Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε τα κάλαντα ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων


Άνω Λιόσια
Δευτέρα  31/12/2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα κάλαντα ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων»

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, παραμονή πρωτοχρονιάς, στο Προεδρικό Μέγαρο πολυπληθής αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Ρούσσα, προκειμένου να ψάλλει τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και να ευχηθεί για το νέο έτος.

Ο Σύλλογός μας έγινε δεκτός με όλες τις τιμές σε μια ιδιαίτερα ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην έδρα του Πρώτη Πολίτη της Χώρας και εκπροσώπησε τους Ηπειρώτες απανταχού της γης με ευχές για υγεία, ειρήνη, αγάπη και προκοπή.

Τα μέλη των χορευτικών ομάδων του Συλλόγου με επικεφαλής τον κ. Κώστα Μήτση έψαλλαν αρχικά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας του Νομού Ιωαννίνων.
Ακολούθησε προσφορά δώρων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προϊόντων της ηπειρώτικης γης: ούζο και μανταρίνια από την Πρέβεζα, τσίπουρο από την Άρτα, κρασί από τη Ζίτσα, τσάι και ρίγανη από τα Τζουμέρκα, ποτό από κράνα από το Πωγώνι και μια κοτόπιτα πρωτοχρονιάτικη φτιαγμένη με φροντίδα από τις γυναίκες του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος προσέφερε με τη σειρά του σε όλους γούρι του 2019 με το έμβλημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και ανέφερε συγκινημένος πως η Ήπειρος είναι ο τόπος που επισκέπτεται με χαρά τακτικά και του προσφέρει ηρεμία και του δίνει δύναμη να συλλογίζεται το δύσκολό του έργο.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος χόρεψε και τραγούδησε το «Ξενιτεμένο μου πουλί» και το αφιέρωσε σε όλους τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες που βρίσκονται μακριά από την πατρίδα.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε μια «παραγγελιά» του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε να ακούσει το τραγούδι «Κοντούλα λεμονιά», το οποίο τραγούδησε και χόρεψε σύσσωμη η αποστολή. Ο Πρόεδρος, αφού ευχαρίστησε το Σύλλογο για την επίσκεψη, επεσήμανε με θέρμη πως μας περιμένει και του χρόνου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο αυτής της εξαιρετικά τιμητικής παρουσίας ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων παρουσίασε μέρος των πλούσιων φορεσιών της Ηπείρου και συγκεκριμένα από την Πρέβεζα, το Σούλι, το Μέτσοβο, την Κόνιτσα, τη Ζίτσα, το Πωγώνι, τη Μουργκάνα και τη Σαρακατσάνικη ενδυμασία. Οι περισσότερες από τις φορεσιές ήταν αυθεντικές.

Την αποστολή συνόδεψε παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούμενη από τους: Κώστα Μήτση (τραγούδι), Αντώνη Κακούρη (κλαρίνο), Βασίλη Αθανασιά (βιολί), Γιώργο Σάρρο (λαούτο) και Νίκο Κατσαρό (ντέφι)

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου παραβρέθηκαν οι Χρήστος Ρούσσας, Δημήτρης Τζάνος, Δήμητρα Καρανικόλα και Πέννυ Ασημακοπούλου ενώ από τη χορευτική ομάδα οι: Αγγελη Αλεξάνδρα, Αυγούλης Γιάννης, Βασσάλος Νίκος, Δήμα Δήμητρα, Ζαμάνη Κωνσταντίνα, Θεοδώρου Χρήστος, Θωμοπούλου Ελένη, Καπογιάννης Βασίλης,Κρικέλας Χρήστος, Λώλης Δημήτρης, Μαθωναίου Έφη, Παπαγεωργίου Ελένη, Παπανικολάου Παναγιώτης, Πήλιουρα Κατερίνα, Τέγου Σταματία και Τσιούνη Δήμητρα.
Την τηλεοπτική και φωτογραφική κάλυψη της επίσκεψης είχε ο Γρηγόρης Ζαφείρης και το «Όλο Δυτικά»
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καναλίου Πρέβεζας, στο Σύλλογο Σαρακατσάνων Νομού Πρέβεζας, στην Ομοσπονδία Μουργκάνας και στην Αδελφότητα Παναγίας Τρικάλων για την παραχώρηση των ενδυμασιών τους.

Καλή χρονιά!
Χρόνια πολλά και πάντα με υγεία, αγάπη, ομόνοια και προκοπή!


 


      Ο Πρόεδρος                                                                                              Ο Γραμματέας        

 Χρήστος Γ. Ρούσσας                                                                                  Αχιλλέας Λώλης
















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια