιγαν τις πόρτες τους.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου που τους συνέλαβαν, οι δράστες έλεγαν αρχικά στα θύματά τους ότι είχαν δήθεν επιστροφή 150 ευρώ από τη ΔΕΗ, οπότε αποκτούσαν την εμπιστοσύνη τους.
Κατόπιν, τους έδιναν ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 200 ευρώ και ζητούσαν… ρέστα βάζοντας στις τσέπες τους 50 ευρώ! Η καλή μπάζα, όμως, γινόταν λίγο μετά, αφού έμπαιναν στο διαμέρισμα και έκαναν τάχα έλεγχο στον ηλεκτρικό πίνακα για να εντοπίσουν τη διαρροή. Μάλιστα, ζητούσαν από τους ιδιοκτήτες να βάλουν μια… κατσαρόλα με νερό να βράσει!
«Αν η… διαρροή ήταν μεγάλη, τους ζητούσαν να βάλουν και δεύτερη κατσαρόλα, ενώ ταυτόχρονα μιλούσαν με τον… διευθυντή τους στην υπηρεσία για να τον ενημερώσουν» είπε αστυνομικός της Ασφάλειας Αγρινίου. 
Στο μεταξύ, ο συνεργός έμπαινε στο διαμέρισμα και έψαχνε στα δωμάτια, μέχρι να βρει χρήματα ή χρυσαφικά. Υπήρξαν περιπτώσεις που άρπαξαν ως και 10.000 ευρώ, ενώ η συνολική λεία της σπείρας ανήλθε σε 90.000 ευρώ!
Στον… ύπνο
Οι δράστες πιάστηκαν στον… ύπνο από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου κατά τη διάρκεια επιχείρησης που έγινε στις 6 το πρωί της Δευτέρας σε καταυλισμό Ρομά στα Ανω Λιόσια, όπου κατασχέθηκαν έξι αυτοκίνητα. 
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και γυναίκες, που φέρεται ότι έπειθαν ηλικιωμένους να τους πουλήσουν ρούχα και τους ξάφριζαν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια