Ξεκίνησε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη Λίμνη


  Ένα από τα πρώτα έργα που είχε δρομολογήσει η διοίκηση του Χρήστου Παππού, επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά.Ο λόγος για το αντιπλημμυρικό έργο που θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της οδού Αιγαίου Πελάγους και αναμένεται με την ολοκλήρωσή του να διοχετεύσει τον τεράστιου όγκο υδάτων που συγκεντρώνεται στην περιοχή προς τη λίμνη ανάσχεσης στο Πάρκο Πόλης.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνική υπηρεσία με επικεφαλής το Θανάση Σχίζα και ο σύμβουλος Δημάρχου Γιάννης Λιάκος δούλεψαν μεθοδικά και κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια - ενδοδημοτικά αλλά και εξωδημοτικά - που κάθε λίγο και λιγάκι προέκυπταν.

  Είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο έργο χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα και απαιτούσε προσεκτική μελέτη και σωστό σχεδιασμό, αλλά όταν η ομάδα σου απαρτίζεται από ανθρώπους που εργάζονται συνετά, συνεργατικά και με απόλυτη οργάνωση, τότε τίποτα δε σε τρομάζει και το αποτέλεσμα σε δικαιώνει.
  Σύμφωνα με τη μελέτη, θα πραγματοποιηθούν εργασίες διάνοιξης ολόκληρης της Αιγαίου Πελάγους,πεζοδρόμιο με πεζοδρόμιο, ώστε ο αγωγός που θα δημιουργηθεί  να "σηκώνει" το βάρος του υδάτινου όγκου που πλήττει την περιοχή κατά τη διάρκεια των νεροποντών. Πρόκειται για ένα κομβικό έργο που μελλοντικά θα μπορέσει να επεκταθεί προς τις οδούς Πηνειού και Αλιάκμονος θωρακίζοντας έτσι τη συνοικία της Δροσούπολης και λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα.

  Ήδη τα μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά ενώ όταν αρχίσουν οι εκσκαφές, δε θα επιτρέπεται τμηματικά η διέλευση των οχημάτων από την Αιγαίου Πελάγους αλλά θα υπάρχου οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια