Δεντροφύτευση από τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων στο πλαίσιο του προγράμματος Walk the Global Walk



                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεντροφύτευση από τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων στο πλαίσιο του προγράμματος Walk the Global Walk

Σε δεντροφύτευση μικρών δενδρυλλίων στο προαύλιο του σχολείου τους, προχώρησαν οι μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Άνω Λιοσίων, που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Walk the Global Walk.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν δράσεις που σχετίζονται με τον 11ο στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, δηλαδή τις Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες.
Οι μαθητές και μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων στόχευσαν σε δεντροφύτευση. Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκαν και περιηγήθηκαν στο Φρούριο της Φυλής και εμπνεύστηκαν από τον κατάφυτο χώρο πέριξ του Φρουρίου, ιδέα που θέλησαν να μεταφέρουν και στο σχολείο τους. Έτσι, την Τρίτη 26 Μαρτίου, φύτευσαν δενδρύλλια σε γλάστρες, σκοπεύοντας στο μέλλον να μεταφυτεύσουν τα δεντράκια στα παρτέρια του προαυλίου του σχολείου.
Δίπλα τους, αρωγοί στην προσπάθειά τους, βρέθηκαν ο Υπεύθυνος Πρασίνου του Δήμου Φυλής, Βασίλης Γεωργιάδης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Μιχάλης Οικονομάκης.
Τη δράση στήριξε ο Δήμος Φυλής με την προσφορά των δενδρυλλίων και όλων των απαραίτητων υλικών και μέσων για τη δεντροφύτευση, η οποία έγινε υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων για το πρόγραμμα, εκπαιδευτικών του σχολείου, Ελένης Καμπόλη και Μαρίας Νάτσου.
Το 3ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων είναι ένα από τα οκτώ σχολεία του Δήμου Φυλής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, του οποίου διαχειριστές στην Ελλάδα είναι ο Δήμος Φυλής και η ActionAid.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια