Σύμβαση 3.500.000 ευρώ υπέγραψε ο Χρήστος Παππούς για διάνοιξη και ασφαλτόστρωση 104 δρόμων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμβαση 3.500.000 ευρώ υπέγραψε ο Χρήστος Παππούς για διάνοιξη και ασφαλτόστρωση 104 δρόμων


Ένα σημαντικό έργο αστικής ανάπλασης με κατασκευαστικές παρεμβάσεις σε 104 δρόμους, συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, υπέγραψανσήμερα, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο ανάδοχος εργολάβος του έργου.
Με το έργο αυτό όχι μόνο εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο του Δήμου, αλλά και επεκτείνεται με τη διάνοιξη και ασφαλτόστρωση νέων οδών,διευρύνοντας τον αστικό ιστό της πόλης.
«Υλοποιούμε με συνέπεια το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου του Δήμου και με τη νέα χρηματοδότηση των 3.500.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε λειτουργικά, περιβαλλοντικά και αισθητικά την πόλη μας. Πιστοί στη δέσμευσή μας, διεκδικούμε και εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις και πόρους για νέα έργα, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Δήμου μας», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Το έργο προβλέπει την οργάνωση του αστικού χώρου οκτώ Πολεοδομικών Ενοτήτων του Δήμου με διάνοιξη και ασφαλτόστρωση 61 αδιάνοικτων οδών και χωματόδρομων και την επισκευή και ασφαλτόστρωση 43 οδών το οδόστρωμα των οποίων έχει υποστεί φθορές.
Τη μελέτη εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, η οποία υπό τον προϊστάμενο Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα και σε συνεργασία με τον Σύμβουλο του Δημάρχου, Ιωάννη Λιάκο, διεκπεραίωσε όλες τις διαδικασίες από την εκπόνηση της μελέτης μέχρι την υπογραφή της χρηματοδότησης του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
«Με τις νέες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο βελτιώνουμε την οδική ασφάλεια για τους οδηγούς, κατασκευάζουμε πεζοδρόμια καθιστώντας ασφαλέστερη τη διέλευση των πεζών, βελτιώνουμε την προσπελασιμότητα εξυπηρετώντας παρόδιες ιδιοκτησίες και επεκτείνουμε την εφαρμογή του σχεδίου πόλεως διανοίγοντας νέες οδούς», υπογράμμισε ο Θανάσης Σχίζας.
Ειδικότερα, αθροιστικά θα διανοιχθούν και ασφαλτοστρωθούν 61 αδιάνοικτοι οδοί και χωματόδρομοισυνολικού μήκους 5.077,53 μέτρων στις:
-Π.Ε. (Πολεοδομική Ενότητα) Αγίου Νικολάου,
- Π.Ε. Αγίου Γεωργίου,
- Π.Ε. Δροσούπολης,
- Π.Ε. Πανοράματος,
- Π.Ε. Αγίου Ιωάννη,
- Π.Ε. Λίμνης,
- Π.Ε. Κέντρου,
- Π.Ε. Ζωφριάς Ι και ΙΙ και,
- Π.Ε. Ζεφυρίου.
Επίσης,σε 43 οδούς εννέα Πολεοδομικών Ενοτήτων στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής, θα γίνει αποκατάσταση των υφιστάμενωνοδοστρωμάτων που έχουν υποστεί φθορές, με επισκευή φθορών οδοστρώματος ή αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια