Νέα δικαίωση για το Χρήστο Παππού: Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η μεταφορά των εργαζομένων του ΞΕΝΙΟΥ στο Δήμο Φυλής(βίντεο)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Μια ακόμα δέσμευση του Δημάρχου Χρήστου Παππού γίνεται πράξη: Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης  (ΦΕΚ 529/Β/21-02-2019) η μεταφορά 45 εργαζομένων της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Άνω Λιοσίων (ΞΕΝΙΟΣ) στο Δήμο Φυλής.
Η μεταφορά στηρίχθηκε στη διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 15 του ν. 4483/2017, που υιοθετήθηκε από τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, μετά από πρόταση του Δημάρχου Φυλής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα νομικά εμπόδια που υπήρχαν, λόγω των διεθνών υποχρεώσεων της Χώρας σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού.
Ειδικότερα, ο Χρήστος Παππούς αξιοποίησε την απογραφή  των εργαζομένων του ΞΕΝΙΟΥ στην Αρχή Μισθοδοτουμένων του Ελληνικού Δημοσίου. Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος ανάμεσα στον Υπουργό Εσωτερικών και στο Δήμαρχο Φυλής.
 “Δήμαρχε δεν ξέρω αν θα μας εγκρίνει τη μεταφορά των εργαζομένων της ΔΕΡΑΛ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από το οποίο θα περάσει το νομοσχέδιο, είπε στο Χρήστο Παππού ο Πάνος Σκουρλέτης. “Υπουργέ μου, νομίζω ότι θα περάσει για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί οι εργαζόμενοι συμπεριλαμβάνονται, σήμερα, στον αριθμό των εργαζομένων στο Δημόσιο, επειδή έχουν απογραφεί στην Αρχή Μισθοδοτουμένων του Ελληνικού Δημοσίου. Δεύτερον, γιατί η μισθοδοσία τους δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Κράτους, αλλά του Δήμου Φυλής”, απάντησε ο Δήμαρχος Φυλής. “Τότε κοίταξέ το με το νομικό μου σύμβουλο Σέργιο Σερμπέτη κι αν υπάρχει νομική φόρμουλα, θα το προχωρήσουμε”, ανταπάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης.
Από τη συνεργασία του Δήμου Φυλής με το νομικό σύμβουλο του Υπουργού προέκυψε η ευεργετική διάταξη μεταφοράς των εργαζομένων του ΞΕΝΙΟΥ. Ακολούθησε η Απόφαση 4/2018 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, με την οποία αξιοποιήθηκε η διάταξη του νόμου.  Η δημοσίευση στο ΦΕΚ, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2019, της έγκρισης της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σπύρο Κοκκινάκη, δίνει, οριστικά, τέλος στο θρίλερ των εργαζομένων του ΞΕΝΙΟΥ, οι οποίοι περίμεναν από το 2012, που λύθηκε η Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας, τη μεταφορά τους στο Δήμο.
Αναφορικά με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της μεταφοράς των εργαζομένων του ΞΕΝΙΟΥ, στο Δήμο ο Χρήστος Παππούς τόνισε τα εξής:
“Λίγο μετά την έγκριση του Προϋπολογισμού του έτους 2019 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, είχα καλωσορίσει τους εργαζομένους του ΞΕΝΙΟΥ στο Δήμο, επειδή είχε συμπεριληφθεί στον  αντίστοιχο κωδικό, το ποσόν της μισθοδοσίας τους. Σήμερα, μετά τη δημοσίευση της μεταφοράς τους στο ΦΕΚ, τους καλωσορίζω και επίσημα. Είμαστε περήφανοι γιατί, ως Δημοτική Αρχή, παίξαμε καθοριστικό ρόλο στη δικαίωσή τους, αλλά και γιατί είμαστε εκείνοι που τακτοποιήσαμε όλους τους εργαζομένους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων. Τώρα, όλοι μαζί, πρέπει να εργαστούμε για το καλό των συνδημοτών μας. Ευχαριστώ τον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, το νομικό σύμβουλο του Υπουργού Σέργιο Σερμπέτη, τους συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου. Κάναμε, όλοι μαζί, πράξη το γνωμικό “η ισχύς εν τη ενώσει” και είμαι πραγματικά, περήφανος γι’ αυτό”. 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια