Χαμόγελα και εκπλήξεις στην κοπή της πρώτης βασιλόπιτας του ΚΑΠΗ Φυλής






Με χαμόγελα, πολλές ευχές για καλή χρονιά και εκπλήξεις , έκοψε το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού,  την πρώτη του Βασιλόπιτα, το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Φυλής, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του, στα μέσα του  περασμένου Αυγούστου.

Την πίτα ευλόγησε  ο εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου πατέρας Δημήτριος ο οποίος υπογράμμισε πως «όπως λένε στην πατρίδα μου, όποιος δεν έχει γέροντα στο σπίτι , πρέπει να αγοράσει. Αυτό είναι βαθιά φιλοσοφημένο, διότι η πείρα, η ηρεμία, η πραότητα και η σοφία που έχουν οι άνθρωποι αυτοί βοηθούν τις μετέπειτα γενιές» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας Δημήτριος και έδωσε συγχαρητήρια στη Διοίκηση του Δήμου για τη δημιουργία του νέου ΚΑΠΗ «γιατί ήταν κάτι που έλειπε το χωριό μας» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής Γιώργος Αδάκτυλος, ευχαρίστησε τα μέλη του νέου ΚΑΠΗ:  «Για όλα. Επειδή  στηρίζουν τις νεότερες γενιές και επειδή στηρίζουν την νέα δομή του Δήμου».  Ο κ. Αδάκτυλος προσκάλεσε τα μέλη του ΚΑΠΗ στην μονοήμερη εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί, στις 5 και 12 Φεβρουαρίου στο Ναύπλιο και στη διήμερη που προγραμματίζεται για το Μάρτιο. Παράλληλα ευχαρίστησε την Κοινωνική Υπηρεσία για την καλή συνεργασία, τους εργαζόμενους του ΚΑΠΗ Φυλής και το Δήμαρχο Χρήστο Παππού  για την εμπιστοσύνη του ενώ δεσμεύτηκε πως θα κάνει «ότι  περνάει από το χέρι του» για την βελτίωση της λειτουργίας  της  νέας δομής.
Ο κ. Αδάκτυλος ενημέρωσε ακόμη τους ηλικιωμένους για τα προγράμματα χορού και γυμναστικής που εφαρμόζονται στα ΚΑΠΗ και τους ζήτησε να συμμετάσχουν και σε αυτές τις δραστηριότητες «γιατί αξίζει τον κόπο».
Ο Δήμαρχος Φυλής αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή των ηλικιωμένων στην εκδήλωση. Ο Χρήστος Παππούς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εφημέριο του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φυλής πατέρα Δημήτριο Παναγακόπουλο. «Παππούλη σε ευχαριστούμε για ότι έχεις κάνει για τη Φυλή. Είσαι ο άνθρωπος που όλοι στηριζόμαστε στον αγώνα που κάνεις και δεν μιλάω πολιτικά, αυτό δεν το λέω ως Δήμαρχος αλλά ως απλός δημότης» είπε  καταχειροκροτούμενος  ο Χρήστος Παππούς.
Ο Δήμαρχος Φυλής υπογράμμισε πως «όταν ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τη λειτουργία του νέου ΚΑΠΗ στη Φυλή, υπήρχαν αμφιβολίες για τη συμμετοχή του κόσμου στη νέα δομή, αμφιβολίες που τελικά διαψεύσατε και είστε όλοι εδώ» είπε  ο Χρήστος Παππούς και ευχήθηκε «το νέο ΚΑΠΗ να είναι πάντα γεμάτο. Κόβω το κομμάτι μου στην πίτα και το αφιερώνω σε όλες  και όλους εσάς. Θα  το προσφέρω όμως στη μικρή Σταματία που είναι η πιο μικρή στην αίθουσα και είναι το μέλλον του τόπου» είπε ο Χρήστος Παππούς ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε πως ήδη έχει ετοιμαστεί από την Κοινωνική Υπηρεσία η σχετική μελέτη και άμεσα το ΚΑΠΗ θα διαθέτει γιατρό που θα εξυπηρετεί τον κόσμο και στη συνταγογράφηση φαρμάκων.
Ο Βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Μπούρας με έκδηλη συγκίνηση αφιέρωσε το κομμάτι που έκοψε στον αείμνηστο Δήμαρχο Φυλής Νικόλαο Λιάκο, προσφέροντας το κομμάτι στα παιδιά του Ελένη και Γιάννη Λιάκο.
 Η Αναπληρώτρια Δήμαρχος  Τζένη Μπάρα αφιέρωσε το κομμάτι που έκοψε στον Πρόεδρο των ΚΑΠΗ Γιώργο Αδάκτυλο, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Σονίδης αφιέρωσε το κομμάτι του στους ηλικιωμένους όπως και ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Λιάκος .

Η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελένη Λιάκου αφού ευχαρίστησε τους ηλικιωμένους «που αγκάλιασαν τη νέα δομή», ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Γιώργο Αδάκτυλο και του αφιέρωσε το κομμάτι της ενώ ο Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιάννης Τέγος  αφιέρωσε το κομμάτι του στην Ελένη Λιάκου «που ήταν ο πρωτεργάτης της ιδέας για την δημιουργία της νέας δομής» όπως είπε  ενώ διαβεβαίωσε και για την αμέριστη  στήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας στο νέο ΚΑΠΗ.
Η υπεύθυνη των ΚΑΠΗ Ειρήνη Αλυματήρη ευχαρίστησε μέλη και επίσημους για την παρουσία τους, επανέλαβε το πρόγραμμα εκδρομών και ζήτησε όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν, ενώ ανακοίνωσε πως 9 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η μεταφορά όσων ηλικιωμένων το επιθυμούν ,στην πλήρως ανακαινισμένη σκηνή του ιστορικού θεάτρου Βεάκη για την παρακολούθηση της εξαιρετικής παράστασης «Λωξάντρα» . Η εκδήλωση έκλεισε με τους εργαζόμενους να μοιράζουν βασιλόπιτα στους ηλικιωμένους, ενώ ο μπουφές διέθετε αναψυκτικά και διάφορα αλμυρά και γλυκά σνακς .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια