Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει σκουπιδοεργοστάσια και νέα χωματερή να τα κάνει στην γειτονιά του και ΟΧΙ στην Φυλή.


ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει  σκουπιδοεργοστάσια και νέα χωματερή να τα κάνει στην γειτονιά του και ΟΧΙ στην Φυλή.
Στην σημερινή του επίσκεψη (16 Απριλίου) στον ΧΥΤΑ Φυλής ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η ΝΔ έχει ταχθεί υπέρ της συμμετοχής του ιδιωτικού τοµέα µέσω Συµπράξεων ∆ηµοσίου και Ιδιωτικού Τοµέα (ΣΔΙΤ), ώστε να επιµερισθεί το κόστος και να περατωθούν ταχύτερα τα αναγκαία έργα, δηλαδή δύο μεγάλες μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στη Φυλή και στα Άνω Λιόσια και µία μικρότερη στο Σχιστό και επανέλαβε την θέση του για την καύση των απορριμμάτων.
Η απορία μας είναι η εξής: ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει πως δεν υπάρχει πλέον χώρος στην  ΟΕΔΑ Φυλής για την κατασκευή νέων Μονάδων Επεξεργασίας;
Δεν γνωρίζει πως στην θέση που ήταν να γίνουν οι δυο  μονάδες που ξαναθυμήθηκε ο κ. Μητσοτάκης (στα κύτταρα Β3-Β6) έγινε βαθειά εκσκαφή για να χωρέσουν 3.500.000 τόνοι σκουπιδιών;
Ο κ. Μητσοτάκης θέλει  νέα εργοστάσια σκουπιδιών και νέα χωματερή  στην Φυλή και είχε το θράσος να έρθει να μας το πει κατάμουτρα εδώ στα μέρη μας μέσα στον ΧΥΤΑ Φυλής.
Έχει το θράσος να ζητάει να γίνει η Φυλή ο μόνιμος σκουπιδότοπος της Αττικής αφού  οι συμπράξεις  Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που λέει ο κ. Μητσοτάκης έχουν – μίνιμουμ-   27 χρόνια διάρκεια!
Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτά τα εργοστάσια θα είναι οι ιδιώτες γιατί θα έχουν εγγυημένα κέρδη και οι μόνοι χαμένοι θα είμαστε εμείς γιατί θα έχουμε εγγυημένη  υποβάθμιση.
Εμείς του απαντάμε πως αν θέλει   σκουπιδοεργοστάσια  και νέα χωματερή να τα κάνει στην γειτονιά του!
Η Φυλή και η Δυτική Αττική δεν θα σηκώσουν άλλο αυτό το βάρος.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε εμείς τα λάθη της κ. Δούρου και τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη.
     Εμείς  κόντρα σε όλους θα αγωνιστούμε για μια αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στην διαλογή στην πηγή.
    Ζητάμε να γίνουν άμεσα  χωροθετήσεις νέων ΧΥΤΥ με πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια (εκτός της δυτικής Αττικής) που σηκώνει όλο το βάρος των σκουπιδιών για πάνω από μισό αιώνα .
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους κατοίκους της Φυλής και όλης της δυτικής Αθήνας – Αττικής σε συγκέντρωση στον ΧΥΤΑ Φυλής και «κατάληψη» της Γ΄ Φάσης που θέλουν να κάνουν την ΝΕΑ χωματερή. 
Η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 5 Μαΐου στον ΧΥΤΑ Φυλής.
ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxi.xyta.filis@gmail.com - f/b: Xωματερή ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
Φυλή 16/4/2019


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια