Χριστουγεννιάτικη απόδραση στα ονειρεμένα Τρίκαλα για τους ηλικιωμένους του Δήμου Φυλής


Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα Τρίκαλα στην παραμυθένια  πόλη «Ο Μύλος των Ξωτικών» βρίσκονται απόψε(11 Δεκεμβρίου) 80 ηλικιωμένοι του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου, στο πλαίσιο διήμερης εκδρομής που οργάνωσε  η   Αναπληρώτρια Δήμαρχος Προνοιακής Πολιτικής Τζένη Μπάρα. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλλαν οι ηλικιωμένοι  στο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού κατά το γεύμα που τους παρέθεσε για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.
«Οργάνωσα με αγάπη αυτή την εκδρομή, αλλά δεν είχα φανταστεί ούτε εγώ, ούτε ο Δήμαρχος, το μέγεθος του ενθουσιασμού των ηλικιωμένων. Τα χαμόγελα που βλέπω στα πρόσωπά τους, τα θετικά σχόλια που εισπράττω και κυρίως η ξεγνοιασιά και η επιθυμία τους  να «ρουφήξουν» την κάθε στιγμή και  να δουν τα πάντα στο Πάρκο αποδεικνύουν πως  καταφέραμε το στόχο μας . Χρωματίσαμε γιορτινά την καθημερινότητά τους και τους δώσαμε τη χαρά που τους αξίζει» υπογράμμισε η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Προνοιακής Πολιτικής Τζένη Μπάρα. 
Τα μέλη του ΚΑΠΗ συνοδευόμενα από την Τζένη Μπάρα ξεκίνησαν στις  08.00 το πρωί από το Ζεφύρι,  με προορισμό την Καλαμπάκα. Γευμάτισαν και ξεκουράστηκαν στο ξενοδοχείο KostaFamisi όπου και θα διανυκτερεύσουν απόψε.  Το απόγευμα μετέβησαν στα Τρίκαλα και επισκέφθηκαν  το Μύλο των ξωτικών. Είδαν με ενδιαφέρον το σπίτι του Αη Βασίλη, ξετρελάθηκαν από την πυκνή βλάστηση και τα στολισμένα έλατα, εντυπωσιάστηκαν με το παραμυθόσπιτο των ξωτικών και πέρασαν περίπου τρείς ώρες  χαράς και ξεγνοιασιάς  στο εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο της Ελλάδας.
Αύριο οι ηλικιωμένοι θα επισκεφθούν τα Μετέωρα και  θα προσκυνήσουν στις Μονές Αγίου Στεφάνου και Μεγάλο Μετέωρο και στην συνέχεια θα επιστρέψουν στην Αθήνα.
Την Πέμπτη (13 Δεκεμβρίου) το πρωί αναχωρούν για τον ίδιο προορισμό και το ίδιο πρόγραμμα άλλοι 100 ηλικιωμένοι μέλη των ΚΑΠΗ των  Άνω Λιοσίων και της Δημοτικής Ενότητας Φυλής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια