«Ρεσιτάλ» ερμηνείας έδωσαν στη συναυλία πιάνου οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 «Ρεσιτάλ» ερμηνείας έδωσαν στη συναυλία πιάνου οι μαθητές  του Δημοτικού Ωδείου 


Με μαγευτικό τρόπο έπεσε χθες, με βραδιά πιάνου, η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Φυλής. Οι λιλιπούτιοι ανερχόμενοι «σολίστ» αλλά και τα παιδιά των ανώτερων τάξεων δεξιοτεχνίας ενθουσίασαν το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν, από τον κόσμο που είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου.
Τον κόσμο καλωσόρισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου κ. Μελέτης Καρκαλούσος και αμέσως μετά τα παιδιά από την τάξη πιάνου της κ. Βασιλικής Σακκά ξεκίνησαν να «ξεκλειδώνουν» δειλά δειλά, μέσα από τα «κλειδιά» του πιάνου την συγκίνηση και τη γιορτινή διάθεση του κοινού.
Τρίγωνα Κάλαντα, Κάλαντα Πρωτοχρονιάς, Άγια Νύχτα κ.α. ήταν η αφετηρία του γιορτινού μουσικού ταξιδιού που συνεχίστηκε και κορυφώθηκε από τα μεγαλύτερα παιδιά του Ωδείου, που φοιτούν στην τάξη της κ. Σωτηρίας Λεβαντή, και έπαιξαν με δεξιοτεχνία εκτός από εορταστικά και κλασικά κομμάτια των Μπαχ, Σούμπερτ, Σοπέν, Χαίντελ, Πουτσίνι κ.α. Τα χέρια των παιδιών γλιστρούσαν με απίστευτη άνεση στα πλήκτρα και έπαιζαν μελωδικά βαλς του Σοστακόβιτς,  έκαναν τις σωστές παύσεις και προκαλούσαν το χειροκρότημα των θεατών στις σονάτες του Μότσαρτ πολύ πριν το κομμάτι τελειώσει. Ο γεμάτος και καθαρός ήχος και η σωστή ερμηνεία των κομματιών κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών από την αρχή μέχρι το τέλος και απέδειξαν για μια ακόμη φορά το πολύ υψηλό επίπεδο διδασκαλίας  που παρέχει το Δημοτικό Ωδείο.
Η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν ο ταλαντούχος Νίκος Καλτουρουμίδης ο οποίος εκτός από τη σονάτα που έπαιξε, παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό και μια δική του σύνθεση αποσπώντας ακατάπαυστα χειροκροτήματα.
Την τάξη Μονωδίας Μοντέρνου τραγουδιού και το τμήμα Παιδικής Χορωδίας του Νίκου Σπανάτη παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Φυλής. Ο Χρήστος  Παππούς μετά το τέλος της συναυλίας έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε καθηγητές παιδιά και γονείς για τα εξαιρετικά αποτελέσματα της σκληρής προσπάθειας που κάνουν αλλά και για την αφοσίωσή τους στην τέχνη και τον πολιτισμό.
«Το Αστέρι του Βοριά» τα μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας» και  Dont cry for my Argentina” κ.α. καθώς και το Όνειρο των Χριστουγέννων ήταν κάποια από τα έργα που ερμήνευσαν συνοδεία πιάνου οι μαθητές του Νίκου Σπανάτη κάνοντας τη  βραδιά μαγική. Μέσα σε ένα δίωρο τα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου και οι καθηγητές τους με τις επιλογές των κομματιών που έκαναν παρουσίασαν στο κοινό ένα ολοκληρωμένο και ποιοτικό πρόγραμμα που τα είχε όλα βάζοντας με επιτυχία τους θεατές στο «Όνειρο των Χριστουγέννων».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια