Δωρεάν εξετάσεις στα μέλη του ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων από μαθητές και καθηγητές του ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν εξετάσεις στα μέλη του ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων από μαθητές και καθηγητές του ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων

Δωρεάν εξετάσεις είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τα μέλη των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων στο πλαίσιο δράσης των μαθητών και καθηγητών των Τομέων Υγείας και Πληροφορικής του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Άνω Λιοσίων και των δράσεων της Διοίκησης των ΚΑΠΗ του Δήμου για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των μελών τους.
Περισσότερα από 40 μέλη των ΚΑΠΗ υποβλήθηκαν στις εξετάσεις που διενεργήθηκαν την Παρασκευή 5 Απριλίου, στο χώρο του 1ου ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων.
Στους συμμετέχοντες έγιναν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και σακχάρου, καθώς και καρδιογράφημα. Τις εξετάσεις έκαναν μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Υγείας του ΕΠΑΛ, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, καρδιολόγου Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και οδοντιάτρου ΧρήστουΑποστολόπουλου, ενώ με τη φροντίδα του Τομέα Πληροφορικής και υπό την καθοδήγησητου καθηγητή Ιωάννη Γιαννόπουλου, οι μετρήσεις εκτυπώνονταν μέσω υπολογιστή και αποδίδονταν στους συμμετέχοντες. Τη δράση οργάνωσε ο καθηγητής αισθητικής Γρηγόριος Γιολδάσης, ενώ από κοντά παρακολούθησε τη διαδικασία ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων, Κωνσταντίνος Καλύβας.
Οι εξετάσεις έγιναν στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης μαθητών και καθηγητών του ΕΠΑΛ, καθώς και για πρακτική άσκηση και απόκτηση επαγγελματικής εμπειρία των οκτώ μαθητών και μαθητριών της Β’ και Γ’ Τάξης του ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στην εν λόγω δράση.
Όσοι υποβλήθηκαν στις εξετάσεις, ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα και έλαβαν συμβουλές, ενώ στις περιπτώσεις που κρίθηκε απαραίτητη περαιτέρω διερεύνηση, δόθηκαν οδηγίες και συστάσεις.
Η δράση αυτή, όπως και άλλες αντίστοιχες που αναλαμβάνει με πρωτοβουλίες της η Διοίκηση των ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής, έχουν ως στόχο την πρόληψη και προστασία της υγείας των μελών των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια