Λαϊκή Συσπείρωση: «ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ»
            Σήμερα που αρκετός κόσμος από το Δήμο μας δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα,  ζει με κομμένο  ρεύμα, άλλοι με εξώσεις από τα σπίτια τους ο κύριος Παππούς με την Διοίκηση του μοιράζουν χρήματα για προσέλκυση εκλογικής  πελατείας.
            Στην Οικονομική Επιτροπή που έγινε στις 17/12/2018 αποφάσισε κατά πλειοψηφία να νοικιάσει ο Δήμος 11 οικόπεδα γύρω από το κέντρο των Άνω Λιοσίων για χώρους στάθμευσης.
            Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτριος Τσιουμπρής καταψήφισε λέγοντας πως δεν είναι τόσο αναγκαίοι οι χώροι για πάρκινγκ.   Τα Άνω Λιόσια δεν είναι Κυψέλη και υπάρχουν ακόμη πολλοί ελεύθεροι χώροι για στάθμευση.
            Η Διοίκηση του κυρίου Παππού στην αρχή της θητείας της, κατηγορούσε την προηγούμενη Διοίκηση του κυρίου Μπουραίμη πως είχε νοικιάσει πάρα πολλά κτήρια χωρίς λόγο για να επιδοτήσει «υμετέρους». Ο κύριος Παππούς όμως έχει ξεπεράσει τον κύριο Μπουραϊμη, τα οικόπεδα για πάρκινγκ θα τα νοικιάσει ο Δήμος με 0,80 ευρώ/m2. Ένα οικόπεδο δηλαδή 500 μέτρων θα κοστίζει 400 ευρώ .
            Στην ίδια συνεδρίαση άλλο παρόμοιο θέμα ήταν η ενοικίαση 4 αιθουσών που θα αξιοποιούνται όταν και αν υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα. Τέτοιοι χώροι όμως υπάρχουν όταν παραστεί ανάγκη, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Είναι οι αίθουσες των ΚΑΠΗ, η αίθουσα του Δημαρχείου, του Ωδείου, του ΚΕΝΕ κ.λ.π. και να μην ξοδεύει ο Δήμος τεράστια ποσά.
            Η Διοίκηση του Δημάρχου κυρίου Παππού με λίγα λόγια έχει μπει στη λογική «Τσοβόλα δώστα όλα». Πηγαίνοντας για τις εκλογές  θέλουν να τελειώσουν το ταμείο με έργα βιτρίνας και προσέλκυσης  ψηφοφόρων.
Τα λαϊκά στρώματα του Δήμου Φυλής που δέχονται όλες τις συνέπειες της χωματερής, με τις ασθένειες, τους καρκίνους και τη βρώμα, έχουν άλλες ανάγκες. Έχουν ανάγκη από ένα καλύτερο περιβάλλον που θα μπορούσε να δοθεί με την αξιοποίηση των 245 στρεμμάτων του Πάρκου Πόλης με περισσότερο πράσινο, από αντιπλημμυρικά έργα για να μην πνίγονται σε κάθε βροχή, από ένα μεγάλο κτήριο Διοίκησης, όπως προτείνουμε χρόνια, που θα στεγάσει και τις υπηρεσίες που ο Δήμος πληρώνει πάνω από 400.000 ευρώ ενοίκιο το χρόνο και θα έχει και αίθουσες για πολιτιστικές δραστηριότητες που ο Δήμος δεν έχει στα Άνω Λιόσια κ.α.
            Τα αντισταθμιστικά από την λειτουργία της χωματερής στην πενταετία της Διοίκησης του κύριου Παππού έφτασαν στα 180 εκατομμύρια ευρώ. Το ταξικό κίνημα βέβαια παλεύει για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής, όμως αυτά τα τεράστια ποσά αντί να αξιοποιηθούν για τέτοια έργα, η Διοίκηση του κύριου Παππού αρκείτε στα έργα βιτρίνας και στο μοίρασμα των χρημάτων για προσέλκυση ψηφοφόρων.
            Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους μαζικούς φορείς και τα λαϊκά στρώματα του  Δήμου να παλέψουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους και να απαιτήσουν όσα τους στερούν οι εξουσίες του κεφαλαίου και τα στηρίγματα τους στους Δήμους.



                                           


                                            Για την Λαϊκή Συσπείρωση
                                                 Δημήτριος Τσιουμπρής

                                                   Δημοτικός Σύμβουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια