Καλωσορίζει τους εργαζόμενους του ΞΕΝΙΟΥ στο δήμο και στηλιτεύει πρώην στέλεχος της παράταξης ο Γιώργος Κρητικός


    Καλημέρα και Καλό Σ/Κ, Ένα χειμωνιάτικο Σ/Κ που ένα από τα πιο σπουδαία γεγονότα στον Δήμο μας, μέσα σε αυτήν την χρονική περίοδο, είναι η ένταξη των παιδιών που εργάζονταν στον Ξένιο στους εργαζόμενους του Δήμου μας. 
  Πραγματικά πιστεύω εκτός από μια κοινωνικά σωστή ενέργεια, είναι και μια υποχρέωση προς αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έκαναν, τίποτα περισσότερο από το να θέλουν να επανέλθουν εκεί όπου ανήκουν, στους εργαζόμενους του Δήμου μας. Το να μεταφερθούν, ήταν ένα αναφαίρετο δικαίωμα που το είχαν κατοχυρώσει από τα χρόνια που είχαν δουλέψει στο Ραδιόφωνο του Δήμου μας και τους το στέρησε κακώς η διοίκηση Μπουραίμη, διότι ποτέ δεν πας σε λύση και εκκαθάριση ένα νομικό πρόσωπο εάν δεν έχεις εξασφαλίσει την μεταφορά του προσωπικού όπως προέβλεπε ο νόμος 3852/2010. 
   Αλλά όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν και συγχαρητήρια στον Χρήστο τον Παππού και στην Διοίκηση του που παρά το ότι κάποιοι από εμάς με βαριά καρδιά υπέγραψαν την απόφαση 4/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου επειδή πραγματικά δεν ήξεραν τόσο καλά την νομική πλευρά αυτής της μεταφοράς, αλλά τελικά υπέγραψαν και τους ανήκει ένα μπράβο. 
    Εδώ πρέπει να στηλιτευθεί η συμπεριφορά κάποιου συναδέλφου ο οποίος ανήκε στην παράταξη μας αλλά σήμερα δεν ανήκει, όχι γιατί τον έδιωξε κάποιος αλλά γιατί αυτός το επέλεξε και το επέλεξε όταν ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία της διοίκησης, με πολλές αρμοδιότητες η οποίες ξεπερνούσαν κατά πολύ τις κατά τον νόμο αρμοδιότητές του και ήταν αυτός υπεύθυνος για πολλά κακά που είχαν γίνει κατά το παρελθόν ενάντια στην χρηστή λειτουργία της ΔΕΡΑΛ, Αλλά αυτή την στιγμή δεν θα έλεγα τίποτα για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου εάν πραγματικά μέχρι και σήμερα που όλα έχουν τελειώσει, ο συγκεκριμένος δεν προσπάθησε να φέρει προσκόμματα και δυσκολίες στην μεταφορά αυτών των εργαζομένων και όποιος αμφιβάλει για αυτά που γράφω, ας ανατρέξει στην συμπεριφορά του συγκεκριμένου σε σχέσει με τα γεγονότα και τον τρόπο που τα αντιμετώπισε, την τυχόν τότε, και την μεταφορά αυτόν των ανθρώπων, σήμερα, από την στιγμή της αποχώρησής του από το Δ.Σ. της 29/1/2018 έως και σήμερα που έχουν δικαιωθεί πλήρως. 
   Φυσικά πολύ σύντομα η συμπεριφορά όλων μας και οι επιλογές μας, θα κριθούν άμεσα, διότι ο Λαός είναι ο μεγαλύτερος κριτής και δεν ξεχνά ποτέ. Αλλά από τα αρνητικά ας πάμε σε αυτά που πρέπει να ειπωθούν, κατ' αρχήν ΜΠΡΑΒΟ στους πρώην εργαζόμενους του Ξένιου και νυν του Δήμου μας για την υπομονή, επιμονή και εγκράτεια που επέδειξαν κατά την ψυχοφθόρα και χρονοβόρα διαδικασία, μετά την θετική απόφαση του Δ.Σ. της 29/1/2018, τους καλωσορίζω στον Δήμο και τους εύχομαι καλόν και αδιατάραχτο εργασιακό βίο. 
   Εγώ προσωπικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο διότι πραγματικά πίστεψε, αγωνιστικέ, και τελικώς κατάφερε, μαζί με όλους εμάς, να ολοκληρωθεί η μεταφορά αυτών των ανθρώπων, δείχνοντας μέσα από την διαδικασία αυτή ότι είναι ένας πραγματικός ηγέτης που αξίζει να τον εμπιστεύεσαι και καλώς τον εμπιστεύεται το μεγαλύτερό κομμάτι του πληθυσμού του Δήμου μας και είναι τιμή για εμένα που είναι αρχηγός μιας παράταξης που είμαι μέλος και εγώ και είμαστε μια Διοίκηση που κάνει και αγωνίζεται μόνο για το καλό του Δήμου και των Δημοτών. Δήμαρχε σε ευχαριστώ για ότι έκανες για την δικαίωση αυτών των ανθρώπων, για ότι κάνεις για όλους μας και ότι κάνεις για τον τόπο. Επίσης θα πρέπει να πω συγχαρητήρια στον Γεν. Γραμματέα του Δήμου για την καίρια, ουσιαστική και προς κάθε κατεύθυνση βοήθεια του, όπου, όπως και με κάθε τρόπο χρειάστηκε, για να ολοκληρωθεί η μεταφορά. Εδώ θα ήθελα να πω δύο λόγια για εμένα σε σχέση με τον Ξένιο. Το 2008 είχα δει ότι κάτι πήγαινε λάθος με την ΔΕΡΑΛ, και προσπάθησα να πω για να γίνουν κάποιες ενέργειες ώστε να μην διαλύσει τον Ξένιο η καταιγίδα που έρχονταν, δεν με άκουσε κανείς με αποκορύφωμα τα γεγονότα που οδήγησαν τον Ξένιο σε λύση και εκκαθάριση τον Ιούνιο του 2012. Από τότε μέχρι και σήμερα, ποτέ δεν άλλαξα γνώμη για το ραδιόφωνο διότι στην επιχειρηματική μου ζωή, πιστεύω σε μια αρχή, τις εταιρείες τις φτιάχνουν οι άνθρωποι και τις διαλύουν αυτοί. Από τότε μέχρι και σήμερα πίστευα στο ότι οι άνθρωποι του Ξένιου έπρεπε να έρθουν στον Δήμο και με τον τρόπο αυτόν να δοθεί η πλέον σωστή λύση σε όλα αυτά που ταλαιπώρησαν τον Δήμο και τους ανθρώπους αυτούς. 
   Νοιώθω πραγματικά δικαιωμένος και εύχομαι όλοι με την πάροδο του χρόνου να καταλάβουν την ορθότητα αυτής της απόφασης.
                                                                                ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια