ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΝΙΚΟΥ ΖΑΠΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ"



ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΖΑΠΑΝΤΗ 27/1/2019

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Nα χαιρετήσω κι εγώ με τη σειρά μου την παρουσία σας στη σημερινή πολιτική συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και να ευχηθώ σε όλες και σε όλους, υγεία, καλή δύναμη και περίσσια αγωνιστική διάθεση μπροστά στις μάχες που έχουμε να δώσουμε.
Βρισκόμαστε δύο μήνες μετά τις πολύμορφες και πολύ πετυχημένες πολιτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τις οποίες τιμήσαμε τη συγκλονιστική 100χρονη πορεία και προσφορά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στην εργατική τάξη της χώρας μας και την 50χρονη δράση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε κι εμείς κομμάτι αυτής της ιστορικής διαδρομής. Μπαίνοντας λοιπόν στο δεύτερο αιώνα ζωής του Κόμματος, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μπροστά σε κρίσιμες για την εργατική τάξη και το λαό εκλογικές αναμετρήσεις.
Είναι η εκλογική μάχη για την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους και στις Περιφέρειες, αλλά κι αυτή για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές. Εμείς και τις τρεις αναμετρήσεις τις βλέπουμε ενιαία και παλεύουμε ώστε με το ίδιο ενιαίο κριτήριο να τις εκμεταλλευτεί κι ο λαός στέλνοντας ισχυρό μήνυμα.
Και το μήνυμα αυτό που πρέπει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να στείλουν κι από τη δική μας περιοχή είναι ένα:
Ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, σε Δήμο και Περιφέρεια, για να εκλεγούν πιο πολλοί αγωνιστές υποψήφιοι στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο, για να αφαιρούνται αντίπαλοι απ’ το λαό και να προστίθενται σύμμαχοι στο δίκαιο αγώνα του.
Ισχυροποίηση του ΚΚΕ και στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε από καλύτερες θέσεις το Κόμμα να ενημερώνει και να ξεσκεπάζει τα βρώμικα σχέδια της ΕΕ σε βάρος του λαού, να αντιπαλεύει τις αυταπάτες για το χαρακτήρα της.
Πρέπει όλοι, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι οπαδοί κι οι φίλοι, να παλέψουμε με όλη μας τη δύναμη, μέχρι και την τελευταία στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες των εκλογών, για να «σηκώσει» η εργατική τάξη «το μπόι της» ακόμα πιο ψηλά, για να συνειδητοποιήσουν οι εργάτες, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες τη δύναμή τους, για να αποδειχτεί στην πράξη ότι αυτά που φαίνονται σήμερα αδύνατα, μπορούν να αλλάξουν μπροστά στη δύναμη του λαού.
Οι κομμουνιστές δεν εμφανίστηκαν χτες σ’ αυτόν τον τόπο. Έχουν μακρόχρονη παρουσία και μεγάλη παρακαταθήκη αγώνων για όλα τα λαϊκά προβλήματα. Στην κυριολεξία μ’ όποιο πρόβλημα κι αν καταπιαστείς, θα βρεις στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη λύση του τους κομμουνιστές.
Οι κομμουνιστές οργάνωσαν την πάλη του λαού της περιοχής, έδωσαν παντού το παρόν, ήταν το αποκούμπι του, έδωσαν το χέρι σε όποιον ήθελε να σηκωθεί, σε όποιον ήθελε να μπει κι αυτός στη μάχη.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής το Δημήτρη Τσιουμπρή,  όλα αυτά τα χρόνια πάλεψε με τις θέσεις μας, με πείσμα και ταξικό προσανατολισμό, ξεχώρισε για το ήθος της αλλά κυρίως για το διαφορετικό πολιτικό λόγο που ανέπτυξε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το λόγο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.    
Εμείς λοιπόν οι κομμουνιστές:
¾Βρεθήκαμε μαζί με το λαό της περιοχής στην πρώτη γραμμή για το οριστικό κλείσιμο και την απομάκρυνση της χωματερής από το βεβαρημένο Θριάσιο.  Χτυπηθήκαμε και ματώσαμε από την κρατική καταστολή και τα ΜΑΤ για να φύγει η χωματερή, για να σταματήσει να έρχεται η λυματολάσπη της Ψυτάλλειας. Δεν παζαρέψαμε ούτε μια στιγμή την υγεία του λαού για οικονομικά ανταλλάγματα.
¾Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές στα Διοικητικά Συμβούλια των εργατικών σωματείων, των φορέων και των συλλόγων της περιοχής παλέψαμε ενάντια στα πραγματικά αίτια που γεννούν και θρέφουν την εγκληματική δράση στην περιοχή μας. Αναδείξαμε, ότι αν δεν ξεμπερδέψουμε με τα τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τα εγκληματικά κυκλώματα που θησαυρίζουν από το εμπόριο ναρκωτικών, όπλων και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ότι αν δεν αντιμετωπιστεί συνολικά η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, αν δεν αντιμετωπιστούν τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα κι η γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών και κοινωνικών ομάδων, το πρόβλημα θα έρχεται και θα επανέρχεται όσες αστυνομικές εκκαθαρίσεις κι αν γίνουν.
¾Δώσαμε μάχη μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές για τη λύση των οξύτατων προβλημάτων της παιδείας, κυρίως για το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης σχολικών κτιρίων, που σήμερα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών έχουν φτάσει στο σημείο τα σχολεία μας να λειτουργούν με υπερβολικό αριθμό μαθητών και σε κατάσταση επικινδυνότητας.
¾Παλέψαμε μαζί με τα εργατικά σωματεία της περιοχής για ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία της πόλης μας, όταν όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, όπως και η σημερινή Διοίκηση Παππού υποκλίνονται στη λογική κόστους – οφέλους που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
¾Κινητοποιηθήκαμε μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους για τη στελέχωση του ΙΚΑ Άνω Λιοσίων με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων αλλά και με το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό, ώστε να μπορεί το ίδρυμα να αντιμετωπίσει τα ειδικά προβλήματα της περιοχής, αλλά και για να έχουν όλοι, ασφαλισμένοι κι ανασφάλιστοι, πλήρη ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.
¾Παρεμβήκαμε δυναμικά μαζί με τα εργατικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στη Λαϊκή Επιτροπή Φυλής, στα γραφεία της ΔΕΗ στο Μενίδι, ώστε να μην κοπεί το ρεύμα από κανένα λαϊκό εργατικό σπίτι, αλλά και πρωτοστατήσαμε για την επανασύνδεσή του εκεί που χρειάστηκε.
Η δράση μας αυτή αναγνωρίζεται από φίλους και εχθρούς, γιατί δεν κουραστήκαμε να είμαστε παρόντες και σε θέση μάχης για κάθε πρόβλημα που υπάρχει, ήμασταν και είμαστε εκεί για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Παρακολουθήσαμε όλοι τις τελευταίες μέρες σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, με αφορμή και «καταλύτη» τη συμφωνία των Πρεσπών, στα πλαίσια και της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, ατέλειωτα παζάρια σε προσκήνιο και παρασκήνιο, μετακινήσεις στελεχών από το ένα αστικό κόμμα στο άλλο και κυρίως ένα απίστευτο «σκυλοκαβγά» για ανούσια θέματα σε υψηλούς τόνους, κυρίως ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, του ΚΙΝΑΛ, του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ, με στόχο να ξεγελάσουν το λαό, να του κρύψουν τη στρατηγική σύμπλευση των κομμάτων τους στην κατεύθυνση που προστάζουν τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Κι ενώ κάτι αντίστοιχο θα περίμενες και σε τοπικό πολιτικό επίπεδο, εδώ στο Δήμο Φυλής εξελίσσεται ένα απίστευτο love story ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπου όλοι μαζί, Κυβέρνηση (Τσίπρας), Περιφέρεια (Δούρου) και Δήμος (Παππούς), είναι τόσο αγαπημένοι που μόνο καλά λόγια έχει να πει ο ένας για τον άλλον. Κανένας καυγάς ούτε για θέματα ανούσια, ούτε για θέματα ουσίας ή έστω και ψεύτικος για τα «μάτια του κόσμου».
Ένα απίστευτο love story που δεν αποκλείεται να καταλήξει και σε «γάμο». Ο Παππούς δηλώνει ότι «στην Τοπική Διοίκηση είμαι με τη Δούρου», ο Τσίπρας δηλώνει ότι «ο καλύτερος Δήμαρχος της Δυτικής Αττικής είναι ο Παππούς» και σκέφτεσαι: Τι είναι αυτό που τους ενώνει, που τους κάνει να αισθάνονται σαν μια οικογένεια;
Δεν είναι τίποτε άλλο, φίλες και φίλοι, απ’ την εξυπηρέτηση των τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων που υπάρχουν στην περιοχή. Επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της χωματερής, τη λειτουργία του ΒΙΟΠΑ, με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης των Άνω Λιοσίων.
Τα τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα γύρω απ’ το ΧΥΤΑ Φυλής, κρατάνε αυτή τη ωρολογιακή βόμβα σε λειτουργία 54 συνεχή χρόνια. Δεν επιτρέπουν την ανακύκλωση των απορριμμάτων στην πηγή, ενώ καρπώνονται τρελά λεφτά από τη διαχείριση των «χρυσοφόρων σκουπιδιών». Και από την άλλη, ο περιφερειακός σχεδιασμός που κάθε κυβέρνηση έφτιαχνε όλα αυτά τα χρόνια, έπαιρνε ως βασικό κριτήριο το πού εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις να φτιάξουν μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων, ώστε να έχουν το μικρότερο κόστος αλλά και το μεγαλύτερο κέρδος. Τελικά αν το καλοσκεφτείς ακόμα κι απ’ τα απόβλητα της εργατικής λαϊκής οικογένειας τα επιχειρηματικά συμφέροντα θησαυρίζουν, ενώ αυτό που μένει για το λαό είναι μπόχα, βρώμα και καρκίνος.
Αλλά μήπως αυτά τα συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο του ΧΥΤΑ εδώ και χρόνια, δεν είναι τα ίδια με αυτά που έπεσαν σαν τα κοράκια πάνω στη ρημαγμένη πόλη μετά το σεισμό του ’99; Δεν είναι τα ίδια επιχειρηματικά συμφέροντα που έφτιαξαν ένα μικρό μέρος της υποτιθέμενης ανάπλασης του κέντρου, πήραν τα «χοντρά» λεφτά κι άφησαν τους ιδιοκτήτες να συνεχίσουν μόνοι τους την αποπεράτωση των σπιτιών τους, αναγκασμένοι να χρεωθούν όλοι απ’ τις τράπεζες μεγάλα ποσά που έγιναν θηλιά στο λαιμό τους για πολλά – πολλά χρόνια;
Τη στιγμή που η πόλη και η περιοχή πνίγονται στην ανεργία, δεν είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο ΒΙΟΠΑ που καρπώνονται τα 4,4 εκατ. ευρώ απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων υποδομής; Γι αυτά τα εκατομμύρια έκαναν παιχνίδι και ο Βασιλείου (αντιπεριφερειάρχης) αλλά και ο Παππούς για το ποιος τα εξασφάλισε για τις επιχειρήσεις, ενώ στο παζάρι μπήκε κι η Ελληνική Αυγή (η δημοτική παράταξη της φασιστικής ΧΑ) που διαμαρτύρεται με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, γιατί λέει ότι και οι δύο, Περιφέρεια και Δήμος δηλαδή, της κλέβουν το πρόγραμμα.
Αντί τα χρήματα αυτά να δοθούν σαν βοήθεια στους ανέργους, αντί να δοθούν για τη θωράκιση του δήμου, δίνονται για τη θωράκιση των επιχειρήσεων. Αυτό που μένει για το λαό είναι η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας των πόλεων από φωτιά, πλημμύρα και σεισμό. Η εργατική τάξη δεν πρέπει να πληρώσει την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική τους με νέα θύματα, όπως έγινε με το σεισμό στα Άνω Λιόσια το ’99, την πλημμύρα στη Μάνδρα το ’17, τη φωτιά στο Μάτι το ’18. Να απορρίψει τη λογική των «ακραίων καιρικών φαινομένων», να συγκρουστεί με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που κάνουν την καθημερινή της ζωή κόλαση και να τιμωρήσει όλους αυτούς που τους βρίσκει απέναντι της όταν σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται για το δίκιο της.


Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Όλοι αυτοί, Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές, όλες οι άλλες Περιφερειακές και Δημοτικές παρατάξεις που στηρίζονται από τα κόμματα του κεφαλαίου ή οι δήθεν ανεξάρτητες, ένα θεό προσκυνάνε, το θεό της ΕΕ. Κανείς απ’ αυτούς όμως δε λέει:
¾πως η ΕΕ λέει ΝΑΙ και στη συνέχιση λειτουργίας της υπάρχουσας χωματερής των Άνω Λιοσίων και στη δημιουργία άλλων 6 ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ σε Γραμματικό, Μαρκόπουλο, Μελετάνι, Λατομεία Μουσαμά, Ελαιώνα και μάλιστα μέσα ή δίπλα σε κατοικημένες περιοχές χωρίς τους βασικούς όρους υγιεινής και ασφάλειας για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.
¾πως η ΕΕ λέει ΟΧΙ στις αποζημιώσεις φτωχών εργατών για τα εγκλήματα σε Μάνδρα και Μάτι, αλλά λέει ΝΑΙ μόνο σε συμφέρουσες αποζημιώσεις για τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις τους. Και για να μη νομίζει κανείς ότι υπερβάλλουμε να τι λέει ακριβώς το κείμενο που υιοθετεί η ΕΕ για εγκλήματα όπως αυτά στη Μάνδρα και στο Μάτι: «Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα ή τη φωτιά εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία (δηλαδή εύπορες οικογένειες ή πολύτιμα εργοστάσια) από το να προστατευθούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία».
Έτσι ενώ για τους πλούσιους και τους επιχειρηματίες υπάρχουν αποζημιώσεις, για το λαό μένει λάσπη κι αποκαΐδια, μ’ άλλα λόγια πνιγμένοι στη βροχή, καμένοι στη φωτιά και πλακωμένοι στο σεισμό για τα κέρδη του κεφαλαίου.
¾κανείς απ’ αυτούς δε λέει λέξη για τον «Οδηγό Ανάλυσης Κόστους – Οφέλους», ένα πρόγραμμα που εντάσσεται στη «Στρατηγική της ΕΕ» και περιέχει σειρά κριτηρίων με τα οποία το αστικό κράτος θα μπορεί να εξετάζει κάθε φορά αν το συμφέρει οικονομικά να σώσει περιουσίες και ζωές (και ποιες) απ’ το να διαχειριστεί το κόστος των συνεπειών από μια πιθανή καταστροφή. Ένα πρόγραμμα της ΕΕ που δείχνει όλη την επικινδυνότητα και τη σαπίλα του βάρβαρου καπιταλισμού.
¾πως η ΕΕ λέει ΝΑΙ σε κάθε είδους ελαστική σχέση εργασίας με την προώθηση 3μηνων, 5μηνων ή 8μηνων προγραμμάτων απασχόλησης. Πως στηρίζουν και οι ίδιοι αυτές τις μορφές εργασιακών σχέσεων, γιατί θέλουν τους εργαζόμενους πολιτικούς όμηρους για τη δική τους πολιτική επιβίωση και επανεκλογή. Δεν έβγαλαν σαν Δημοτική αρχή ή σαν Δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης ούτε μια ανακοίνωση συμπαράστασης για τους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους, που πάλευαν και μάτωναν με μαζικές και μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους συμβασιούχους. Αλλά απ’ την άλλη είναι και λογικό να μη βγάλουν τίποτα, αφού όλοι τους τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στηρίζουν και στην Τοπική Διοίκηση.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Είναι αποκαλυπτική η στάση όλων των άλλων για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Όταν οι κομμουνιστές οργανώνουμε την πάλη του λαού, ώστε ο λαός να βγει μπροστά, να βγει στο προσκήνιο και να παλέψει για τη λύση των προβλημάτων του, αυτοί βρίσκονται απέναντι, βάζουν εμπόδια, κάνουν ότι δε βλέπουν και δεν ακούνε τίποτα.
Κάθε φορά που και η προηγούμενη δημοτική αρχή Μπουραΐμη και η σημερινή δημοτική αρχή Παππού δήλωναν ότι κλείνει η χωματερή, ο λαός έβλεπε κι εξακολουθεί να βλέπει ότι η χωματερή αντί να κλείνει λειτουργεί κανονικά και μάλιστα επεκτείνεται, ότι ακόμα και κομμάτια που ήταν αποκατεστημένα ξαναθάβονται με σκουπίδια λόγω έλλειψης χώρου.
Να ξαναθυμηθούμε τη Δούρου που κορόιδευε ωμά τους κατοίκους του Δήμου μας, αλλά κι ευρύτερα της Δυτικής Αττικής, όταν στην ορκωμοσία της στα Άνω Λιόσια, αλά μπρατσέτα με τον Αλέξη Τσίπρα έλεγαν ότι «θα κλείσει το αίσχος της χωματερής» μέχρι κι ότι θα γίνουν δημότες Φυλής;
Να ξαναθυμηθούμε τον Παππού με τον Σπίρτζη, όταν εγκαινιάζανε το σταθμό του Προαστιακού στο Ζεφύρι τον Αύγουστο του ’17, 9 μήνες δηλαδή πριν λειτουργήσει, μόνο και μόνο για να κατευνάσουν τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του κόσμου για την απαράδεκτη μείωση των δρομολογίων του Προαστιακού και να κάμψουν τις διαθέσεις του για διεκδίκηση ενός σύγχρονου δικτύου συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς που να εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες μετακίνησης του λαού;
Να ξαναθυμηθούμε ότι στο ζήτημα της εγκληματικότητας, όλοι μαζί ανοίγουν και κλείνουν τη συζήτηση μόνο για το πώς θα αντιμετωπίσουν τις διάφορες κοινωνικές ομάδες, ενώ δε βγάζουν τσιμουδιά για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω απ’ την παράνομη δράση τους, πίσω απ’ το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, δε βγάζουν τσιμουδιά για την ανοχή ή και τη στήριξη ακόμα του κρατικού μηχανισμού απέναντι στο πρόβλημα, δε βγάζουν τσιμουδιά για τη φτώχεια, την ανεργία και τη γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών στο Δήμο;
Που πιστεύουν ότι η αστυνομοκρατία και μόνο θα λύσει το πρόβλημα και γέμισαν τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι με ακόμα περισσότερα αστυνομικά κτίρια και υποστηρίζουν μάλιστα ότι έτσι αναβαθμίστηκε κι η περιοχή; Που παραχώρησαν το Δημοτικό κτίριο της Πολεοδομίας ως νέο υπερσύγχρονο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ενώ την ίδια ώρα ο Δήμος δεν έχει όχι υπερσύγχρονο, αλλά ούτε σύγχρονο κτίριο για να στεγάσει όλες μαζί τις υπηρεσίες του, δεν έχει μια σύγχρονη αίθουσα για πολιτικές και πολιτιστικές  εκδηλώσεις;

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Ζούμε σε μια λαϊκή περιοχή, σε μια περιοχή με πάρα πολλά και μεγάλα προβλήματα που διαιωνίζονται, που δεν λύνονται, όχι γιατί έτσι το ’χει η «κακιά μας η μοίρα», αλλά γιατί τα τελευταία 30 χρόνια περίπου όσοι δήμαρχοι εκλέχτηκαν σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, ήταν δήμαρχοι που διαχειρίστηκαν και ενίσχυσαν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, δούλεψαν για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, έκαναν πράξη στο Δήμο όλες τις αντεργατικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προώθησαν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, καθιέρωσαν πρώτοι τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση, με συμβασιούχους, stage, συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Πρωταγωνίστησαν στη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, επέκτειναν την ανταποδοτικότητα σε κάθε υπηρεσία του Δήμου, έβαλαν τροφεία στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Γι αυτό χρειαζόμαστε, αγωνιστικές Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές, που να στηρίζουν και να στηρίζονται σε εργάτες και εργάτριες, υπαλλήλους και νεολαίους, γυναίκες και απόμαχους της δουλειάς, ανέργους και σπουδαστές, κάθε έναν που θέλει να σηκώσει κεφάλι, ν’ αντισταθεί, να παλέψει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών όλου του λαού.
Χρειάζεται ο λαός και η νεολαία να περάσουν στην αντεπίθεση. Καλούμε λοιπόν όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, όλους τους οπαδούς και φίλους, κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο με προβληματισμό, κριτική σκέψη και διάθεση, κάθε έντιμο συναγωνιστή, να μπει γερά στη μάχη για την ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Φυλής και στην Περιφέρεια Αττικής και την ισχυροποίηση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.
Να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού για να έχουν στήριγμα την επόμενη μέρα, για να δυναμώσει η πάλη για τα μεγάλα εργατικά – λαϊκά προβλήματα, για να πάρουν απάντηση Κυβέρνηση, Περιφερειακή και Δημοτική αρχή.
Ευχαριστώ και καλή δύναμη σε όλους σας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια