Αποκάλυψη: Παρουσιάζεται το Σάββατο το πρότζεκτ «Φυλή 2021» και το ΠΑΛΑΤΙ της Βασίλισσας ΑΕΚ



Το  επιχειρησιακό σχέδιο που θα παρουσιαστεί θα ολοκληρωθείμε σύμπραξη Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και η ΑΕΚ θα έχει κεντρικό ρόλο σε όλο το πρότζεκτ και όχι μόνο σε ότι αφορά το νέο της κλειστό και τις υποδομές της αφού όλα θα γίνουν στις εκτάσεις γύρω από το κλειστό των 10.000 θέσεων

Το προσεχές Σάββατο 20 Απριλίου 2019, αμέσως μετά τον αγώνα μπάσκετ ΑΕΚ Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, ο Δήμος Φυλής θα παρουσιάσει επίσημα στο δημαρχείο Άνω Λιοσίων το επιχειρησιακό σχέδιο «Φυλή 2021», στο οποίο περιλαμβάνεται  και η εγκατάσταση της ΚΑΕ ΑΕΚ στο νέο της σπίτι, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Τίτλος της εκδήλωσης (logo) είναι «Ένας ιστορικός Δήμος, μια σύγχρονη πόλη».
 Πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου brand name της πόλης, μέσα από ένα τη χωρική ανασυγκρότησή της. Ουσιαστικά μιλάμε για αναμόρφωση εκ βάθρων ολόκληρης της πόλης, αφενός μέσω της αναδιάταξης της οικονομικής γεωγραφίας της και αφετέρου με ανάδειξη της ιστορικής γεωπολιτισμικής ταυτότητας που έχει η Φυλή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Αυτό μαρτυρά και η παρουσία στην εκδήλωση του κορυφαίου Έλληνα καθηγητή οικονομικής γεωγραφίας και γεωπολιτικής θεωρίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννη Μάζη, ο οποίος θα προλογίσει την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου. Σημειώνουμε ότι ο καθηγητής Γιάννης Μάζης είναι ο πανεπιστημιακός δάσκαλος του ανθρώπου που εκπόνησε το επιχειρησιακό σχέδιο «Φυλή 2021», του κ. Γιώργου Πραχαλιά.
 Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο επικεφαλής του επιχειρησιακού προγράμματος κ. Γιώργος Πραχαλιάς μας είπε χαρακτηριστικά  «στην παρουσίαση του Σαββάτου θα καταλάβουν οι φίλοι της ΑΕΚ γιατί ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ κ. Μάκης Αγγελόπουλος επέλεξε την πόλη της Φυλής ως έδρα της ομάδας. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι στην πόλη υπήρχε το υπερσύγχρονο κλειστό στάδιο ολυμπιακών προδιαγραφών, αλλά –κυρίως- οι προοπτικές που θα αποκτήσει η πόλη με την υλοποίηση του σχεδίου «Φυλή 2021». Ουσιαστικά μιλάμε για τη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης πόλης, μοναδικής στην ελληνική επικράτεια, αλλά και μιας πόλης που θα έχει ένα οικουμενικό brand name που ταιριάζει απόλυτα με την οικουμενικότητα των συμβόλων της ΑΕΚ. Στην παρουσίαση του σχεδίου θα γίνει αντιληπτό ότι η ΚΑΕ ΑΕΚ δεν θα αποκτήσει μια απλή έδρα και ένα γήπεδο στην πόλη της Φυλής, αλλά θα αναδειχθεί η γεωπολιτισμική διάσταση της οικουμενικότητας των συμβόλων της. Η Φυλή θα δημιουργήσει ένα γεωπολιτισμικό brand name διεθνούς εμβέλειας και η ΚΑΕ ΑΕΚ με τα σύμβολά της είναι η ιδανική πρέσβειρα για να το μεταφέρει στην οικουμένη. Με λίγα λόγια και η Φυλή θα επωφεληθεί από την εγκατάσταση της ΚΑΕ ΑΕΚ στην πόλη, αλλά και η ΚΑΕ ΑΕΚ θα επωφεληθεί διπλά από την εγκατάστασή της στη Φυλή. Η ιστορία θα καταγράψει ότι ήταν σοφή η επιλογή του κ. Αγγελόπουλου να φέρει την ΚΑΕ ΑΕΚ στην πόλη και να είναι σίγουροι οι φίλοι της ΑΕΚ ότι το μέλλον της ομάδας τους στην πόλη θα είναι λαμπρό».
Παρότι τόσο στον Δήμο όσο και στην ΑΕΚ κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό τις λεπτομέρειες του σχεδίου για να μην χαθεί το στοιχείο της έκπληξης το Σάββατο οι πληροφορίες λένε για ένα εντυπωσιακό πρότζεκτ αναβάθμισης της όλης περιοχής. Εκτός από το κεντρικό γήπεδο των 10.000 θέσεων της Βασίλισσας και τις εγκαταστάσεις που θα φτιάξει ακριβώς δίπλα η ΑΕΚ για να στεγαστούν οι ακαδημίες του μπάσκετ και όχι μόνο γύρω από το κλειστό θα φτιαχτεί πραγματικά μια πολιτεία μέσα στην πόλη. Πράγματα που θα κάνουν την περιοχή αγνώριστη ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και οι συγκοινωνιακές δομές που θα εξυπηρετούν τις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ αλλά και του Δήμου Φυλής. Το πλάνο που θα παρουσιαστεί θα περιέχει πλήρη ανάλυση των όσων θα γίνουν με σύμπραξη Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και η ΑΕΚ θα έχει κεντρικό ρόλο σε όλο το πρότζεκτ και όχι μόνο σε ότι αφορά το νέο της γήπεδο. 
Υπενθυμίζεται ότι το aek365 έχει αποκαλύψει ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει σκοπό να αποκτήσει η ΑΕΚ τις καλύτερες ακαδημίες μπάσκετ στην Ελλάδα με δικές τους εγκαταστάσεις και έτσι στο πλάνο είναι να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες δίπλα στο κλειστό των 10.000 θέσεων δύο κλειστά γυμναστήρια - προπονητήρια με χαμηλές εξέδρες όπου τα τμήματα υποδομών θα δίνουν και αγώνες αλλά θα προπονείται και η πρώτη ομάδα αλλά και άλλα τέσσερα κλειστά με την μέθοδο του μπαλονιού όπου θα προπονούνται όλα τα τμήματα. Μετά την ολοκλήρωση είναι πιθανόν να στεγαστούν και κάποια τμήματα υποδομών της Ερασιτεχνικής σε αθλήματα όπως το βόλεϊ και το χάντμπολ.  
Σε ότι αφορά το κεντρικό κλειστό που θα γίνει η έδρα της Βασίλισσας για τα επόμενα χρόνια όπως είχαμε αποκαλύψει παλαιότερα αναμένεται να τοποθετηθούν νέα καθίσματα, φυσικά παρκέ που θα έρθει από το εξωτερικό και θα είναι ότι καλύτερο υπάρχει και φωτεινός πίνακας σαν αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στο f4 Basketball Champions League του ΟΑΚΑ με την διαφορά ότι θα αγοραστεί και θα είναι μόνιμος. Μάλιστα η χωρητικότητα από τις 9.300 θέσεις θα φτάσει στις 10.000 αφού θα τοποθετηθούν κι άλλες θέσεις περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου όπου υπάρχει μεγάλο περιθώριο οι οποίες βέβαια θα μπορούν να βγαίνουν ώστε να χρησιμοποιείται το κλειστό και για άλλες χρήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια