Ξεκινάει η ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού στο Ζαϊτώ της Φυλής




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ξεκινάει η ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού στο Ζαϊτώ της Φυλής

Πράξη γίνεται η δέσμευση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού για την ανέγερση του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας στη θέση Ζαϊτώ στη Δημοτική Ενότητα Φυλής. Ο Χρήστος Παππούς υπέγραψε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία VASARTIS S.A. και τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες.

«Παραλάβαμε στην Δημοτική Ενότητα Φυλής έναν παιδικό σταθμό, δημιουργήσαμε εξαρχής έναν ακόμα και τώρα προχωρούμε στην ανέγερση ενός υπερσύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας που είναι ταυτόχρονα και ο πρώτος ιδιόκτητος βρεφονηπιακός σταθμός στη Δημοτική Ενότητα Φυλής. Με αυτό το έργο δημιουργούμε μια ακόμη κοινωνική δομή προς όφελος των δημοτών. Κατασκευάζουμε έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο φιλοξενίας και φύλαξης βρεφών και νηπίων με στόχο την υγιή ανάπτυξή τους αλλά και τη στήριξη των οικογενειών τους» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

«Άμεσα θα γίνουν οι πρώτες τομές, παρουσία αρχαιολόγου και αμέσως μετά ξεκινάει η ανέγερση του νέου βρεφονηπιακού σταθμού. Σύμφωνα με την μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας το κτίριο ακολουθεί το πρότυπο ενός «μεγάλου σπιτιού». Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα εισπράττουν την ζεστασιά του χώρου και θα νιώθουν το σταθμό σαν το δεύτερο σπίτι τους» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών Θανάσης Σχίζας.  

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός ολοκληρωμένης φροντίδας αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφο. Το υπόγειο περιλαμβάνει τους χώρους στάθμευσης και τους βοηθητικούς χώρους. Το ισόγειο περιλαμβάνει τους χώρους των νηπίων και ο Α’ όροφος τους χώρους των βρεφών.  Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι  τμήμα βρεφών, τμήμα νηπίων και τμήμα νηπίων με αναπηρία. Ο περιβάλλων χώρος περιλαμβάνει παιδική χαρά με όργανα παιχνιδιού και  πράσινο για παιχνίδι και περίπατο.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια