Χρήστος Μουζακίτης: Έχει υπάρξει άλλος Παππούς;


Καθώς ο χρόνος για τις εκλογές λιγοστεύει φαίνεται πως η απερισκεψία ξεχειλίζει, θολώνει το μυαλό και αρχίζει να γίνεται το άσπρο μαύρο.
Μάταιες προσπάθειες αποπροσανατολισμού, εντυπώσεις, επικοινωνία, ψέματα και αλήθειες, fake news, ψεύτικα προφίλ, όλα αναμεμιγμένα έτοιμα να θυσιαστούν στο βωμό της δήθεν πληροφόρησης των δημοτών.
Πέρα όμως από όλα αυτά υπάρχει και η πραγματικότητα, σύστημα αδιαβατικό από επικοινωνιακές φανφάρες και προσπάθειες αποπροσανατολισμού.
Για τα αυταπόδεικτα οφέλη του φυσικού αερίου δεν θα ξανα-αναφερθούμε διότι θα γίνουμε κουραστικοί, όμως ένας μίνι απολογισμός θα έβαζε διάφορα πράγματα στη θέση τους.
Το μέχρι τώρα κατασκευασμένο δίκτυο του φυσικού αερίου στην περιοχή μας έχει σχεδιαστεί να καλύψει δημοτικά κτίρια άρα οδεύει από δρόμους που υπάρχουν τέτοια.
Περνώντας έτσι και από δρόμους συνοικιακούς, που υπάρχουν σπίτια, έχουν ήδη συνδεθεί περίπου τα εξής:
Στην οδό Σουρή από τα 16 σπίτια που υπάρχουν, τα 11 έχουν ήδη μετρητή ενώ 3 ακόμα βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης. Ποσοστό περίπου στο 90%. Στην οδό Μαινάλου που επίσης υπάρχουν σπίτια ήδη 2 έχουν τοποθετηθεί και άλλα 4 είναι σε στάδιο υλοποίησης. Στην Πέτρου Λιόσα ήδη 4 έχουν συνδεθεί και άλλα 4 είναι στο στάδιο της αίτησης. Υπάρχουν ήδη συνδέσεις επαγγελματιών στην οδό Αιγαίου Πελάγους, την οδό Τσαρουχά, Τσαρούχη, Δροσίνη, Σολωμού. Υπάρχουν ακόμα αιτήσεις σε στάδιο υλοποίησης της σύνδεσης και βεβαίως συνδέσεις στα σχολεία του Αγίου Νικολάου, το κτίριο του Δημαρχείου και βεβαίως στη πιο ενεργοβόρα εγκατάσταση του Δήμου , το κολυμβητήριο των Άνω Λιοσίων, που για μεγάλο χρονικό διάστημα της προηγούμενης διοίκησης παρέμενε κλειστό, ενώ περίπου 600 νοικοκυριά έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον σύνδεσης με το προς υλοποίηση δίκτυο.
Υπάρχουν όμως και οι στατιστικές, αυτοί που τις διαβάζουν αλλά και αυτοί που δεν ξέρουν να τις ερμηνεύουν. Και τριπλάσιο ενδιαφέρον συνδέσεων να υπήρχε, πάλι ο δήμος μας και οι κάτοικοί του θα ήταν στο τέλος της λίστας με την κάλυψη δικτύου ανά μέτρο. Διότι πως να συγκριθεί ο Δήμος Φυλής π.χ. με την Καλλιθέα, που έχει πενταόροφες πολυκατοικίες και σε 20 μέτρα υπάρχουν 20 οικογένειες ενώ εδώ μόλις μία ή δύο; Με το κριτήριο αυτό (καθαρά κερδοσκοπικό) ποτέ οι δημότες  μας δεν θα είχαν πρόσβαση στο φυσικό αέριο. Και άρα οι γενικά φτωχοί δημότες της περιοχής μας θα πλήρωναν πάντα το ακριβό πετρέλαιο ή το ακόμα ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα.
Για αυτούς όμως τους δημότες ευτυχώς, όπως αποδείχθηκε, υπάρχει ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς που διέθεσε χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου προς όφελος μόνο των δημοτών του, φέρνοντας με το ζόρι το δίκτυο του φυσικού αερίου στο Δήμο, ξεπερνώντας γραφειοκρατικά εμπόδια και αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Άραγε υπήρχε άλλος που το έκανε αυτό πριν πανελλαδικά;
Γιατί σίγουρα στο μέλλον κάποιος θα το κάνει.
Χρήστος Μουζακίτης
Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια