Βράβευση του Δημάρχου Χρήστου Παππού από την ΕΛΟΠ στο Διεθνές Κύπελλο Πάλης «Ακρόπολις»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τη σημαντική προσφορά του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού στο άθλημα της Πάλης αναγνώρισε η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και επέλεξε ένα σπουδαίο παγκόσμιο γεγονός, το Διεθνές Κύπελλο Πάλης «Ακρόπολις 2019», για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της.

«Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς έχει αποδείξει εμπράκτως ότι είναι πάντα δίπλα μας και σε κάθε μας διοργάνωση μας στηρίζει», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδία Πάλης (ΕΛΟΠ) κατά την τελετή έναρξης του Κυπέλλου Ακρόπολις, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.

«Ανήκει στην οικογένεια της Πάλης» υπογράμμισε και κάλεσε τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού να παραλάβει το βραβείο του από τα χέρια του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Γ. Γραμματέα  της ΕΛΟΠ, Ξενοφώντα Αθανασίου.

«Είναι μεγάλη τιμή να με θεωρείτε μέλος της οικογένειας της Πάλης», υπογράμμισε ο Δήμαρχος, διαβεβαιώνοντας ότι «ο Δήμος Φυλής είναι και θα είναι πάντα δίπλα στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στην Πάλη» και ευχήθηκε στους αθλητές «καλούς αγώνες, χωρίς τραυματισμούς» και στον προπονητή των «Λεωντίδων» Άνω Λιοσίων, Νίκο Αποστόλου, «πολλά μετάλλια».

Για τη στήριξή του στην Πάλη και την αγάπη του για τον αθλητισμό βραβεύτηκε και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των αγώνων.

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ στο όμορφο αυτό στάδιο, που έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές από τους Έλληνες αθλητές μας», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζοντας την ελπίδα και διαβεβαιώνοντας για τη βοήθειά του στο να παραμείνει το στάδιο στις  ερασιτεχνικές ομοσπονδίες. Συνεχάρη, επίσης, την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για την αναβίωση του διεθνούς τουρνουά Ακρόπολις, ώστε να γίνει θεσμός και να αποδείξει τις δυνατότητες που έχει η ελληνική νεολαία και να δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθούν οι αθλητές. Τέλος, αναφέρθηκε στη Μαρία Πρεβολαράκη και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αγώνα της που δίνει για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκυο.

Στην τελετή βραβεύτηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου (το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου) και ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης Ιβάν Σαριβόφ. Επίσης , βραβεύθηκε διπλά, και από την ΕΛΟΠ αλλά και από τον Δήμο Φυλής, για τα 60 χρόνια προσφοράς του στην Ομοσπονδία Πάλης, ο πρώην πρόεδρος του Ηρακλή Περιστερίου στο τμήμα Πάλης, Δημήτρης Κολιτσόπουλος. Αμφότερα τα βραβεία παρέδωσε ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΛΟΠ, Χρήστος Παππούς, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Δημήτρης Κολιτσόπουλος ήταν ο άνθρωπος που παρακίνησε για τη δημιουργία τμήματος Πάλης στα Άνω Λιόσια. Τέλος, ο Δημήτρης Κολιτσόπουλος βράβευσε, εκ μέρους του Ηρακλή Περιστερίου, τους Ολυμπιονίκες Κώστα Θάνου και Αλέξη Κολιτσόπουλο και τον προπονητή του Ηρακλή, Βαγγέλη Δησακιά.

Το διεθνές Κύπελλο Ακρόπολις διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια, από τις 23 έως τις 24 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή περίπου 220 αθλητών από 12 χώρες (Ελλάδα, Πολωνία, Εσθονία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ελβετία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Σαουδική Αραβία, Μεγάλη Βρετανία, Μολδαβία). Η ΕΛΟΠ μετά από πολλά χρόνια επαναφέρει το «Κύπελλο Ακρόπολις» στις ηλικιακές κατηγορίες U15 με στόχο να γίνει θεσμός.

Το Κύπελλο Ακρόπολις συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, η Περιφέρεια Αττικής και o Δήμος Φυλής με τη συνεργασία του συλλόγου Ηρακλής Περιστερίου και την πολύτιμη υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.


Ακολουθούν βίντεο με:

Την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και την έπαρση της σημαίας:
   


Τη βράβευση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης: 


Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού:  


Τη διπλή βράβευση Δημήτρη Κολιτσόπουλου από ΕΛ.Ο.Π. και Δήμο Φυλής:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια