Σημαντικές διακρίσεις για τον Δήμο Φυλής




Σημαντικές διακρίσεις για τον Δήμο Φυλής
σύμφωνα με τους Δείκτες Αποτελεσματικότητας Δήμων
του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών “Μάρκος Δραγούμης”
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Φυλής αναδείχθηκε μεταξύ των 10 πρώτων μεγάλων αστικών Δήμων της χώρας, με βάση το Συνολικό Δείκτη Αποτελεσματικότητας Δήμων για το 2019, που συνέταξε πιλοτικά και παρουσίασε φέτος για πρώτη φορά, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ)  – “Μάρκος Δραγούμης”.
Ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας αξιολογεί τις δημοτικές αρχές της χώρας με βάση τις επιδόσεις τους σε τρία βασικά πεδία: την οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και λογοδοσία, καθώς και τις υπηρεσίες προς τους δημότες.
Ο Δήμος Φυλής κατέκτησε την 9η θέση πανελλαδικά, μεταξύ των μεγάλων αστικών Δήμων, για τη συνολική του αποτελεσματικότητα στους παραπάνω τομείς, την περίοδο 2015 – 2017. Η σημαντική αύξηση της βαθμολογίας που απέσπασε ο Δήμος Φυλής, από 40,36 το 2015 σε 51,45 το 2017, επιβεβαιώνει την ουσιαστική βελτίωση που επιτυγχάνεται κάθε χρόνο στη λειτουργία του Δήμου.
Με βάση την επιμέρους βαθμολόγηση ανά τομέα, ο Δήμος Φυλής κατέκτησε στην κατηγορία του:
·        την 1η θέση στο Δείκτη που αφορά τις δαπάνες επενδύσεων ως ποσοστό των συνολικών δαπανών.  
·        την 5η θέση στο Δείκτη Οικονομικής Αποτελεσματικότητας
Επίσης κατέκτησε:
·        τη 2η θέση στην κατάταξη των μεγάλων αστικών Δήμων, με το μικρότερο κόστος προσωπικού ως ποσοστό των συνολικών δαπανών.
·        την 7η θέση στην κατηγορία του, για τις μικρότερες αποκλίσεις ως προς τις προϋπολογισθείσες δαπάνες για επενδύσεις.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης του ΚΕΦΙΜ, ο Δήμαρχος  Χρήστος Παππούς,έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συγκριτική μελέτη που παρουσίασε το ΚΕΦΙΜ,επιβεβαιώνει τα σημαντικά βήματα προόδου που έχει κάνει ο Δήμος μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ξεκινήσαμε από χαμηλά και φτάσαμε στις υψηλότερες θέσεις, μεταξύ όλων των Δήμων της χώρας, σε τομείς όπως η αποτελεσματικότητα, η οικονομική διαχείριση και βεβαίως οι επενδύσεις, με σκοπό να υλοποιήσουμε έργα σε κάθε γειτονιά και να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες στους Δημότες μας. Πιστεύω πως η μελέτη αυτή αξίζει να διαβαστεί από όλους τους πολίτες της χώρας, γιατί δείχνει ποιοι Δήμοι κάνουν καλά τη δουλειά τους στην πράξη και όχι στα λόγια. Αξίζουν συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου και κυρίως στους εργαζόμενους στο Δήμο μας, για τη φιλότιμη και εξαιρετική δουλειά τους».  https://www.kefim.org/?p=19222








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια