Και τυπικά οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας στον αντιδήμαρχο Μιχάλη Οικονομάκη

   Το Γραφείο της Πολιτικής Προστασίας των δήμων είναι αυτό που αναλαμβάνει τον σχεδιασμό για την πρόληψη καταστροφών αλλά και το συντονισμό των δυνάμεων σε έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης όπως  σεισμός, φωτιά καθώς και έντονα καιρικά φαινόμενα. 
  Από την αρχή της διοικήσεως του Δήμου Φυλής οι αρμοδιότητες αυτές είχαν δοθεί στον πρώην αντιδήμαρχο Δημήτρη Καμπόλη, αλλά εδώ και ενάμιση χρόνο αυτό το γραφείο στην ουσία το έτρεχε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης. Η πρόσφατη απόφαση του Δημήτρη Καμπόλη να αποχωρήσει  από τη διοίκηση του δήμου Φυλής , χωρίς όμως να αποχωρήσει όμως από την προεδρία του ΣΥΝ ΠΑ, άνοιξε το δρόμο για διοικητικές αλλαγές. 
  Με απόφασή του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στις 18 Δεκεμβρίου, γι' αυτό το νευραλγικό πόστο, μεταβίβασε και τυπικά τις αρμοδιότητές του γραφείου στον αντιδήμαρχο Μιχάλη Οικονομάκη. Μια απόφαση που ήταν αναμενόμενη μετά από την σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που συνεδρίασε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και όπως είχε επισημάνει  ο δήμαρχος  Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας ήταν αυτός που χειρίστηκε εξ΄ ολοκλήρου το θέμα της πυροπροστασίας στο Δήμο μας. 
  Ο τομέας της καθημερινότητας των πολιτών είναι ο πρωταρχικός σκοπός του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και της διοίκησης. Αυτό άλλωστε το είδαμε στην πρόσφατη κακοκαιρία που Χρήστος Παππούς και Μιχάλης Οικονομάκης  μαζί με όλους τους δημοτικούς συμβούλους,  ο καθένας από τον τομέα ευθύνης του, συνέδραμαν ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο τα προβλήματα από τα χιόνια που έπεσαν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια